Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Mondial de juniori la tenis de masă Echipa de fete a României a învins echipa Hong-Kong-ului, în semifinale. Sportive din Constanța

ro

06 Dec, 2021 18:13 2060 Marime text


În perioada 2-8 decembrie 2021, România participă cu 12 sportivi la Campionatul Mondial de juniori - tenis de masă, în Vila Nova de Gaia, Portugalia.



În cele șapte zile ale competiției se desfășoară meciuri la U19 (simplu, dublu și echipe) și U15 (simplu, dublu și echipe), masculin și feminin.



În proba pe echipe fete, U19 (sub 19 ani), formația României a avut următoarea alcătuire: Elena Zaharia, Camelia Mitrofan (absolventă 2021-transferată la Farul Constanța), Bianca Mei-Roșu- sportive ale Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța și Ioana Sîngeorzan – Bistrița.



Sportivele au fost pregătite de către antrenorul federal Viorel Filimon și antrenorul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, Anamaria Mirică-Sebe.



În drum spre semifinale, echipa de fete a României a învins echipa Hong-Kong-ului, favorită la debutul acestui campionat. 



Medalia de bronz obținută de echipa României reprezintă o performanță deosebită, reușind astfel să spargă monopolul instituit de jucătoarele asiatice în acest sport. 



De precizat este faptul că sportiva Mei Roșu Bianca va disputa luni seara finala Campionatului Mondial U15 în proba de dublu-mixt cu reprezentanții Japoniei, după ce în semifinale a învins cu 3-0 reprezentanții Chinei-Taipei. 



Pe lângă rezultatele menționate mai sus, Zaharia Elena a mai obținut un loc V în proba de dublu mixt U19, iar Bianca Mei Roșu un loc V în proba de dublu fete U15.



Suntem alături de sportiva Mei Roșu Bianca pentru care finala de dublu mixt U15 ar putea aduce Constanței un titlu mondial atât de mult așteptat de tenisul de masă românesc!

Sursă foto: ISJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii