Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Sala Sporturilor „Simona Amânar“ găzduiește multe meciuri oficiale în weekend

ro

13 Oct, 2023 09:31 1135 Marime text
 

Sportivii și echipele CSM Constanța participă la noi meciuri și competiții.
 

Avem o nouă săptămână plină! Sportivii CSM Constanța luptă pentru medalii la Campionate Naționale și Balcanice, iar echipele clubului nostru sunt angrenate atât în competiții europene cât și în ligile naționale, la cel mai înalt nivel. Avem un weekend plin în Sala Sporturilor, cu volei, baschet și handbal! Tuturor sportivilor și antrenorilor le ținem pumnii și le urăm succes! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
Volei seniori
 
Voleibaliștii CSM Constanța sunt la ora debutului în sezonul 2023/2024 al Diviziei A1. După ce și-au testat forțele în meciurile de pregătire, contra unor adversari din țară, dar și din străinătate, băieții antrenați de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală încep jocurile oficiale în propria arenă. În etapa I, CSM Constanța joacă împotriva nou-promovatei Universitatea de Vest Timișoara. Grigore, Vidoni & comp promit spectacol la prima apariție oficială din acest sezon în fața publicului constănțean. Sâmbătă, 14 Octombrie, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor.
 
Volei senioare
 
Voleiul feminin constănțean se întoarce după aproape 10 ani în Sala Sporturilor pentru un meci de primă ligă! CSM Constanța a trecut cu brio proba debutului în Divizia A1, cu o victorie la Târgu Mureș, în prima etapă din acest sezon. Nou-promovate pe prima scenă a voleiului românesc, fetele antrenate de FlorinVoinea și Radu Began speră la un public cât mai numerous în tribune, la meciul de acasă cu CSM Corona Brașov. Sâmbătă, 14 Octombrie, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor.
 
Volei cadete
 
După un debut în forță, 3-0 la Ploiești și tot 3-0 acasă cu CSȘ Târgoviște, echipa de cadete CSM Constanța joacă la Mioveni, în etapa a 3-a a Campionatului Național U17. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu sunt lidere în Seria D și vor să rămână pe primul loc. CS Mioveni – CSM Constanța se joacă Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 11.00.
 
Volei cadeți
 
Cadeții CSM Constanța susțin, în Capitală, cel de-al treilea meci din noul sezon al Campionatului Național U17. Voleibaliștii antrenați de Viorel Prejbeanu, Răzvan Parpală și Paul Cămui speră să spargă gheața, în deplasarea de la CS Rapid. Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 11.00.
 
Handbal seniori
 
Handbaliștii CSM Constanța au jucat în deplasare cu CSM Bacău, în etapa a 8-a din Liga Zimbrilor, ultimul test înainte de debutul în grupele EHF European League! Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu s-au impus la zece goluri diferență, 26-36 și merg cu un moral de fier în Ungaria, unde o va întâlni pe MOL Tatabanya KC, pe 17 Octombrie, în prima etapă din Grupa H European League.
 
Handbal juniori
 
Juniori 2 CSM Constanța joacă pe teren propriu, cu CSȘ Medgidia, în Campionatul Național J2. Liderii Seriei E, cu trei victorii în trei meciuri, băieții antrenați de Ionuț Pușcașu vor să continue seria invincibilă cu un nou succes, în fața propriilor suporteri. Duminică, 15 Octombrie, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor.
 
Handbal juniori
 
Juniorii 3 CSM Constanța au un nou meci dificil în Seria C a Campionatului Național J3. Handbaliștii antrenați de Denis Ali joacă împotriva celor de la HC Omer Constanța A, în etapa a 3-a. Partida are loc în Sala Sporturilor. Duminică, 15 Octombrie, de la ora 13.00.
 
Rugby
 
Sâmbătă, 14 octombrie, pe terenul “Parcul Copilului” din Capitală se desfășoară meciurile din cadrul etapei a 2-a în Campionatul Național de Rugby în 7, Grupa Elita. CSM Constanța (antrenori Nicolae Radu Mocanu, Daniel Boldor) se află în Grupa B, alături de Rapid București, CSU Arad și Poli Iași. În primul meci, de la ora 9.40, CSM Constanța o întâlnește pe Poli Iași. De la ora 11.00, este duelul cu Rapid, iar în ultima partidă din grupă, de la ora 12.20, joacă împotriva lui CSU Arad. În funcție de locul ocupat în grupă, va urma după-amiază și meciul de clasament.
 
Rugby
 
Rugbiștii CSM Constanța joacă în cadrul etapei a 2-a din Divizia Națională de Juniori U20, pe teren propriu, cu CNAV-Dinamo București. Echipa constănțeană, antrenată de Marius Codea, pornește cu prima șansă, fiind deținătoarea titlului național la această categorie de vârstă. Partida este programată pe stadionul Flacăra din Năvodari. Duminică, 15 Octombrie, de la ora 13.00.
 
Baschet seniori
 
Baschetbaliștii CSM Constanța susțin, în weekend, cel de-al patrulea meci din acest sezon în Liga Națională Getica ’95. După victoria spectaculoasă obținută marți, când au trecut cu 79-78 de CSM Focșani de la Sala Sporturilor, băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Valentin Boian merg cu un moral excelent la Râmnicu Vâlcea. Mai mult, echipa de pe litoral are deja o victorie împotriva celor de la CS Vâlcea 1924, obținută chiar în acest sezon, în urmă cu aproape o lună, în turneul de calificare al Cupei României găzduit de Constanța. A fost 93-53 atunci pentru CSM Constanța! Cele două echipe stau din nou față în față, acum în Liga Națională Getica ’95, la Sala Traian din Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă, 14 Octombrie, de la ora 18.00.
 
Baschet senioare
 
A venit momentul debutului în sezonul 2023/2024 al Ligii Naționale Getica ’95 pentru baschetbalistele CSM Constanța! Fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tâmîrgeanu joacă în prima etapă, pe teren propriu, cu CSM Târgoviște, la trei zile după meciul foarte bun făcut în EuroCup Women, la Istanbul, pe terenul finalistei ultimei ediții a competiției, Galatasaray! Un meci cedat la mare luptă, 77-83, după o primă repriză câștigată cu 46-40! Mărginean, Gödri-Părău & compania încep sezonul regulat din LNBF în Sala Sporturilor și mizează pe tribune pline! Sâmbătă, 14 Octombrie, de la ora 19.00.
 
Baschet juniori
 
Juniorii U15 Masculin se vor deplasa la Focșani pentru un nou turneu în Campionatul Național. Băieții antrenați de Norbert Kovasch vor întâlni Sâmbătă, 14 Oct, Ora 12.00 pe CSM Focșani și Cuza Pirates Brăila la ora 19.00 iar Duminică, 15 Oct, la ora 10.00 pe CSM Phoenix Galați.
 
Tenis de masă
 
Este un weekend plin cu tenis de masă. Începe Campionatul Național Echipe Seniori Divizia A – Tur, iar fetele evoluează, între 13-15 Octombrie, la Sala Polivalentă din Bistrița. CSM Constanța participă cu două echipe în competiție. CSM Constanța I este alcătuită din Andreea Teglas, Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu, Inna Lescinscaia și Maria Isabela Tolea, iar CSM Constanța II le are în componență pe Camelia Mitrofan, Denisa Uritu, Alina Mușat și Lorena Dumitru.
 
Tenis de masă
 
Băieții își dau întâlnire la Odorheiu Secuiesc pentru primele meciuri din turul Campionatului Național Echipe Seniori Divizia A. CSM Constanța participă cu o echipă formată din Cristian Grigore, Cristian Chirița, Paul Mladin, Bogdan Iacob și Victor Carabaș. În 13-15 Octombrie, la Sala Sporturilor din Odorhei.
 
Judo
 
Judoka CSM Constanța participă la Finala Campionatului Național U21 Echipe și Ne Waza (luptă la sol), competiții găzduite de Sala Polivalentă a Complexului Sportiv de la Izvorani. 6 sportivi, antrenați de Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu, se bat pentru medalii: Robert Iamandi, la categoria 66 kg, Alexandru Tănase 73 kg, Victor Sandu 81 kg, David Laurențiu Gliga 90 kg, Matei Plosceanu și Fabrizio Mucenica, ambii la +90kg. Competiția are loc între 12 și 14 Octombrie.

Sportivii CSM Constanța luptă pentru medalii la Campionatul Balcanic de Judo U23 de la Istanbul! David Fodor, la categoria 81 kg, și Vlad Topală, la +100 kg, vor intra pe tatami la Hasan Dogan Sport Complex, alături de cei mai valoroși tineri judoka din Balcani. Sportivii antrenați la CSM Constanța de Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu ne țin cu sufletul la gură în weekend. Sâmbătă și Duminică, începând cu orele 10.00.
 
Lupte
 
Tinerii, dar talentații luptători de la CSM Constanța, participă în perioada 12-15 Octombrie, la Călărași, la întrecerile Campionatelor Naționale individuale de lupte U17, juniori 4. În lupta pentru medalii, antrenorii Gheorghe Ciupercă și Gheorghe Grigore vor miza pe următorii sportivi: Eduard Alexandru Gheorghe, Valentin Rusu, Maria Albu, Sara Maria Bogles, Ștefania Maria Birca.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
Handbaliștii de la CSM Constanța, victorie la zece goluri diferență pe terenul CSM Bacău
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii