Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis a murit! CSU Neptun este oficial noua echipă de handbal feminin a Constanţei

ro

24 Aug, 2011 03:13 3475 Marime text
cstomis_2.jpgÎn perioada următoare se va stabili şi noua conducere a secţiei de handbal feminin a clubului de pe litoral

Aflată în pragul falimentului cu câteva luni în urmă, formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa a revenit pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Echipa va evolua însă în noul sezon al Ligii Naţionale sub o altă denumire, după preluarea echipei de către secţia de handbal a Universităţii Maritime Constanţa.

Coşmarul echipei care sub comanda lui Ion Crăciun se clasa în urmă cu două sezoane pe ultima treaptă a podiumului Ligii Naţionale pare să se încheie. Preluarea grupării feminine de handbal de către CSU Neptun Constanţa a fost aprobată de către Comitetul Director al Federaţiei Române de Handbal. Astfel, CSU Neptun Constanţa a preluat, în conformitate cu protocolul încheiat între cele două cluburi, locul în Liga Naţională, palmaresul, lotul de jucătoare şi colectivul tehnic al „defunctei" CS Tomis Constanţa, urmând ca echipa să evolueze începând cu ediţia 2011-2012 a Ligii Naţionale de handbal feminin sub noul nume: Club Sportiv Universitar Neptun Constanţa. În perioada imediat următoare, va fi numită conducerea secţiei de handbal feminin din cadrul CSU Neptun Constanţa, urmând a fi efectuate toate demersurile în vederea îndeplinirii tuturor condiţiilor de participare în viitorul sezon al Ligii Naţionale.

Buget de 1 milion de lei

Noua structură sportivă va avea, în acest sezon competiţional, un buget de un milion de lei, bani alocaţi de autorităţile locale pentru continuarea activităţii clubului şi salvarea acestuia de la faliment. „Decizia consilierilor judeţeni asigură continuitatea handbalului feminin constănţean, în perioada sa de reconstrucţie, cu ajutorul şi alături de Universitatea Maritimă Constanţa", a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Elena Frâncu.

Reconstrucţie din temelii

În ceea ce priveşte echipa, aceasta a început deja procesul de reconstrucţie după ce, la finalul sezonului precedent, Tomisul avea mari probleme să alinieze o echipă completă în teren. Astfel, după plecările celor mai importante jucătoare de la echipă, noua conducere a clubului s-a axat în această vară pe crearea unui lot tânăr, cu foste junioare de la CSS 1 Constanţa şi de la campioana naţională de juniori I, LPS Iaşi. De asemenea, lotul urmează să fie completat până la startul noii ediţii de campionat şi cu câteva jucătoare cu experienţă. „Lotul trebuie completat cu cel puţin patru jucătoare cu experienţă, care să dea consistenţă echipei actuale şi fără de care ne-ar fi greu să emitem pretenţii", a precizat noul antrenor al echipei CSU Neptun, Florentin Pera.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii