Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța „Săptămâna Europeană a Sportului“ a reunit iubitorii mișcării. Workshop-ul, cu mulți campioni (galerie foto)

ro

28 Sep, 2021 12:36 2072 Marime text
  • Acțiunea a avut menirea să promoveze sportul și activitatea fizică în Constanta sub motto-ul #BeActive.
 
„Săptămâna Europeană a Sportului“ - #BeActive s-a desfășurat la Constanța timp de trei zile, fiind un succes al copiilor, al profesorilor, al antrenorilor, al voluntarilor și al tuturor cetățenilor care s-au bucurat de miscare, practicând sporturi pe plajă, pe mare, pe lac, iar totul culminând cu formarea unui uriaș drapel mișcător al României în centrul Constanței.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, împreună cu Primăria Municipiului Constanța, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română Sportul pentru Toți și cu structuri sportive constănțene, în cadrul Programului Național Sportul pentru Toți.

Activitățile sportive organizate de CS Laguna Constanța s-au desfășurat simultan timp de trei zile pe:
  • plaja Blanco Beach by Bavaria Blu/ Mamaia: fotbal, handbal, volei, baschet, rugby, oină, tir cu arcul și darts;
  • plaja Reyna/Constanța: arte marțiale, judo, atletism, kaiac canoe, yachting, paddleboarding, canotaj, jocuri marinărești.
  • Lacul Tăbăcărie și Siutghiol: kaiac canoe, yachting.
 
Acțiunea a avut menirea să promoveze sportul și activitatea fizică în Constanta sub motto-ul #BeActive. Această inițiativă are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o trambulină către viața activă.

Organizator - CS Laguna Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Federația Română Sportul pentru Toți. Inspectoratul Școlar Județean, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea Maritimă, Federația Română de Canotaj, Federația Română de Yachting, Federația Română de Kaiac Canoe, Asociații Județene pe ramura de sport: fotbal, handbal, judo și cluburi sportive.

 
Zâmbetele, participarea masivă, afirmațiile pozitive ale micuților participanți, ale părinților, bunicilor vin în susținerea unui proiect de succes și crearea unui precedent pentru viitoarele activități adresate sportului pentru toți, bază esențială a sportului de performanță. Scopul și obiectivele acestui proiect au depășit cu mult așteptările organizatorilor privind promovarea unui stil de viață activ pentru toată lumea, dar și dezvoltarea spiritului de apartenență la comunitate, la națiune, socializare și educație prin sport în contextul actual când societatea are cea mai mare nevoie de aceste valori, se arată într-un comunicat.

Punctul culminant al proiectului a adunat peste  1.300 de participanți, la formarea drapelului  României. Plutonul a fost deschis de persoane cu nevoi speciale, iar toți au mărșăluit împreună pe  Bulevardul Tomis, până la Primăria Constanta, cu plecare din parcarea Sălii Sporturilor, unde, plini de entuziasm, au scandat „Constanța, #BE Active“, după care au încercat diferite sporturi: fotbal, handbal, baschet, rugby, box, gimnastică și parcursuri aplicative etc. Locuitorii Constanței s-au putut bucura de terenurile de fotbal și baschet și într-o altă zi a acțiunii.

Evenimentul a cuprins și un workshop, care a adunat actuali și foști sportivi de performanță, pesonalități din administrația sportivă și locală, precum: Alexandra Voiculescu, Delia Voiculescu, recent campioane mondiale la lupte pe plajă; Cristian Emilian Ghiță - subsecretar de stat MTS, Elena Nicolau - consilier MTS, Cristian Balaj - președinte ANAD Florin Cocargeanu - viceprimar Constanța, Alexandru Micu - președinte FR Yachting și vicepreședinte FI de Yachting,  Beatrice Câșlaru - multiplă medaliata JO, CM, CE la natație,  Laurentiu Toma - vicepreședinte HCDS, Florin Voinea - președinte Academia Volei de Volei Tomis Constanța, Alin Larion - președinte FRST si prodecan FEFS Ovidius, Mariana Solomon - director executiv DJST Constanța,  Costi Gheară - director regional FR Rugby, Gabriel Georgescu - inspector de specialitate ISJ Constanța, Elena Hanu - director adjunct CNME, profesori de educație fizică și sport și sportivi din cluburile constănțene.
 
Evenimentul a beneficiat și de ajutorul voluntarilor de la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius Constanța, Consiliul Judetean al Elevilor, Liga studenților  din UMC, Creative+ voluntari străini prin Corpul European de Solidaritate, Grupurile locale de tineret.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii