Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, rol important în calificarea Naţionalei de baschet 3X3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (galerie foto)

ro

06 Nov, 2019 00:00 1965 Marime text
Prin calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu echipa naţională feminină de baschet 3x3, România a atins o performanţă istorică, după un sezon în care mobilizarea a fost extraordinară.  
 
Echipele naţionale de baschet 3x3, România U-18, România U-23 şi echipele de seniori au făcut un sezon în care au acumulat puncte importante în clasamentul mondial pe naţiuni, principalul criteriu de calificare la turneul olimpic de baschet 3x3 de la Tokyo. Ierarhia a fost alcătuită în baza punctelor acumulate de jucătorii din fiecare ţară în perioada 1 noiembrie 2018 - 1 noiembrie 2019. Ultimul turneu major de baschet 3X3 organizat în România în bătălia pentru accederea la JO 2020 a fost 3x3 Constanţa Streetplay, ediţia de iarnă, de la Constanţa! Evenimentul marca Sport Arena Streetball a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa, în colaborare cu Sport Arena Streetball şi City Park Mall şi a fost susţinută, printre alţi parteneri, şi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.  
 
„De la ceea ce a început ca o simplă joacă pe terenurile din Politehnică, Sport Arena Streetball a contribuit decisiv la un fenomen care acum duce România la Jocurile Olimpice: baschetul 3x3! Constanta a avut un rol important în această calificare prin coordonatorul departamentului 3x3 al Federaţiei Române de Baschet, Andrei Talpeş, şi prin mobilizarea exemplară a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa. O performanţă care s-a materializat cu aportul Federaţiei Române de Baschet, al cluburilor de baschet, al jucătoarelor, al asociaţiilor sportive, autorităţilor, unităţilor de învăţământ, al tuturor celor care iubesc baschetul! Mergem la Jocurile Olimpice împreună! Împreună suntem România!“, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Citeşte şi:
 
Duelul pentru calificarea la Jocurile Olimpice, încheiat la Constanţa. Emoţiile se vor risipi însă pe 1 noiembrie (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii