Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciprian Dincă, suporter al FC Farul, ultimul tur de stadion „Am senzaţia că, acolo sus, Dumnezeu îşi face galerie!”

ro

30 Jan, 2016 00:00 4662 Marime text
Ciprian Dincă, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai FC Farul, s-a stins din viaţă la nici 26 de ani, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea, la Constanţa.
 
Ciprian Dincă a pierdut cel mai important meci al său, contra unui adversar prea puternic şi nemilos, boala, lăsând în galeria FC Farul şi în inimile tuturor celor care l-au iubit şi l-au apreciat un gol care nu va putea fi umplut niciodată. Peluza stadionului „Farul“, cea care i-a fost de multe ori casă lui Ciprian, nu avea cum să fie ocolită de cortegiul funerar, sâmbătă, atunci când „Cipa“, cum îi spuneau apropiaţii, va fi purtat pe ultimul drum.
 
Împietriţi de durere, suporterii Farului se despart pentru totdeauna, sâmbătă, 30 ianuarie, de prietenul lor drag. „Doliu în familia Farul! Ciprian Dincă, «Cipa», aşa cum era cunoscut în peluza faristă, a pierdut lupta cu boala şi a murit la nici 26 de ani! Mâine (n.r. sâmbătă), el va fi înmormântat în Cimitirul Palas. Cei care doresc să îşi ia rămas-bun de la el trebuie să ştie că este depus la Biserica «Sf. Spiridon», din Inel II (în apropiere de Şcoala 39). Mâine (n.r. sâmbătă), la ora 15.00, va începe slujba de pomenire la biserică, iar în jurul orei 16.00, cortegiul funerar va ajunge la stadionul Farul, acolo unde «Cipa» va face un ultim tur de stadion, purtat pe braţe de membrii peluzei, care se vor opri în dreptul acesteia, care i-a fost în multe momente casă. Vei rămâne mereu în inimile noastre! Cu Farul şi după moarte!”, s-a postat pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920“.

„Nu-mi vine să cred!”

„Dumnezeu să te ierte, frate!, „Nu-mi vine să cred. Vreau ca mâine, când mă trezesc, să mă sune cineva, oricare ar fi, nu contează, şi să-mi spună că a fost o glumă!” şi „Cipa, Dumnezeu să te aibă în paza şi în grija Lui”, au transmis mesaje şi alţi colegi. Un mesaj emoţionant a fost postat şi pe pagina de Facebook „Farul Spirit”. „Parcă nu avea frică de nimic. Acum vreo două - trei luni, m-am întâlnit cu el prin Tomis III. Era mai slab decât îl ştiam, părea mai serios, dar, când m-a recunoscut, mi-a zâmbit cum zâmbea el… Am vorbit vreo câteva minute şi ne-am văzut de drum. Nu mi-am închipuit nicio secundă prin ce trecea şi cu ce boală avea de luptat. Păcat! E păcat când se sting cei mai în vârstă, dar e într-un fel firesc. Anormal e să se ducă tinerii! Mă bucur că am putut fi alături de el şi de ai lui, deşi mi-ar fi plăcut mai mult să ne strângem tot atâţia şi să mergem la meciuri, ca-n vremurile bune. Am senzaţia că, acolo sus, Dumnezeu îşi face galerie. Prea a luat mulţi de-ai noştri (ultraşi), în ultimul timp“, se arată pe reţeaua de socializare.

La FC Farul, au venit Lucian Murgoci şi Adrian Mihalcea

Tot sâmbătă, FC Farul va disputa un nou meci-test, contra echipei de juniori A a clubului, care evoluează în Liga Elitelor Under-19, în care ocupă locul trei, după FC Viitorul şi Dinamo. Juniorii sunt pregătiţi de Ionel Melenco. Partida se joacă de la ora 11.00 şi, cel mai probabil, va fi găzduită de terenul sintetic din complexul sportiv al „marinarilor“. La FC Farul au sosit doi jucători noi, Lucian Murgoci (fundaş stânga sau mijlocaş stânga, născut în 1992, care vine de la Oţelul Galaţi) şi Adrian Mihalcea (portar, născut în 1996, sosit de la FC Clinceni).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii