Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:40 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costin Mincu, KO spectaculos la Ploieşti Alex Filip l-a învins prin abandon pe Khaled Alkakoni în gala Kickboxing Bellicum (galerie foto)

ro

20 Jun, 2017 00:00 5376 Marime text

​Cunoscutul luptător constănţean Alex Filip a susţinut un nou meci pe reguli K-1 în străinătate, în gala Kickboxing Bellicum, şi a avut succes deplin, încheind confruntarea înainte de limită
 
Gala s-a desfăşurat la Campione d'Italia, o comună italiană din provincia Como, regiunea Lombardia, şi o exclavă a Italiei în cantonul Ticino din Elveţia. Luptător cu multe meciuri în promoţia Superkombat, Alex, poliţist de profesie, trebuia să-l întâlnească iniţial pe spaniolul Imanol Rodriguez, însă acesta nu a mai putut lupta, după ce a suferit o accidentare gravă. Astfel că noul adversar al lui Alex Filip a fost Khaled Alkakoni, campion european la Muay Thai.
 
Cei doi au luptat la categoria -81 kg, iar Alex s-a impus clar. „Am câştigat meciul disputat în gala Bellicum Kickboxing din Elveţia prin abandonul adversarului, după ce l-am pus la podea în repriza a doua. Sunt mândru că am reprezentat încă o dată cu succes România!“, a declarat Alex Filip, care e pregătit de Daniel Asaftei şi Ionuţ Gheorghe la CS Pontica din Constanţa.

Şase constănţeni la Colosseum Tournament 

În aceeaşi seară în care Alex Filip a luptat la Kickboxing Bellicum, alţi şase constănţeni au urcat în ring, la Ploieşti, la gala Colosseum Tournament Heroes, care s-a desfăşurat în aer liber, pe stadionul „Ilie Oană“. CS Keru Kento Constanţa a avut doi sportivi în luptă, pe Mădălin Crăciunică şi pe Cosmin Mărcuţă, ambii pregătiţi de Lucian Stoicoci. Mădălin Crăciunică l-a întâlnit la categoria 75 kg pe Costin Dinu, de la Team Stoica Bucureşti, pe care l-a învins prin KO în runda a doua. La categoria 65 kg, Cosmin Mărcuţă a luptat cu Liviu Iancu, de la Kickbox Ursoi Constanţa, un tânăr remarcat în mod deosebit la gala Urban Legend de la Mamaia. Victoria i-a fost acordată lui Mărcuţă, la puncte.

Mădălin Crăciunică va întâlni un german 

„Mădălin Crăciunică l-a dominat din prima repriză pe adversarul său. Mădălin a câştigat runda de debut, iar în a doua a pus capăt luptei printr-un genunchi la corp. Disputa dintre Mărcuţă şi Iancu a fost echilibrată, cu un mic plus pentru elevul meu în primele două reprize. Eu aşa am văzut. Am urmărit meciul şi la rece şi tot aşa mi s-a părut. Apoi, în ultima rundă, Liviu Iancu a căzut fizic. Pe 15 iulie, în gala Colosseum de la Mamaia, Crăciunică şi Mărcuţă vor lupta din nou, Mădălin urmând a întâlni la categoria -71 kg un sportiv german“, a spus Lucian Stoicoci.

Liviu Iancu vrea revanşa 

„În primul rând, meciul dintre Cosmin Mărcuţă şi Liviu Iancu era programat iniţial pentru ora 20.20, dar a avut loc la ora 1.05, după aproape cinci ore! În al doilea rând, partida a fost extrem de echilibrată. Două reprize au fost clar ale lui Iancu, iar în a treia, într-adevăr, Mărcuţă a pus mai multă presiune. Oricum, Liviu (care are numai 18 ani) s-a prezentat foarte bine şi în acest meci. Inclusiv Mărcuţă i-a ridicat mâna la final. În continuare, vrem revanşa, fie în Colosseum Tournament, fie în Urban Legend“, a declarat Cătălin Nagy, preşedintele AS Kickbox Ursoi. Liviu Iancu este pregătit de colectivul asociaţiei sportive.

După ce a fost trimis la podea, s-a impus prin KO! 

Un alt constănţean care a evoluat la Ploieşti, Costin Mincu, de la Tai Shin Do Gym Academy Bucureşti, s-a duelat la categoria 86 kg cu Fernando Pascal (Hemi Guard Fight Braşov). Mincu a realizat o spectaculoasă victorie, întorcând soarta disputei! „După o repriză incendiară, cu multe schimburi de lovituri, în care a fost trimis la podea de două ori, Costin Mincu reuşeşte să câştige lupta în cadrul categoriei semigrea, printr-un spectaculos KO, executând o lovitură de picior din întoarcere! Felicitări, Costin, ne pregătim pentru următorul eveniment, care va avea loc la Constanţa, pe 15 iulie“, a precizat antrenorul Florin Mina. „Nu te dai învins nici dacă eşti la podea! Dacă ai puterea să te ridici, vei câştiga, nu numai lupta, ci şi respectul. Mulţumesc antrenorilor mei, Florin Mina şi Nicolae Stratone, celor care mă susţin, prietenei mele, care îmi e mereu aproape, şi sponsorilor mei“, a precizat Costin Mincu.

„Rambo“ a învins „The Legend“ 

La categoria 75 kg, s-au întâlnit Florin Lambagiu (Scorpions Iaşi) şi Cristian „The Legend“ Stoica (Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa; antrenor, Marcel Ilaşcu), partida dintre ei având ca miză centura Colosseum Tournament. Luptătorul ieşean, care are numele de ring „Rambo“, s-a impus prin KO. „Cariera unui sportiv nu este determinată de un singur meci. Oricine mai are şi zile proaste. Aşa că ne vom reîntâlni pe 15 iulie, la gala de la Mamaia, unde veţi vedea un alt Cristi Stoica“, a precizat constănţeanul.

Meci surpriză pentru Adrian Roşca 

Un alt constănţean care a pierdut la Ploieşti a fost Adrian Roşca (CS „Bogdan Ciubotariu“; antrenor, Samir Regep), învins la puncte, după o repriză suplimentară, la categoria 77 kg, de Mirel Drăgan (CSU Ştiinţa Bucureşti). „Mirel Drăgan are un palmares impresionant şi este component al lotului naţional de Kempo. Chiar şi aşa, în repriza a treia, Adrian l-a doborât, iar Drăgan a fost numărat. Totuşi, arbitrii au decis să se dispute încă o repriză, la finele căreia i-au acordat victoria, la puncte, adversarului lui Roşca. Noi, dar şi alţii, considerăm că elevul meu a câştigat, dar n-am făcut contestaţie. Pe 15 iulie, la Mamaia, Adrian va avea parte de un meci surpriză la Colosseum Tournament“, a spus Samir Regep.
 
Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?

Comentarii