Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canotaj Constanța, prezentă pe podiumul Campionatului European Under-19 (GALERIE FOTO)

ro

24 May, 2023 00:00 1354 Marime text
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța Canotaj“.
 
  • Cu cinci medalii (două de aur şi trei de argint), selecționata tricoloră a ocupat locul doi în clasamentul pe țări, după Italia.
 
Campionatul European de canotaj pentru juniori Under-19, de la Brive-la Gaillarde (Franţa), le-a adus evoluții deosebite și medalii și reprezentaților Constanței, care au o contribuție importantă în ce privește zestrea de medalii a României la întrecere.
 
Cu cinci medalii (două de aur şi trei de argint), selecționata tricoloră a ocupat locul doi în clasamentul pe țări, după Italia (7-2-4), dar înaintea Turciei (2-1-0). Reprezentanții Constanței medaliați au fost: Irina Despa (CSU Simona Halep - CSM Constanța) - două medalii de aur, Eugenia Robitu (CSU Simona Halep - CSM Constanța) - o medalie aur, Darius Simion (CSU Simona Halep - CSM Constanța) - două medalii de argint, Constantin Filip (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța) - două medalii de argint. De asemenea, Sergiu Anfimov (LPS - CSM Constanța) s-a clasat pe locul patru, iar Silviu Denis Totolici (LPS - CSM Constanța) a ocupat poziția a șasea.
 
Cu  excepția Irinei Despa, ceilalți  sportivi  sunt  elevi  în clasa  a  12-a  sau  a  11-a  la  LPS. 

Medaliile de aur au fost cucerite în probele de patru plus unu rame feminine (Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tivodariu, Irina Despa, Iuliana Isabela Boldea şi Bianca Camelia Ifteni) şi 8+1 feminin (Eugenia Robitu, Irina Despa, Georgiana Blănariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Adina Alexandra Florea, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negură, Denisa Cristina Ailincăi, Iuliana Irina Cantoriu).
 
Argintul a fost câştigat de barca de 8+1 masculin (Darius Simion, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Ştefan Cobzaru, Tinel Nicuşor Mureşan, Andrei Alexandru Alexa, Alexandru Nedelcu, Ştefan Bogdan Moaleş, Constantin Filip şi Cătălin Nicolae Căţoiu), la patru rame masculin (Sebastian Alexandru Taşcă, Antonel Avăcăriţei, Silviu-Marian Dumitru, Mateus Simion Cozminciuc) şi la patru plus unu rame masculin (Darius Simion, Alexandru Nedelcu, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş).
 
Aproape de medalii au fost şi echipajele de dublu rame masculin (Constantin Flocea, Sergiu Anfimov) şi patru vâsle feminin (Iuliana Isabela Boldea, Gabriela Tivodariu, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Bianca Camelia Ifteni), clasate pe locurile patru în finale.
 
Pe şase au încheiat echipajele de patru rame feminin (Beatrice Piseru, Andreea Nicoleta Dinu, Bianca Elena Drăghici şi Ionela Elena Scutaru), patru vâsle masculin (Marian Gabriel Guia, Gabriel Emil Sicean, Silviu Denis Totolici şi Iulian-Ferdinand Ielinec) şi dublu vâsle feminin (Rebeca Andreea Andriesei şi Iulia Valentina Nedelcu).
 
„A fost un campionat greu, la care au participat atât sportivi experimentați, cât și sportivi aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. Suntem mândri de ei și suntem siguri că a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. Cu toții au viitorul în față și timp pentru a deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate!“, este mesajul Federației Române de Canotaj.

„Sportivii din Lotul de Juniori au reușit să obțină 5 medalii la Campionatele Europene de Juniori de anul acesta, dintre care 2 de aur și 3 de argint. Sunt mândră de performanțele lor și îi felicit atât pe ei, cât și pe antrenorii lor, pe cluburile de la care sportivii provin, dar și pe părinții care i-au îndreptat către acest sport și îi susțin. 
 
Trebuie să menționez că a fost o competiție foarte grea pentru ei. Acest campionat este unul la care au participat două categorii de sportivi: unii experimentați, care mai au la activ participări la competiții internaționale, și alții aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. În acest context, s-au descurcat foarte bine și, cu siguranță, participarea a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. 
 
Toți sunt talentați și muncitori, iar, dacă acum poate că emoțiile primei competiții importante și-au spus cuvântul în cazul unora dintre ei, au viitorul în față și am încredere că vor demonstra multe pe viitor, că vor deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate!”, a precizat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, ales în Comitetul Executiv al Federației Române de Canotaj (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii