Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Bianca Mei-Roșu respectă tradiția. Din nou campioană europeană la dublu feminin. Povestea aparte a titlului de la Sarajevo

ro

15 Apr, 2023 00:00 1776 Marime text

 
  • Bianca și colega sa, Mia Griesel, au învins în finala întrecerii continentale două sportive din Ucraina.
 
Campioana constănțeană de tenis de masă Bianca Mei-Roșu continuă rezultatele de vârf în competițiile internaționale de primă mărime. Sportiva legitimată la LPS „Nicolar Rotaru“ - CSM Constanța a cucerit din nou aurul la Campionatul European, în proba de dublu fete, într-un concurs care are o poveste aparte.
 
Ca și în edițiile întrecerii continentale din 2021 și 2022, Bianca Mei-Roșu a fost de neînvins la dublu feminin. Acum doi ani, a cucerit titlul alături de Annett Kaufmann, din Germania, iar în 2022, la Belgrad (în Serbia), la Under-15, s-a impus în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz, la un Campionat European la care a cucerit titlul și pe echipe. În acest an, la Sarajevo, în Bosnia - Herțegovina, Bianca a concurat la Under-21 și a câștigat din nou la dublu fete, desi ea are doar 16 ani! Mai mult, cuplul câștigător, Bianca Mei-Roșu - Mia Griesel (Germania), a jucat acum pentru prima dată împreună, ceea ce dă o valoare și mai mare performanței realizate. 
 
Pentru titlul european, Bianca și Mia le-au învins pe sportivele din Ucraina Anastasiya Dymytrenko și Veronika Matiunina, scor 3-1 (4-11, 14-12, 11-8, 11-4). Colectivul tehnic constănțean care a fost prezent la acest Campionat European a fost din Viorel Filimon (antrenor principal), Elena Sebe (antrenor secund), Mioara Șincan (psiholog).
 
Alte clasări constănțene la Euro:
 
locul 5 - Bianca Mei-Roșu, Elena Zaharia (la individual)
locul 5 - Bianca Mei-Roșu / Iulian Chiriță,  Elena Zaharia / Darius Movileanu - (la dublu mixt)
 
Sportivele Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia au dublă legitimare (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța), iar din delegația tricolor care a participat la Euro a mai făcut parte Camelia Mitrofan (CSM Constanța).
 
„Nu ne-am așteptat să ieșim campioane“
 
„Pot spune că, pentru mine, e o tradiție, deoarece, în anii precedenți, am reușit de asemenea să câștig medalia de aur la Europene, la dublu fete, în 2021 alături de Annett Kaufmann, din Germania, iar în 2022 cu poloneza Natalia Bogdanowicz. Acum am reușit alături de Mia. Este o bucurie mare pentru noi. Nu ne-am așteptat să ieșim campioane, pentru că e prima dată când facem dublu împreună, însă ne-am potrivit la stilul de joc. Mia m-a ajutat foarte mult, întrucât ea poate încurca enorm de mult, pentru că are «material». Cum am ajuns să alcătuim acest cuplu? Rămăsesem amândouă pe lista de așteptare la dublu, antrenorii noștri au vorbit între ei și au spus că e perfect, să facem împreună, că poate ieși o combinație destul de bună. Cred că totul vine de la sine. Când nu ai mai jucat cu cineva, te poți aștepta la orice. Pot fi rezultate mai puțin bune, dar și foarte bune. Cred că ne-a reușit foarte bine. Noi suntem și prietene foarte bune, ne cunoaștem de mulți ani, iar aceasta ne-a ajutat. În finală, am încercat să ne controlăm și să ne focusăm pe meci. Pentru noi, nu a fost deloc o finală ușoară, poate doar a părut. Am încercat să comunicăm cât mai mult, deoarece fetele din Ucraina nu au un stil apropiat de al nostru și pot încurca, deoarece mingea vine un pic mai urâțel, nu la fel de dreaptă ca de la ceilalți“, a declarat Bianca Mei-Roșu, într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.   
 
Bucurie și plăcere la masa de concurs
 
„Cum pot descrie această competiție într-un singur cuvânt? Echipă!
 
Mulțumesc celor care m-au susținut și au avut încredere în mine, pentru că a fost al doilea an în care am participat la o competiție atât de mare precum Campionatul European Under-21: Elena Sebe, Viorel Filimon, Mioara Șincan, Anamaria Sebe, Tenis de Masa Constanța, CSM Constanța, Cristian Petruț, Costin Dumitru, Federația Română de Tenis de Masă și bineînțeles familia mea.
 
Cumva, nu mă așteptam la un asemenea rezultat, dar bucuria pe care am avut-o în evoluțiile mele și plăcerea de a fi la masa de concurs au dus la cea mai strălucitoare medalie la dublu, alături de Mia Griesel.
 
Bineînțeles că am avut alte două șanse, reușind să obțin două locuri 5 la proba de simplu și la proba de dublu mixt, cu Iulian Chiriță“, a postat pe Facebook Bianca Mei-Roșu.
 
O vitrine a trofeelor neîncăpătoare
 
Sportiva constănțeană este de la o vârstă fragedă o obișnuită a podiumurilor internaționale. A cucerit nenumărate medalii, atât în competițiile din țară, cât și peste hotare, la diferite turnee, dar și la Europene, Mondiale și Campionate Balcanice.
 
Iată câteva dintre reușitele sale de la aceste din urmă întreceri:
 
2018 - aur la Euro Mini Champs, în Franța (categoria 2007)
2018 - locul întâi la întrecerea internaţională Stiga Masters Minimes Top 14 Europa, rezervată juniorilor 3 (sportivi născuţi în sau după 2007), disputată în Belgia, la Blegny.
2019 - campioană balcanică la Skopje, în Macedonia.
2019 - bronz cu echipa naţională a României de junioare 2 la Campionatul European de la Ostrava (Cehia).
2019 - bronz la Eurominichamps, întrecere rezervată minicadeţilor, care s-a desfăşurat în Franţa, la Strasbourg.
2021: aurul la dublu mixt și bronz la dublu fete la Campionatul Balcanic din Bulgaria (Albena).
2021 - bronz cu echipa Under-19 a României la Campionatul Mondial din Portugalia, desfăşurat la Vila Nova de Gaia și argint la dublu mixt U-15.
2022 - aur la echipe, la simplu și la dublu mixt, bronz la dublu feminin (la juniori II), la Campionatul Balcanic de la Albena
2022 - aur la simplu U-15 la Top 10 Europa
2022 - bronz cu echipa feminină Under-15 la Campionatului Mondial pentru juniori desfășurat în Tunisia, la Rades.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
   
Citește și:
 
Tenis de masă
La numai 16 ani, constănțeanca Bianca Mei-Roșu - campioană europeană la Under-21, la dublu feminin (GALERIE FOTO)

 
LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Bianca Mei-Roșu, dublă campioană europeană
„Când văd steagul României sus, simt o mare bucurie!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii