Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, reprezentată de echipa de nigerieni Marine Stars la finala naţională a Neymar Jr’s Five (galerie foto)

ro

29 May, 2017 14:43 2324 Marime text
Constanța a fost ultimul oraș în care organizatorii români ai Neymar Jr’s Five s-au oprit pentru a căuta cei mai talentați fotbaliști din cadrul turneului. 

În ţară, au fost şapte etape locale de calificare din România pentru turneul global Neymar Jr’s Five. S-au alcătuit echipe locale, care vor juca în finala naţională. Cea mai bună formaţie va reprezenta România la finala mondială din Brazilia, din luna iulie, având şansa să-l întâlnească pe fotbalistul de la FC Barcelona Neymar, cel care a pus bazele proiectului.
 
Calificările de la Constanţa s-au desfăşurat pe nisip, fiind amenajate două terenuri pe Plaja Briza din Mamaia, unde s-au întrecut 16 echipe.
 
Formaţiile s-au prezentat la prima oră a dimineții pe plajă, și-au făcut încălzirea pe malul mării și apoi au început să joace în faza grupelor. Majoritatea, neobișnuiți să participe la o competiție pe plajă, au făcut apel la rezervele de energie și tactică pentru a-și putea pune în valoare atuurile tehnice.
 
Constănțenii au mai avut încă un obstacol de trecut - două echipe de studenți nigerieni, în formă fizică foarte bună, care le-au dat ceva dureri de cap adversarilor.
 
Competiția a fost acerbă, cu multe goluri spectaculoase, date prin surprindere, răsturnări de situații, lovituri de pedeapsă și cartonașe galbene.   
 
La această etapă au fost cele mai lungi meciuri din calificări, cu puține partide care au ajuns la scorul de 5, maximul de goluri pe care o echipă îl putea da, foarte multe finalizându-se prin Golden Goal.
 
Jucătorii au impresionat pe teren, dar au stat foarte bine și la capitolul creativitate, atunci când a venit vorba de numele echipelor înscrise – Veverițe în Pantaloni, Superdude, Aladin și băieții, FC Mongolia, Dream Team Constanța, dar i-am avut pe teren și pe Joga Bonito, FC Făgetului, Inter Constanța sau Almas Da Bola.
 
În finală au ajuns echipele Marine Stars și FCDT. Ambele echipe câștigaseră toate meciurile până în finală. Meciul a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe având jucătorii foarte bine poziționați în teren, iar după cele 10 minute de joc regulamentare, scorul rămăsese 0-0. Astfel, departajarea s-a făcut prin Golden Goal, iar nigerianul de la Marine Stars a reușit să marcheze, chiar dacă cu o fază înainte primise un cartonaș galben.
 
Astfel, Marine Stars, alături de ABC United (București), NetRom (Craiova), FC Banatul (Timișoara), Agora Mureș (Tîrgu Mureș), Tao United (Cluj Napoca), Family (Iași) și Olhionia (Chișinău) sunt cele opt echipe calificate în finala națională de pe 10 iunie de la București.
 
Sursa foto: Attila Szabo / Red Bull Content Pool
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii