Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box feminin Amalia Niță, din Lumina, medaliată la Campionatul European. Victorie mare cu reprezentanta Rusiei! (galerie foto)

ro

09 Jul, 2021 00:00 5325 Marime text
 

 
  • Amalia Niță a învins-o pe Kristina Galnykina în sferturi la Campionatul European.
  • Sportiva din comuna constănțeană Lumina, dar legitimată la CSM Danubiu Tulcea, și-a asigurat medalia de bronz.
  • Amalia va evolua în semifinalele competiției vineri. 
 
Campionatul European de box rezervat juniorilor se dispută în această perioadă în Georgia, la Tbilisi, iar printre delegațiile care participă se numără și cea a României.
 
Sub tricolor au urcat în ring atât băieți, cât și fete, iar Amalia Niță, sportivă legitimată la CSM Danubiu Tulcea, dar originară din comuna constănțeană Lumina, a lăsat o puternică impresie în primul meci disputat. Amalia evoluează la categoria 63 kg, în care s-au înscris opt sportive, astfel că primul tur au fost sferturile de finală, în care o victorie era echivalentă cu asigurarea medaliei de bronz. Aflată la primul ei Campionat European, Amalia Niță a întâlnit în partida de debut o sportivă din Rusia, galonată la nivel internațional, Kristina Galnykina, în fața căreia pornea cu șansa a doua. Amalia susținea cel mai greu examen din cariera ei de până acum. În ring însă, constănțeanca a avut de partea sa toate atuurile, realizând o victorie importantă, la puncte (3-2), care i-a adus bronzul, pe care, vineri, va boxa pentru a-l transforma într-o medalie mai strălucitoare. Amalia se va duela în penultimul act cu Hanna Serada, din Belarus, care a dispus în sferturi de Kitija Zarberga, din Letonia.    

 
Finala din sferturi
 
Succesul Amaliei din meciul cu rusoaica a fost subliniat și pe pagina de Facebook a Federației Române de Box. „Amalia Niță a fost vedeta lotului, după ziua de ieri, obținând o victorie chiar mai convingătoare decât o arată scorul, 3-2, în fața rusoaice Kristina Galnykina“ și „Cei mai buni dintre cei buni! În limitele categoriei 63 de kg, specialiștii au apreciat că finala se desfășoară în «sferturi», acolo unde se întâlneau Amalia Niță (România) și Galnykina Kristina (Rusia). Acum, după încheierea acestui meci cu victoria româncei, ne-specialiștii spun să le fie gura aurită specialiștilor și Amalia noastră să o țină tot așa până când... nu, nu până când bate gongul, ci... până când o să se audă imnul României în sala de la Tbilisi. Felicitări Amalia! Sus România!“, au fost două dintre mesajele FRB.

 
„Are ceva al ei fata asta!“
 
Campioană la box, cu numeroase victorii pe plan intern, Amalia Niță a participat, în acest an, și la concursul „Provocarea Panterei“, demarat pe pagina de Facebook a Federației Române de Box şi care a pus la bătaie o pereche de mănuşi de box unicat. Iar câştigătoarea, desemnată de cunoscutul campion Sorin „Pantera” Tănăsie, a fost nimeni alta decât Amalia Niţă! „Sorin Tănăsie, cel care a fost și sursa de inspirație a acestui concurs, a fost cel care a desemnat câștigătorul: Amalia Niță (Danubiu Tulcea). «Are ceva al ei fata asta, o ambiție și o tenacitate care te conving să mizezi pe ea că va ajunge o mare sportivă. Am ținut cont și de corectitudinea execuțiilor, nu numai de numărul loviturilor», și-a motivat decizia «juratul» Sorin Pantera Tănăsie. Felicitări, Amalia, mănușile unicat sunt ale tale!”, s-a arătat pe pagina de Facebook a FRB.
 
În sferturi la Campionatul European a evoluat și Maria Cimpoeru, de la CS Năvodari, care a întâlnit, la categoria 75 kg, tot o sportivă din Rusia, Valeria Nurutdinova, în fața căreia a cedat însă la puncte (0-5).
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la competiție. Sursa foto: capturi Youtube (AIBA Boxing, European Boxing Confederation)
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Box feminin
Campioana Amalia Niţă, din Lumina, a câştigat „Provocarea Panterei”. „Juratul” Sorin Tănăsie, impresionat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii