Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brand şi simboluri Numerele de pe tricourile de joc ale FC Farul Constanţa, sub forma unui element marinăresc (galerie foto)

ro

13 Aug, 2019 00:00 5719 Marime text

Echipamentul de joc al FC Farul Constanţa conţine şi în noul sezon competiţional un element marinăresc, parâma, sub forma acesteia fiind prezentate numerele de joc ale fotbaliştilor. De asemenea, o parâmă înconjoară simbolic Farul Genovez de pe tricou. Clubul constănţean continuă astfel să întărească brandul Farul, reprezentant de frunte al Constanţei, zonă maritimă.  

Încă din octombrie 2018, de la conferinţa de presă în care Ciprian Marica şi-a expus planurile în ce priveşte clubul constănţean, s-a vorbit despre elementele care individualizează brandul Farul şi pe care va fi pus accent. „Vorbim despre întărirea unui brand. Acesta are o tradiţie şi vrem să-l facem şi mai puternic la nivel local şi naţional. Constanţa este teritoriu maritim, teritoriul litoralului. Avem lucruri ca parâma, ancora, hubloul, farul, soarele, marea (în diferite nuanţe). Acestea sunt elemente cu care construim în această perioadă“, declara atunci Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment.

Sigla şi Farul Genovez

La primul meci care a urmat, a fost lansat noul logo al clubului (având ca imagine Farul Genovez). „Alături de emblemă am adus Farul Genovez, într-o formă simplă, construită pe parâmă. Cele două vor funcţiona în paralel sau individual, în diferite contexte. Ambele vor fi şi pe tricoul de joc, dar şi pe alte materiale promoţionale“, a arătat Lorand Balint. Sigla şi Farul Genovez sunt pe tricouri şi în sezonul 2019/2020, iar numerele apar pe acestea (dar şi pe şort) simbolic, precum nişte parâme. Parâma este o frânghie ori cablu textil, metalic sau din material plastic, folosit la bordul unei nave.

Legendele Farului, prin hubloul timpului

Un alt simbol marinăresc promovat de Farul este hubloul, folosit la steagurile personalizate care au fost înălţate de legende ale Farului pe 21 octombrie 2018, înainte de începerea partidei SSC Farul - FC Arges, de la Constanţa. Steagurile sunt amplasate la tribuna a doua, iar foştii mari jucători au fost însoţiţi acolo de juniori ai clubului. Steagurile sunt cu fotografiile lui Ștefan Petcu, Constantin Gache, Petre Buduru (care a fost reprezentat la eveniment de Dumitru Manole), Ilhan Mustafa, Ion Constantinescu, Ion Anton, Marin Tufan, Paul Peniu, Cristian Cămui, regretatul Dumitru Antonescu (reprezentat de fiul sau, Claudiu, si de nepotul Eduard) si Mihai Turcu. Gică Hagi nu a putut sosi atunci, dar a promis că va veni la un meci viitor, când va fi înălţat şi steagul cu poza sa. Tot la meciul cu FC Argeş, în cercul de la centrul terenului, a fost lansat noul logo. „Hubloul timpului şi legendele Farului. Astăzi, lumea trăieşte în vizual şi e păcat să lăsăm legendele Farului să se stingă“, a menţionat Lorand Balint.

Au promovat şi obiective turistice

În sezonul trecut, Farul Constanţa a demarat şi o campanie pentru a întări legătura dintre echipă şi comunitatea constănţeană şi pentru a promova la nivel naţional Constanţa ca destinaţie turistică cu multiple atracţii. În acest sens, jucătorii au purtat pe piept pe tricourile de joc, la meciurile oficiale, emblema câte unui obiectiv turistic reprezentativ pentru judeţ. „Sunt o mulţime de locuri deosebite în această zonă a ţării, lucruri cu care constănţenii, suporterii Farului, se mândresc, dar care sunt ştiute de prea puţini români. Constanţa înseamnă Marea Neagră şi Litoralul, dar şi foarte multă istorie, natură, frumuseţe. Înseamnă Dunele Marine de la Agigea, castrul roman de la Capidava sau Biserica Îngropată de la Istria la fel de mult pe cât înseamnă Farul Genovez din Constanţa“, s-a arătat într-un comunicat al Farului.

„Sprijin divin“ pentru Georgian Păun

Tot în sezonul trecut, după partidele cu Chindia Târgovişte (de la Constanţa) şi cu ACS Energeticianul (din deplasare), în care SSC Farul s-a impus cu 1-0, Georgian Păun a făcut diferenţa şi în disputa cu Aerostar Bacău, de la Constanţa, un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării! Când nimeni nu mai spera, Păun a marcat şi i-a salvat încă o dată pe „marinari“. Un gol cu „sprijin divin“, dacă-i putem spune aşa, din moment ce a venit în ultimele secunde ale meciului, în sâmbăta Floriilor (sâmbăta lui Lazăr sau Moşii de Florii - sâmbăta de dinaintea Duminicii Floriilor), iar coincidenţa face ca Georgian să fi purtat pe tricou un simbol religios, emblema Catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Constanţa, în cadrul campaniei SSC Farul de promovare la nivel naţional a Constanţei!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii