Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Machetă a navei-școală „Mircea”, medaliată la Campionatul Național de Navomodele. CS Farul, de peste 30 de ori pe podium

ro

02 Jul, 2021 00:00 3939 Marime text

 
 
  • Campionatul Național de Navomodele grupa C s-a desfășurat la Constanța, la Muzeul Național al Marinei Române.
  • Sportivii de la CS Farul Constanța au obținut 33 de medalii.
  • În anul 2017, Costinel Bîlcă a devenit campion mondial cu macheta navei „Berlin“. 
 
O machetă a navei-școală „Mircea”, realizată la scara de 1:450 de către Costinel Bîlcă, navomodelist la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța și legitimat la Clubul Sportiv Farul Constanța, a obținut medalia de argint la Campionatul Național de Navomodele grupa C.
 
Competiția s-a desfășurat la Constanța, la Muzeul Național al Marinei Române, și a fost organizată de Federația Română de Navomodelism, coorganizator fiind CS Farul. Costinel Bîlcă s-a înscris în concurs cu două machete, cea a navei-școală „Mircea” și o alta, a navei „Berlin” (la scara 1:250), și cu aceasta din urmă clasându-se pe a doua treaptă a podiumului.
 
„Navomodelistul de la Academia Navală «Mircea cel Bătrân» are un bogat palmares în domeniu, în anul 2017 el devenind campion mondial cu macheta navei «Berlin». Cele două medalii de argint obținute la Campionatul Național de Navomodele de la Constanța i-au adus calificarea pentru următoarea competiție internațională“, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“.
 
Ca de obicei, sportivii secției de navomodelism de la CS Farul, pregătiți de Petrică Vasile, s-au numărat printre remarcații competiției, urcând pe podium de 33 de ori. Ei au cucerit la Naționalale de la Constanța șase medalii de aur, 19 medalii de argint și opt medalii de bronz.
 
Au devenit campioni ai României, fiecare de câte trei ori, titrații Romeu Andrei, cu modelele „Colecție Nave Olandeze 1“ (clasa C3A), „Salamandre“ - C3A și „Predestinata“ - C4A, și Corneliu Costiniuc, cu „Mistral“ - C2, „Navele Levantului“ - C4D și „VPR 194“ - C7B.
 
Pe treapta a doua a podiumului au urcat, în afară de Costinel Bîlcă, Sterian Gabriel Eremia, care a cucerit patru medalii de argint, cu „Uboot Tip 7C U995“ - C3A, „Uboot Tip 27B Sea Hund“ - C3A, „Tun Naval 12 livre“ - C3D și „Tun Naval 32 Pounder“ - C3D, Iuliu Marian Ludoșanu, cu „Revenge“ - C1, Florian Neagu - de patru ori vicecampion, cu „Wappen von Hamburg“ - C4A, „Pinco Genovesse“ - C4A, „Golden Revenge Rotter Lov“ - C4D și „Colecție Baltimore“ - C4D, Eugen Sariu - argint cu „De Grasse“ - C2 și „Wicher“ - C3D, Ovidiu Simionescu - de cinci ori argint, cu „CSS Hunley“ - C6A, „U-boot 23“ - C6A, „Vosper 73“ - C6B, „Surcouf“ - C6B și „U boat 2B U9“ - C6B și Tiberiu Tudor, cu „PT 109“ - C6B.
 
Medaliile naționale de bronz le-au revenit lui Radu Paul Eremia, cu „Schnell boot s 100“ - C6B și „Uboot tip 7b U48“ - C6B, lui Daniel Alexandru Gîrleanu, cu „Sevastopol“ - C7A și „Grosse Deutschland“ - C7A, lui Radu Tudor Petrică, cu „Yamato“ - C6B, și lui Tiberiu Tudor, cu „HMS Impulsive“ - C6A, „Drakar“ - C8A și „Drakar Knarr“ - C8A.             
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu navomodelistul Costinel Bîlcă. Sursa foto: Facebook (Academia Navală „Mircea cel Bătrân“)
 

Citește și:
 
Campionatul Național de Navomodelism Clasa „C” la Muzeul Marinei Române (galerie foto)
 
Medalii în familie pentru CS Farul Constanţa la navomodelism
  
Navomodelele Farului „gem" de medalii mondiale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii