Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Miercuri, 13 decembrie 2023, Elena Frîncu, maestru emerit al sportului, își serbează ziua de naștere

ro

13 Dec, 2023 09:29 1257 Marime text
 
Legendă a sportului constănțean și românesc, fosta mare handbalistă Elena Frîncu își serbează astăzi, 13 decembrie 2023, ziua de naștere.
 
În cariera sa de jucătoare, Elena Frîncu a atins performanțe notabile, precum: titlul de vicecampioană mondială la senioare, multiplă campioană balcanică de junioare și senioare, semifinalistă cu echipa IEFS în Cupa Campionilor Europeni și triplă campioană națională de junioare și senioare.
 
Elena Frîncu deţine titlul de maestru emerit al sportului şi a fost declarată cetăţean de onoare al municipiilor Constanţa şi Medgidia şi al comunei Cumpăna. Este de asemenea membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
 
Pe lângă cariera sportivă, Elena Frîncu a avut realizări deosebite și în calitate de conducător, fiind considerată cel mai de succes manager de sport din România. Timp de 22 de ani, fosta sportivă a fost la conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.
 
În anul 2012 s-a pensionat și, cu acest prilej, a primit Colanul de aur al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Astfel, Elena Frîncu a devenit primul administrator sportiv din România onorat cu această distincție.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

 
„Botezul este unic, un dar dumnezeiesc”
Elena Frîncu a creştinat, de-a lungul vieţii, 29 de copii (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii