Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai prestigioasă competiție națională de ciclism va ajunge în acest an la Tulcea. Când va avea loc

ro

17 Jan, 2023 08:12 1273 Marime text

Competiție, foto: facebook/ Primaria Tulcea
Cea mai prestigioasă competiție națională de ciclism va ajunge în acest an la Tulcea. A 56-a ediție a Turului României va avea loc în perioada 4-10 Septembrie 2023.

În acest scop, în cursul săptămânii trecute, Primăria Municipiului Tulcea a primit vizita Președintelui Federatiei Române de Ciclism, domnul Alexandru Ciocan, care a sosit la Tulcea însoțit de Președintele Comisiei de Ciclism pentru Copii din cadrul F.R.C, domnul Bogdan Brânză.,transmite Primăria Tulcea.

Primăria Municipiului Tulcea va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, luându-se în calcul și faptul că unele străzi se vor afla în plin proces de reabilitare. Reprezentanții Primăriei și cei ai Federației vor agrea asupra detaliilor tehnice, astfel încât ,,Mica Buclă” să beneficieze de cele mai bune condiții, iar municipiul și județul Tulcea să ofere evenimentului spectaculozitate prin peisajele naturale și bogăția culturală a zonei.

Potrivti sursei citate, promovând atât sportul de performanță cât și frumusețile regiunilor prin care trece, Turul României a devenit un veritabil ambasador al țării. La fiecare ediție, traseul este ales astfel încât să pună în lumină importante zone turistice. În anul 2022, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport, zonele aflate pe traseul Turului au fost în atenția telespectatorilor din peste 50 de țări.

Denumit și ,,Mica Buclă”, prima ediție a Turului României a avut loc în 1934, fiind una dintre cele mai prestigioase competiții ciclistice din sud-estul Europei.

Prin încurajarea unui stil de viață sănătos și a practicării sportului de performanță, evenimentul este important și pentru componenta sa educativă, în localitățile de start/sosire fiind organizate competiții destinate copiilor. În anul 2022 au participat la aceste competiții peste 2000 de copii, un număr record, ceea ce arată popularitatea de care se bucură ciclismul în rândul tinerilor și, totodată, oferă speranțe viitorului ciclismului românesc., mai transmite sursa anterior citată. 

Competiția Turul României este inclusă atât în calendarul competițional național, cât și în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale, aliniind la start echipe de ciclism din întreaga lume. Acest lucru constituie în sine un motiv de bucurie pentru comunitățile noastre de cicliști, care au ocazia să-i aplaude și să-i încurajeze pe cicliștii profesioniști, pe traseu sau în punctele de start și de sosire, și să se simtă parte a acestei frumoase sărbători dedicate bicicletei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii