Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce baze sportive şi centre de agrement are în administrare DJST Constanţa. Detalii despre lucrările de reparaţii (galerie foto)

ro

18 Apr, 2019 00:00 3789 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural, de ieri, de la Constanţa, s-a aflat şi situaţia centrelor de agrement şi a bazelor sportive aflate în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.
 
După cum se arată într-o informare a DJST Constanţa, semnată de directorul executiv al instituţiei, Mariana Solomon, direcţia are în administrare şase baze sportive şi patru centre de agrement, astfel: patru baze sportive funcţionale (Sala Sporturilor, Complexul Sportiv „Tomis“, hotelul „Sport“, restaurantul „Sport“), dar care necesită lucrări de reparaţii capitale, două baze sportive nefuncţionale (teren „Badea Cârţan“ şi Complex Sportiv „Caraiman“), pentru care există iniţiate hotărâri de guvern pentru predarea către comunitatea locală, trei centre de agrement funcţionale (Centrul de Agrement „Luminiţa“ Eforie Nord, Centrul de Agrement „New Paradise“ Eforie Sud, Centrul de Agrement „2 Mai“) şi un centru de agrement nefuncţional (Centrul de Agrement „Casa de Piatră“).
 

Revizuirea actelor legislative ce reglementează conceptul de ziler

 
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a informat Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa de necesitatea oferirii unui sprijin instituţional în ceea ce priveşte resursa umană necesară pentru asigurarea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor de tabără în Centrele de Agrement administrate. „Vă solicităm sprijin în revizuirea actelor legislative ce reglementează conceptul de zilier prin reintroducerea domeniului nostru de activitate în această sferă a raporturilor de muncă, deoarece statele de personal nu permit angajarea de resursă umană pe perioadă determinată, dar şi corelarea între TVA plătit şi cel încasat ca urmare a prestării de servicii pentru activităţi sportive şi recreative, servicii de cazare, restaurant şi catering.
 
Precizăm, Ordonanţa nr. 114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, prin art. 65 punctul 2, modifică art.13 din Legea 52 - Legea Zilierului, eliminând domeniul nostru de activitate pentru care puteam contracta din venituri proprii muncă sezonieră necesară pentru a completa deficitul de personal din Centrele de Agrement pentru perioada estivală“, se arată în document.
 

Cereri de rezervare


Urmare a numeroaselor solicitări venite din partea tinerilor din diverse zone ale ţării, prin intermediul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, precum şi a instituţiilor aparţinând Inspectoratelor Şcolare Judeţene sau a diverselor organizaţii non-guvernamentale, DJST Constanţa, în calitate de administrator al centrelor de agrement ce găzduiesc anual, în perioada vacanţelor de vară, tabere de odihnă, tabere pentru tinerii cu dizabilităţi, tabere sociale, precum şi diverse tabere tematice pentru tineret, a înregistrat, până la data întocmirii acestei situaţii, cereri de rezervare în toate cele trei baze turistice de la Eforie Sud, Eforie Nord şi 2 Mai.
 
Toate aceste cereri de rezervare au fost făcute în contextul neclarificării aspectelor referitoare la tariful de cazare şi masă aflat sub directa influenţă a OUG nr. 114/2018 care limitează munca cu zilierii. Tinerii din judeţul Constanţa care au făcut cereri de rezervare pentru a pleca în tabere de odihnă şi tematice în ţară, până la data de 15 aprilie 2019, sunt în număr de 929. Aceste cereri de rezervare au fost făcute în contextul orientării solicitărilor în funcţie de oferta de vacanţă de vară de anul trecut, cea de anul acesta nefiind încă aprobată.
 

Estimare cheltuieli pentru bazele sportive ale DJST Constanţa


1. lucrări de reparaţii şi înlocuire suprafaţă intrare Sala Sporturilor - 271604,91 lei cu TVA.
2. lucrări de înlocuire şi montare a uşilor de intrare în vestiare Sala Sporturilor - 29492,80 lei cu TVA.
3. lucrări de recondiţionare paviment sportiv din parchet masiv la Sala Sporturilor - 228777,50 lei cu TVA.
4. achiziţionare mochetă şi efectuarea lucrărilor de montaj parchet în camerele de la Hotel Sport - 159819,78 lei cu TVA.
5. pentru practicarea şi susţinerea sporturilor şi competiţiilor structurilor sportive se necesită amenajarea terenului din cadrul Complexului Sportiv Tomis cu gazon artificial, poartă handbal / fotbal, plasă poartă handbal şi plasă împrejmuire teren fotbal - 81205,60 lei cu TVA.
 
Cheltuieli Sala Sporturilor - 529875,21 lei cu TVA
Cheltuieli Hotel Sport - 159819,78 lei cu TVA
Cheltuieli Complex Sportiv Tomis - 81205,60 lei cu TV
 
Total cheltuieli pentru bazele sportive - 770 900,59 lei cu TVA.
 
Estimare cheltuieli pentru centrele de agrement DJST Constanta
1. verificat şi înlocuit parţial obiecte şi armături sanitare :
•              CA Luminiţa - Eforie Nord - 46.500,00 lei
•              CA New Paradise - Eforie Sud - 49.000,00 lei
•              CA 2 Mai - 2 Mai - 83.000,00 lei
  .................................................................178.500,00 lei
 
2. reparat şi înlocuit parţial instalaţia electrică (tablou electric conform norme):
•              CA Luminiţa - Eforie Nord - 23.000,00 lei
•              CA New Paradise - Eforie Sud - 47.000,00 lei
•              CA 2 Mai - 2 Mai - 45.000,00 lei
  ...................................................................115.000,00 lei
 
3. reparat şi înlocuit parţial agregate frigorifice (include mutarea şi protecţia acestora afară)
•              CA 2 Mai - 2 Mai = 8.000,00 lei
  ................................................................... ....8.000,00 lei
Total cheltuieli - 301.500,00 lei
 
Costuri zilieri:
-              2018: 503.424 lei
-              2019: 596.640 lei
 
Costuri angajaţi temporar de muncă: 1.193.280 lei
Număr total de angajaţi permanent: 20 persoane în patru centre de agrement, iar necesar pentru sezonul estival 50 de persoane.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii