Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:41 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz la Comisia de Disciplină şi Etică Academia Farul a reclamat SSC Farul Constanţa la FRF! Ce s-a stabilit la ultimul termen

ro

22 Aug, 2018 00:00 3177 Marime text
Academia de Fotbal Farul Constanţa, ca reclamant, şi SSC Farul Constanţa, ca pârât, au fost părţi în dosarul 16/CD/2018 de la Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal. 
Academia Farul a sesizat oficial că, la turneul de fotbal juvenil „Junior Summer Cup“, organizat de SSC Farul, patru grupe de copii legitimaţi în acea perioadă la Academia Farul (2004, 2006, 2007 şi 2009) au jucat pentru SSC Farul, sub această denumire. Cei de la Academia Farul au spus că, potrivit regulamentului, un club nu are voie să primească un jucător la o probă, un antrenament sau la un meci fără acordul scris al clubului la care e legitimat, în caz contrar clubul în cauză fiind pasibil de sancţiuni. În cazul unui verdict nefavorabil, SSC Farul era în pericol să fie sancţionată cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer (un an)! Nu se va ajunge însă aici, întrucât litigiul a fost stins, iar, după ultimul termen, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal s-a notat că CED „ia act de retragerea sesizării formulată de reclamanta ACS Academia de Fotbal Farul Constanța împotriva pârâtului ASC Farul Constanța, ca urmare a împăcării părților“.

În Cupa României, la Cernavodă

Aflată pe locul 13 în Liga a 2-a, după trei etape, nou promovata SSC Farul Constanţa şi-a aflat ieri adversara din faza a treia a etapei naţionale a Cupei României, ediţia 2018/2019. „Marinarii“ se vor duela, la Cernavodă, cu echipa Axiopolis Cernavodă, care a încheiat pe locul patru ediţia trecută a Ligii a 3-a. Meciurile din această etapă a competiţiei se vor disputa, într-o singură manşă, eliminatorie, marţi, 28 august, şi miercuri, 29 august, cu începere de la ora 17.30. Se joacă 21 de partide, participând cele 28 de câştigătoare ale fazei a II-a şi 14 echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligilor a 2-a şi a 3-a. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.
„Sperăm să ne luăm revanşa“
SSC Farul şi Axiopolis s-au întâlnit şi în sezonul trecut al Ligii a 3-a, când au evoluat în seria secundă a campionatului. Echipa constănţeană, care avea să promoveze la final în Liga a 2-a, a învins atunci de două ori Axiopolis, 3-1 pe teren propriu şi 1-0 la Cernavodă. „Sperăm să ne luăm revanşa pentru cele două înfrângeri din ediţia trecută şi să arătăm că nu întâmplător ne-am clasat pe locul patru în Liga a 3-a. Oricum, meciul de Cupă va fi unul deschis. Noi avem ca obiectiv să ajungem cât mai sus şi să ne duelăm cu o echipă de Liga 1“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului din Cernavodă.

„Cred că avem prima şansă“

Axiopolis va debuta în campionat vineri, 24 august, de la ora 18.00, în deplasare cu CS Tunari. SSC Farul joacă în etapa a patra a Ligii a 2-a duminică, 26 august, de la ora 11.00, pe terenul viceliderei clasamentului, Sportul Snagov, după care, săptămâna viitoare, SSC Farul şi Axiopolis se întâlnesc în Cupă. „Ca toate jocurile în care se duelează echipe din acelaşi judeţ, şi acesta va fi unul disputat. Axiopolis e o echipă redutabilă, care a avut un parcurs foarte bun în sezonul trecut, însă, având în vedere şi diferenţa de categorie competiţională, cred că noi avem prima şansă de a merge mai departe. Sperăm la un parcurs cât mai lung în Cupă, ceea ce ne va ajuta suplimentar la pregătire şi omogenizare“, a spus Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.

SSC Farul, învinsă cu 16-0 de FC Viitorul

În etapa a doua a Campionatului Naţional de Juniori Under-19 (născuţi după 1 ianuarie 2000) şi Under-17 (născuţi după 1 ianuarie 2002), FC Viitorul a întâlnit pe teren propriu SSC Farul, iar la ambele categorii de vârstă gazdele s-au impus la scor: 6-0 (Alexandru Pop 21, 38, Cosmin Tucaliuc 30, 72-pen., Alexi Pitu 52, Vlad Chera 90+2) la U-19 şi 16-0 (Louis Munteanu 4, 33, 38, 40, 53, 63, 72, Constantin Grameni 46, 65, Antonio Dumitrescu 8, 27, Darius Grosu 43, Alexandru Sima 54, Robert Mustacă 21, Radu Pocol 56, Iulian Bileca 51) la U-17. Celelalte meciuri ale rundei au fost Unirea Slobozia - Dunărea Călărași, 1-2 la U-19 şi 1-7 la U-17, în vreme ce Academia Farul a stat, deoarece AS CS Farul Constanţa s-a retras din campionat. Clasamente: la U-17 - 1. FC Viitorul - 6p, 2. Călăraşi - 6p, 3. Academia Farul - 0p (un meci), 4. Slobozia - 0p (un meci), 5. SSC Farul - 0p; la U-19 - 1. FC Viitorul - 6p, 2. Călăraşi - 4p, 3. SSC Farul - 1p, 4. Slobozia - 0p (un meci), 5. Academia Farul - 0p (un meci). Formaţiile clasate pe primul loc în cele 19 serii preliminare (la finalul turului şi returului) vor continua în Liga Elitelor U-19 şi U-17 (doar aceste echipe se vor lupta pentru titlul naţional), iar formaţiile de la locurile 2-6 din cele 19 serii preliminare vor evolua mai departe în Campionatul Naţional U-19 şi U-17.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

Reclamaţii la FRF SSC Farul Constanţa, în pericol de a primi interzis la transferuri pentru o perioadă de un an!

În 2018, patru victorii din patru, fără gol primit! SSC Farul a învins şi Axiopolis Cernavodă şi a mai făcut un pas către Liga a 2-a (galerie foto)

Axiopolis Cernavodă, nucă tare pentru SSC Farul Echipa fanilor a învins cu emoţii fostul lider şi a urcat pe locul doi (galerie foto+video)

FC Viitorul, două victorii cu Academia Farul la debutul Campionatului Naţional Under-19 şi Under-17

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii