Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caporalul Dragoş Mihai Oprea Militar cu misiune în Afganistan, cu „Rechinii Albi“, antrenor de box la Cernavodă. Elevul său, campion! (galerie foto + video)

ro

14 Nov, 2018 00:00 5054 Marime text
Campionatul Naţional de box pentru tineret, întrecere care s-a disputat la Tg. Mureş, i-a adus lui Silviu Dumitru, de la Axiopolis Cernavodă, medalia de aur şi titlul de campion al României la categoria 91 kg.

Pentru această performanţă deosebită a boxului cernavodean, dar şi pentru altele obţinute până acum de pugilistul de 17 ani, acesta a fost pregătit de Mihai Oprea şi Dragoş Mihai Oprea, tată şi fiu, antrenorii de la secţia de box a clubului Axiopolis. În vârstă de 26 de ani, Dragoş Mihai este fost boxer, iar în afara sălii de antrenament este militar, făcând parte din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“ din Medgidia.
 
„Am început boxul de mic copil, cu tata. Mă pregăteam la Cernavodă, iarnă, vară, în spatele blocului. Neavând atunci secţie de box pe plan local, am fost legitimat la CS Farul Constanţa, club pe care l-am reprezentat şi pentru care am obţinut rezultatele mele, timp de zece ani. Mă antrenam cu tata, la Cernavodă, iar la Constanţa, la CS Farul, veneam în ultimele două - trei săptămâni, în cantonament. Doar în ultimul an ca sportiv am concurat pentru Axiopolis Cernavodă şi am luat o medalie de bronz la seniori“, povesteşte militarul, care în prezent nu mai concurează, de trei ani dedicându-se pregătirii tinerilor boxeri.
 

În Afganistan, s-a tras asupra lor

 
Dragoş Mihai Oprea este în armată din 2014. Reuşeşte să împace şi profesia, şi antrenamentele cu boxerii de la Axiopolis Cernavodă. În 2016, a participat şi la o misiune în Afganistan, care nu a fost lipsită de pericole, însă caporalul Oprea s-a întors nevătămat acasă. „Spre finele perioadei din Afganistan, a existat un incident. S-a tras asupra noastră. Eu n-am păţit nimic, dar un coleg de-al meu a fost rănit, alegându-se cu probleme la un picior. În armată, mă ajută foarte mult boxul (sportul în general), se leagă una cu alta. Lucrez foarte bine cu tata la Axiopolis, scoatem campioni“, arată Dragoş Mihai, care are specialitatea cercetaş, iar la un concurs specific, în armată, a ocupat locul secund.
 

„Visul său a devenit realitate“

 
Activitatea de antrenor de box a militarului a fost subliniată şi pe pagina de Facebook „Brigada 9 Mecanizată «Mărăşeşti»“, pe care se arată: „Încă o victorie pentru campionul nostru! Caporalul Mihai Oprea, veteran al teatrelor de operaţii şi sportiv profesionist, continuă să facă performanţă şi se poate mândri cu un nou titlu: antrenor de succes. Visul său a devenit realitate, după pregătiri şi antrenamente intense elevul său a reuşit să câştige locul I la Campionatul naţional de box pentru tineret care s-a desfăşurat la Târgu Mureş. Dumitru Silviu a devenit astfel primul campion naţional al oraşului Cernavodă. Felicitări antrenorului şi elevului pentru că împreună au reuşit să câştige această competiţie! Mult succes, Mihai! La cât mai multe medalii!“.
 
Aceeaşi sursă menţionează şi că „Mihai face parte din Batalionul 911 Infanterie «Capidava» din Medgidia si a participat la o misiune în Teatrul de Operaţii Afganistan împreună cu Rechinii Albi. Practică boxul de peste 14 ani iar de 3 ani a devenit antrenor“.
 

În primul meci s-a impus înainte de limită

 
La Campionatul Naţional de la Tg. Mureş, Silviu Dumitru a susţinut patru meciuri, în finală învingându-l, la puncte, pe Paul Magdaş, de la CSM Zalău. În celelalte faze, boxerul de la Axiopolis Cernavodă a trecut de Marius Eduard Rujea - în preliminarii (prin abandon în repriza întâi), de Tony Bogdan Ioniţă (în sferturi) şi de Marwan Alfari (în semifinală), de ultimii doi la puncte. „Categoria 91 kg a fost cea mai dificilă din concurs, cu 14 boxeri participanţi, dintre care trei foşti campioni naţionali. Iar pe doi dintre ei Silviu i-a învins. E o mare realizare pentru club şi oraş acest titlu. Silviu Dumitru e primul campion naţional al boxului cernavodean. Face box de zece ani. E un băiat serios, care munceşte. L-am pregătit de la începutul carierei sale“, a declarat Mihai Oprea, tatăl, antrenorul principal al secţiei, fiul său fiind antrenor secund la Axiopolis.
 

Vine, seară de seară, de la Siliştea

 
În acest an, Silviu Dumitru a cucerit medalie, bronz, şi la Cupa României, de la Sighişoara, la această competiţie urcând pe treapta a treia a podiumului şi în 2017. „Silviu a lucrat bine cu băiatul meu. Au făcut treabă bună împreună. Un mare merit îi revine şi lui Marian Ispas, preşedintele secţiei de box a clubului, care a fost alături de noi şi ne-a sprijinit mult, din toate punctele de vedere. Silviu primeşte actualmente o indemnizaţie lunară“, a mai spus Mihai Oprea, care a precizat că boxerii de la Axiopolis Cernavodă sunt de mare perspectivă.
 
„Avem mulţi sportivi care promit. Pot ajunge mari campioni, nu numai ai ţării, ci şi ai lumii“, a punctat antrenorul principal. Mihai Oprea a remarcat şi alţi medaliaţi de la Axiopolis, cadeţii Cosmin Bujor, Denis Bujor (sunt fraţi) şi Alexandru Cozma. De asemenea, tehnicianul are cuvinte frumoase şi la adresa lui Dani Grigorie, un copil de 11 ani: „Vine împreună cu tatăl său, seară de seară, de la Siliştea. Îi place foarte mult boxul“.
 
Sursa foto: Facebook

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii