Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Voleibalistele, debut în play-out. Două meciuri acasă cu Știința Bacău. Intrare liberă!

ro

22 Mar, 2024 10:34 604 Marime text
 
 
O nouă săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanța!
 
Echipele de volei debutează în faza a doua a Diviziei A1, băieții în play-off, iar fetele în play-out, la baschet, fetele sunt deja semifinaliste în Liga Națională, iar băieții joacă meciuri tari în Grupa 1-10, în timp ce handbaliștii, proaspăt calificați în sferturile Cupei României, joacă o partidă importantă și în Liga Zimbrilor.
 

Sportivii noștri luptă pentru medalii la box, în Cupa României, la tenis de masă, la Campionatele Naționale de seniori, la șah, la Campionatele Internaționale ale României, și la triatlon, în Cupa Europei. Tuturor, le urăm succes! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Handbal seniori ==
După ce a câștigat derby-ul optimilor de finală ale Cupei României, 30-29 cu Potaissa, miercuri, la Turda, și a făcut pasul în faza următoare a competiției, CSM Constanța revine la meciurile de campionat. Echipa de pe litoral joacă în deplasare cu CSM 2007 Focșani, în cadrul etapei a XX-a din Liga Zimbrilor. Handbaliștii antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu își propun o nouă victorie, pentru a-și consolida locul secund în clasament. Duminică, 24 Martie, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă Vrancea!
 
Meciul va fi LIVE pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV și la ProArena.
 
== Handbal tineret ==
Handbaliștii echipei de tineret CSM Constanța joacă un nou meci în Campionatul Național. Băieții antrenați de Enis Murtaza întâlnesc în deplasare CSM 2007 Focșani, în cadrul etapei a XII-a, antepenultima din sezonul regulat. Aflată pe locul 2 în clasamentul Seriei B, Constanța (16p) are o misiune dificilă contra Focșaniului (15p). Primele 4 clasate își asigură prezența la Turneul Final 8. Meciul se joacă sâmbătă, 23 Martie, de la ora 11.00.
 
== Handbal juniori ==
Juniorii 1 CSM Constanța susțin primul meci pe teren propriu din faza a doua a Campionatului Național de Handbal Masculin - Grupa Valoare 1. După ce au cedat în etapa de debut, 25-47 în deplasare cu CSU din Suceava, băieții antrenați de Enis Murtaza evoluează acasă contra celor de la LPS Vaslui. Duminică, 24 Martie, de la ora 9.00, în Sala Sporturilor.
 
Juniorii 2 CSM Constanța debutează în Grupa Valoare 3 și susțin primul meci pe teren propriu, contra celor de la LPS Suceava. Liderul clasamentului, cu două victorii și două egaluri după prima fază a campionatului, echipa antrenată de Ionuț Pușcașu vrea să înceapă cu dreptul. Vineri, 22 Martie, de la ora 10.30, la Sala Sporturilor din Năvodari.
 
Juniorii 3 CSM Constanța încheie săptămâna în Sala Sporturilor, cu cel de-al doilea meci în decurs de trei zile. Echipa antrenată de Denis Ali s-a impus joi, 31-26 cu CSO Negrești Vaslui, prin reușitele lui Nancu 10 goluri, Rayan Ali 9, Mutu 7, Boeru 3 și Guiu 2, bifând astfel cea de-a doua victorie la rând în Grupa Speranță 1 a Campionatului Național J3. Urmează meciul din etapa a III-a, cu LPS Iași. Duminică, 24 Martie, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor.
 
== Baschet senioare ==
CSM Constanța își continuă cursa spre titlu în Liga Națională de Baschet Feminin Getica ‘95! Echipa constănțeană a câștigat și meciul 2 cu CSM Târgu Mureș, din sferturile de finală ale play-off-ului: 85-56 (43-31) în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Cu scorul general de 2-0, CSM Constanța avansează în semifinalele Ligii Naționale. Campioana sezonului regulat, echipa constănțeană păstrează avantajul de a disputa mai multe meciuri pe teren propriu.
 
== Baschet seniori ==
Baschetbaliștii noștri revin în Sala Sporturilor, pentru un nou meci din Grupa 1-10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica ’95. După ce a cedat, miercuri, pe terenul Rapidului, 84-92, echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian joacă, în fața propriilor suporteri, cu CSO Voluntari, un adversar redutabil.
 

Băieții noștri au nevoie de susținerea tribunelor pentru a obține cea de-a 7-a victorie în Top 10. Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
Partida se joacă sâmbătă, 23 Martie, de la ora 18.00! Meciul va fi LIVE pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV și pe FRB TV.
 
== Baschet Liga1 ==
CSM 2 Constanța joacă un nou meci în Liga I de Baschet Masculin, în grupa echipelor satelit. Aflați pe locul 2 în clasament, cu 5 victorii și 3 înfrângeri, băieții antrenați de Bogdan Ivanovici luptă pentru un nou succes. Baschetbaliștii vor să fructifice forma bună din ultimele partide și să câștige pe terenul „lanternei“ CSM 2 Târgu Jiu. Duminică, 24 Martie, de la ora 11.30.
 
== Baschet juniori ==
CSM Constanța U16 susține două meciuri în Grupa F din Faza a III-a a Campionatului Național de Baschet Feminin U16, în weekend, la București. Echipa antrenată de Alina Șerban și Norbert Kovasch vine după o victorie importantă în drumul spre calificarea la Turneul Final, în meciul cu CSM Sportul Studențesc și abordează cu un moral bune cele două jocuri: cu Dan Dacian București (Sâmbătă, 23 Martie, ora 10.00, Sala CN Iulia Hașdeu) și Smart Basketball Team Cluj-Napoca (Duminică, 24 Martie, ora 12.00 Sala CT Nenițescu).
 
CSM Constanța U16 revine pe teren propriu pentru un nou meci din Campionatul Național de Baschet Masculin U16. Băieții antrenați de Norbert Kovasch se află pe locul 2 în Grupa I - Grupa Valorică A, cu un bilanț de 5 victorii în 7 meciuri. Echipa de la malul mării este favorită în duelul local cu ultima clasată, CS Fly OC Constanța. Vineri, 22 Martie, de la ora 19.30, în sala Complexului Sportiv Tomis din Strada Flămânda.
 
Meci tare pentru baschetbaliștii CSM Constanța în etapa a XIII-a a Campionatului Național U18! Băieții antrenați de Norbert Kovasch, aflați pe locul 5 în Grupa Națională, cu 6 victorii în 12 meciuri, primesc vizita celor de la CS Andu Sibiu, care ocupă poziția a 6-a în clasament, tot cu 6 victorii în 12 meciuri! Duelul are loc duminică, 24 Martie, de la ora 11.00, în sala Complexului Sportiv Tomis din Strada Flămânda. 
 
Baschetbaliștii juniori participă la turneul 5 al Campionatului Național de Baschet Masculin U13, în acest weekend, la București. Echipa noastră, care a acumulat două victorii în trei partide disputate în Grupa a VI-a, va juca, pe rând, cu: CSA Steaua (Sâmbătă, 23 Martie, ora 10.30), LPS Galați (Sâmbătă, 23 Martie, ora 19.30) și ACS Academia de Baschet Phoenix Galați (Duminică, 24 Martie, ora 10.00).
 
== Volei senioare ==
Două meciuri în două zile pentru voleibalistele de la CSM Constanța, la debutul în turneul play-out din Divizia A1. Elevele antrenorilor Florin Voinea și Radu Began pornesc cu prima șansă în partidele cu Știința Bacău, programate după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. CSM Constanța a încheiat pe locul 9, iar Știința a fost ultima clasată. Jocurile sunt programate Sâmbătă, 23 Martie, și Duminică, 24 Martie, în ambele zile de la ora 15.00 în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, iar intrarea spectatorilor va fi gratuită.
 
Meciurile vor putea fi urmărite live pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV, pe aplicația mobilă CSM Constanța (Google App & App Store) și pe FRV TV.
 
== Volei seniori ==
CSM Constanța începe turneul play-off al Diviziei A1, cu un meci dificil în deplasare. Formația antrenată de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală a terminat sezonul regulat pe locul 7 cu 11 victorii din 22 de partide, în timp ce, Rapid București a fost ocupanta locului secund, neînvinsă în retur. Se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri, prima și ultima partidă fiind programată pe terenul giuleștenilor. Jocul al doilea se va disputa Miercuri, 27 Martie, de la ora 18,00 la Constanța. Prima întâlnire este programată în Sala Rapid, Vineri, 22 Martie, de la ora 14,00. Meciul va putea fi urmărit live pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV, pe aplicația mobilă CSM Constanța (Google App & App Store) și pe FRV TV.
 
== Volei speranțe ==
Tinerele voleibaliste de la CSM Constanța vor evolua în turneul semifinal de la Iași, unde își doresc să continue seria victoriilor din acest sezon. Formația antrenată de Vanesa Deșliu și Bianca Ioana Cojocaru a încheiat Seria B pe primul loc al clasamentului, având 35 de puncte, cu 12 victorii din tot atâtea jocuri. Constănțencele pornesc cu prima șansă și la Iași unde se vor confrunta în perioada 22-24 Martie cu Junior Iași, CS Chitila, CSS Buzău și Axiopolis Cernavodă. Următorul obiectiv al CSM Constanța este calificarea la turneul final al campionatului U15. Meciurile vor fi transmise pe canalul de youtube al clubului gazdă, https://www.youtube.com/@hvjunioriasi461.
 
== Box ==
Boxerii de la CSM Constanța evoluează în finalele Cupei României. Întrecerile Cupei României la box pentru seniori sunt programate în această săptămână la Sighetu Marmației, în județul Maramureș. În semifinalele categoriei 75 kg, miercuri, Alexandru Buleu de la CSM Constanța nu i-a lăsat nicio șansă lui Andrei Cătălin Pop de la Universitatea Cluj, de care a dispus prin inferioritatea adversarului în prima repriză. În finala Cupei României, Alexandru Buleu îl va întâlni pe Ovidiu Mihai Brindescu de la CSM Reșița, antrenat de fostul campion mondial, Francisc Vaștag. La categoria 51 kg va boxa în finala competiției și celălalt pugilist de la CSM Constanța, Erson Huseim, care îl va avea ca adversar pe Cătălin Isar de la Rapid București. Ambii pugiliști sunt pregătiți la CSM Constanța de antrenorul Mihai Constantin.
 
== Triatlon ==
Triatloniștii Carol Popa și Raul Petre încep sezonul internațional din 2024 cu o participare la Cupa Europeană de la Quarteira (Portugalia), pe malul Oceanului Atlantic. Juniorii CSM Constanța, antrenați de Cristi Doicescu și Gabriel Constantinescu, vor lua startul în cursa juniorilor, în probele de 750 m înot, 20 km bicicletă și 5 km alergare. Duminică, 24 Martie, de la ora 12.45.
 
== Tenis de masă ==
Sportivii secției de tenis de masă CSM Constanța participă săptămâna aceasta la Campionatul Național de Seniori, care se desfășoară în Sala Romsilva de la Izvorani. La câteva zile după evoluția din Europe Cup, Elena Zaharia, Alina Mușat, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu și Andrea Teglas au intrat în competiție pentru medalii. Perechile Mei-Roșu / Teglas și Zaharia / Dragoman au jucat în semifinale la dublu fete, iar vineri se întâlnesc în finala mică a probei. Și băieții au acces în fazele superioare. Cristian Chirița (cu Iulian Chirița) este finalist la dublu băieți. Vineri, cei doi joacă împotriva perechii Ovidiu Ionescu / Florin Spelbuș. Finalele sunt programate vineri, 22 Martie, începând cu ora 13.20.
 
== Șah ==
Mircea Andrei Cazan și Tudor Henry participă, în weekend, la București Grand Prix Rapid - Campionatul Internațional de șah rapid al României. Competiția are loc la Palatul Parlamentului și se desfășoară în sistem sistem elvețian, 10 runde, 15 min + 5 secunde / mutare. Openul din 23-24 Martie se va bucura de participarea jucătorilor legitimați, români sau străini. Se va efectua un clasament separat cu jucătorii aflați pe lista ELO a României pentru stabilirea medaliaților la Campionatul Național de șah rapid.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)
 
Citește și:

 
Baschet
Fetele de la CSM Constanța au avansat în semifinale, după două succese cu CSM Tg. Mureș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii