Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:54 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine conduce echipa la amicalul de astăzi Farul nu l-a putut aduce antrenor pe Eugen Trică

ro

22 Feb, 2014 00:00 1752 Marime text
Instalarea antrenorului Eugen Trică pe banca tehnică a Farului a eşuat. Ofertat de patronul clubului constănţean, Giani Nedelcu, după ce Ştefan Petcu a anunţat că renunţă la funcţia de principal, Trică şi-a dat acceptul de principiu, însă a rămas să vadă dacă poate să şi vină la Constanţa, din pricina litigiului pe care îl are cu echipa UTA. După o întâlnire cu avocatul său pe această temă, tehnicianul de 37 de ani i-a dat răspunsul final lui Giani Nedelcu: nu poate prelua Farul. „Îi mulţumesc lui Giani pentru ofertă şi îi urez baftă în continuare. Litigiul cu UTA m-a împiedicat să fiu antrenorul Farului. Dacă va mai exista o propunere de la Constanţa, cu altă ocazie, iar eu nu voi mai avea probleme contractuale, vin cu cea mai mare plăcere”, a spus Eugen Trică. În aceste condiţii, antrenor va rămâne deocamdată Ştefan Petcu, cel care va conduce echipa şi la partida amicală de astăzi cu Dunărea Călăraşi, din deplasare, de la ora 11.00.

Farul va aborda acest meci, ultimul din perioada de pregătire, cu un lot subţiat din pricina accidentărilor şi a altor probleme. Accidentaţilor mai vechi li s-a adăugat, ieri, şi mijlocaşul Alin Lădaru, în vreme ce fundaşul dreapta Costel Niţescu nu s-a prezentat la echipă. Nu a venit nici un alt lateral dreapta, Roberto Drăgan, despre care directorul sportiv Cosmin Şişcu a spus că „a rămas să-şi rezolve situaţia cu fostul club”. Mai sunt accidentaţi sau în proces de refacere Ivanovici (care s-a ales cu probleme în meciul cu ACS Berceni şi are pauză până luni), Silvăşan, Curcă, Pâslaru şi Ciobanu. În aceste condiţii, Ştefan Petcu ar putea începe meciul cu Dunărea Călăraşi în alcătuirea: Vl. Neagu - Ghinea, Buzea, Bumbac, Mansur - Scărlătescu, D. Stan, I. Florea, V. Apostol - Coteanu, Cr. Cristea. Rezerve vor fi Puia - Băjan, Tudor, Tothăzan, Igiroşanu şi Butoi. Ieri, la echipă a venit un fotbalist de la Timişoara, Florin Sandu (fundaş stânga), însă nu va fi utilizat astăzi la Călăraşi, întrucât nu e pus la punct cu pregătirea. „Neagu şi Buzea vin după accidentări şi îi voi utiliza câte o repriză. Voi începe cu Ghinea fundaş dreapta, întrucât Băjan pleacă iar la lot săptămâna viitoare şi, din câte se pare, nu va fi la echipă pentru meciul din prima etapă. O soluţie de înlocuire ar fi fost Niţescu, însă acesta a absentat azi (n.r. ieri). Din ce am înţeles, ar fi anunţat conducerea că nu mai vine, din pricina restanţelor financiare pe care le are clubul faţă de el”, a declarat Ştefan Petcu.

A primit un salariu

În privinţa situaţiei sale la Farul, fosta glorie a „marinarilor” a arătat: „Contractul meu e în derulare, dar patronul a anunţat că nu îmi poate suporta salariul, în condiţia în care firma care trebuia să facă acest lucru nu a venit la club. Vreau să se înţeleagă limpede că suma şi termenii contractului meu le-au stabilit şefii Farului, nu eu. Am primit un salariu şi am promisiunea că situaţia se va rezolva şi în privinţa celorlalte două. Nu cred că ne poate reproşa cineva ceva din punctul de vedere al pregătirii. Dacă se va ajunge la zi cu banii în ce mă priveşte, aş mai putea rămâne o etapă-două, să ajut, dacă e nevoie şi nu se numeşte noul antrenor până atunci. Până la urmă, e munca mea din această iarnă”.          

Sursa foto: clujazi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii