Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța va fi propusă să organizeze meciurile din faza grupelor Campionatului European la baschet

ro

23 Mar, 2023 12:33 1648 Marime text
Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet

Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, a anunțat, la revenirea în țară de la Sevilla, unde a participat, în calitate de vicepreședinte al forului continental, la ședința Board-ului FIBA Europe, că FRB intenționează să înceapă demersurile pentru obținerea organizării meciurilor din faza grupelor Campionatului European la feminin (FIBA Women's EuroBasket 2025).

După cum se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet, gazda evenimentului continental urmează să fie noua arena polivalentă din municipiul Constanța, care în acest moment se află în curs de construire.

Consider că România merită să organizeze un nou eveniment european de anvergură și vom începe toate demersurile pentru depunerea dosarului de candidatură la FIBA Europe. Gazda propusă de Federația Română de Baschet va fi noua arenă polivalentă din municipiul Constanța, o sală cu o capacitate de 5.000 de locuri, care se ridică la standardele internaționale, inclusiv pentru FIBA Women's EuroBasket 2025. De altfel, Constanța a arătat în ultimii ani că are o administrație locală și o comunitate care susțin sportul în general și baschetul în special, având deja experiențe organizatorice a unor evenimente internaționale în orasul de pe malul Mării Negre, a declarat Carmen Tocală, conform sursei citate.


În urmă cu opt ani, meciurile din faza grupelor FIBA Women's EuroBasket 2015 s-au desfășurat tot în România, în municipiile Timișoara și Oradea.  

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Baschet) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii