Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boxerul Evren Sali, de la CSM Constanța Pas cu dreptul în carieră. Campion național! A făcut ravagii cu directa de dreapta (GALERIE FOTO)

ro

15 Nov, 2023 17:00 2694 Marime text
  • Evren Sali a câștigat categoric toate meciurile susținute la Campionatul Național de cadeți.
 
Prima competiție oficială, primul titlu de campion național! Un debut perfect în carieră pentru boxerul Evren Sali, de la CSM Constanța, care, la Campionatul Național pentru cadeți, de la Piatra Neamț, a cucerit medalia de aur la categoria 66 kg, după patru victorii impresionante.
 
În vârstă de 14 ani, Evren Sali face box de un an și jumătate, fiind antrenat de Ionuț Bodilcu, cel care l-a descoperit, punându-i de atunci în valoare calitățile, care, de la antrenament la antrenament, ieșeau tot mai mult în evidență. Iar la Naționalele de la Piatra Neamț cei doi au dat lovitura! În finală, tânărulș pugilist a reușit o victorie rapidă, în prima repriză, prin abandonul adversarului, contra lui Florin Măiceanu, de la CS Târgoviște. Iar în celelalte trei partide s-a impus la puncte, dar clar, de fiecare dată cu 5-0.
 
„O energie cum rar am văzut“
 
„Evren a avut o evoluție excelentă pe parcursul competiției, care m-a umplut de bucurie. În primul meci, a picat cu sportivul cap de serie, vicecampion în Cupa României, și am avut puține emoții, ținând cont că Evren se afla la prima sa competiție oficială, dar băiatul a boxat excelent, foarte frumos. Iar apoi nu s-a mai oprit, cucerind titlul național! În finală, a avut o energie cum rar am văzut și a încheiat rapid conturile. Pe parcursul competiției, am compensat lipsa de experiență cu o tactică bună, am urmărit fiecare adversar în parte. Evren este un copil care a știut să asculte indicațiile mele de la colț. Aceasta a fost rețeta victoriilor clare“, a declarat Ionuț Bodilcu.
 
„Aflat la prima competiție oficială, boxerul constănțean s-a dovedit a fi cel mai bun la categoria 66 kg, unde a reușit victorii pe linie și se anunță a fi unul dintre sportivii de mare perspectivă ai boxului românesc“, este mesajul CSM Constanța.
 
Își ține la distanță adversarii
 
Evren Sali este elev la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“ din Constanța, iar la anul, în box, va trece la categoria juniori. Antrenorul său îi prevede un viitor frumos. „Are un potențial deosebit și va face treabă în acest sport. În ring, își ține la distanță adversarii, e tehnic. Nu prea încasează. Are o directă de dreapta foarte bună, pe care o dă în viteză. Se mișcă bine, știe când să facă un pas înapoi, e atent“, a precizat antrenorul.
 
Antrenorul e medaliat mondial ca pugilist
 
În vârstă de 33 de ani, Ionuț Bodilcu, fost boxer, e obișnuit cu marea performanță și le transmite mentalitatea de învingător și elevilor săi. În 2006, în Turcia, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori. Pe plan intern, este campion național la toate categoriile de vârstă, iar în 2008, la 18 ani, a ieșit campion al României și la juniori, și la seniori. „Îmi place foarte mult meseria de antrenor. Atmosfera de la competiții e deosebită, îmi aduc aminte cu nostalgie de anii în care boxam și eu“, a mai spus tânărul tehnician. „Felicitări antrenorului Ionuț Bodilcu, sportivului pentru evoluția promițătoare și multumiri tuturor celor care ne-au acordat încredere și ne susțin!“, a menționat Mihai Constantin, antrenorul coordonator al secției de box de la CSM Constanța.
        
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
CSM Constanța box
La prima sa competiție oficială, Sali Evren a devenit campion național! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii