Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 13 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Sportiv Pantheon Constanța a inaugurat școala de arte marțiale, Black Sea Dojo

ro

10 May, 2021 19:16 2747 Marime text
  • Duminică, Clubul Sportiv Pantheon Constanța și-a inaugurat propria școală de arte marțiale, Black Sea Dojo, aflată în stațiunea Mamaia, în zona Teatrului de Vară.

Noul dojo beneficiază de un tatami de ultimă generație și este dotat cu aparate performante aduse în țară prin Prosport Equipment, reprezentat de Alexandru Chirilă. Înființat în urmă cu 4 ani, CS Pantheon Constanța are deja în palmares titlul de vicecampion național pe echipe la judo, dar și alte numeroase medalii interne și internaționale.

“A fost o dorință permanentă de a avea un dojo, propria școală, în care să educăm în spiritul artelor marțiale, un spirit necesar pentru reușită în viață. Să fie sport de masă, pentru tineri, iar dacă dintre ei se vor ridica și vor face și performanță, cu atât mai bine. Obiectivul este acela de a produce sport, educație și, în rândul comunității noastre, de a pregăti această nouă generație în care ne punem infinite speranțe. Este o zi importantă, pentru că am reușit să finalizăm acest proiect, să-l facem să funcționeze și mi-aș dori ca cei prezenți astăzi să-și continue antrenamentele alături de antrenori, încercând să producă educație și excelență. Structura ne permite și spiritul acesta trebuie să ne urmărească permanent. Artele marțiale ne dau câteva reguli foarte importante în viață, respect, onoare, prietenie, curaj. Sunt direcții de viață care se dezvoltă prin artele marțiale”, a declarat George Teseleanu, președintele CS Pantheon.


Este al doilea dojo al clubului constănțean, după cel în aer liber din stațiunea Venus, unde se organizează în fiecare an stagii internaționale de judo, cu participarea unor nume mari de pe plan mondial.

La inaugurare au fost prezente glorii ale sportului românesc, printre care Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale, și Alina Dumitru, campioană olimpică de judo la Beijing.

“Este prima oară în 61 de ani când particip la inaugurarea unui dojo, pentru că vorbim despre un dojo, nu o sală de antrenament. Să cinstim acest loc, pe cei care sunt aici și pe cei care au făcut efortul să ridice acest spațiu extraordinar. Într-un dojo nu se face antrenament, ci te pregătești pentru viață, este locul unde ne regăsim pe noi, căutăm să aflăm cine suntem, nu mergem pentru medalii, ci să ne cizelăm pentru a deveni oameni adevărați, oameni compleți pentru societate. Sigur, și partea sportivă este importantă, dar vorbim despre mult mai mult. Am fost în extraordinar de multe dojo-uri, dar niciodată într-unul proaspăt inaugurat. În numele mișcării artelor marțiale, vreau să mulțumesc domnului George Teseleanu, care, pe lângă munca făcută aici, a pus foarte mult suflet”, a spus Florentin Marinescu.

“Și pentru mine este prima oară când iau parte la deschiderea oficială a unui dojo. Este visul pe care mi-l doream la mine acasă, să am un astfel de dojo. Vreau să vă felicit, sper să reușesc să fac și eu unul la București, să pot să-mi antrenez mai departe copiii pe care îi am astăzi la clubul Steaua. Nu sunt așa condiții nici acolo. Sper să se bucure de aceste minunate aparate toți copiii care vor călca în acest dojo. Nu pot decât să vă urez mult succes, să ajungeți să vă îndepliniți visul așa cum mi l-am îndeplinit și eu și am ajuns campioană olimpică”, a adăugat Alina Dumitru.

Ceremonia de inaugurare a constat într-o serie de demonstrații susținute de sportivi din mai mult multe ramuri ale artelor marțiale, judo, karate Kyokushin, Qwan Ki Do, Ashihara și Aikido.
 

Sursă foto: Facebook/ Pantheon Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii