Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:00 25 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bebeluşul poartă prenumele celui mai mare fotbalist din istorie Nuntă mare şi botez împărătesc în galeria Farului (galerie foto)

ro

11 Sep, 2013 00:00 7313 Marime text
Cel mai cunoscut suporter al „marinarilor” şi soţia sa au devenit părinţi spirituali pentru încă o tânără pereche. Odată cu ceremonialul religios şi cu petrecerea a avut loc şi botezul copilaşului familiei Pahomie.

Sorin şi Daniela Mihăilescu au cununat şi au botezat din nou. Cei doi şi-au făcut din această datorie creştinească un obicei şi o plăcere deosebită, ajungând la a şaptea pereche de fini şi la al şaptelea copil botezat. Majoritatea finilor fac parte din galeria Farului, aşa cum este şi Cristian Pahomie, ultimul suporter constănţean care a fost cununat de Sorin şi Dana.

Cristian şi Elena Andreea şi-au unit destinele în luna decembrie a anului trecut, devenind familia Pahomie. Cununia religioasă au fixat-o pentru începutul acestei luni, evenimentul fiind cu atât mai mai fericit cu cât, cu acelaşi prilej, a fost creştinat şi micuţul familiei, Marius Mihai, născut în urmă cu două luni şi jumătate. Serviciul religios a avut loc la Biserica Sf. Nicolae Vechi din Constanţa (zona peninsulară), iar nuntaşii au petrecut apoi, foarte bine, la Restaurantul „Dorna” din Mamaia. „A ieşit foarte frumos. Ne-a plăcut în mod deosebit, astfel că am rezervat încă de pe acum localul, pentru a sărbători, la anul, nunta de argint”, a declarat naşul Sorin Mihăilescu.

În 2014, se împlinesc 25 de ani de când cel mai cunoscut suporter al Farului s-a căsătorit cu Dana, cei doi, care se iubesc şi acum ca-n prima zi, având doi copii: Evelina (23 de ani) şi Sorin jr. (15 ani). „Suntem naşi de profesie. Am cununat şapte perechi până acum şi am botezat tot atâţia copii, iar lista nu s-a închis”, a declarat Sorin Mihăilescu. Naşul şi finul nu au fost singurii reprezentanţi ai galeriei şi ai suporterilor Farului la nunta de la „Dorna”, cei doi având invitaţi şi alţi fani statornici ai clubului constănţean: Alexandru Buga (purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Suporterilor Farul Constanţa), George Florescu, Marian Ţuţuianu (oficial al Compartimentului Tineret de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa), Adrian Stoicescu sau Laur, un suporter din Năvodari. De asemenea, şi cavalerul (Cristian Dumitrescu), şi domnişoara de onoare (Luana Cimpu) sunt membri ai galeriei, tânăra însoţind echipa chiar şi în deplasări. Ieri, Sorin şi Dana şi-au luat finii şi au mers la meciul România - Turcia, iar după partidă i-au însoţit pe cei doi în luna de miere de la Bran.    

Răpitorii miresei au cerut pufuleţi!

„Ne-am distrat cu toţii pe cinste”, s-a arătat mulţumit Cristian Pahomie de cum s-a desfăşurat nunta, la care au participat în jur de 100 de persoane. Tradiţionalul furt al miresei a fost şi el unul spectaculos, de amploare. Gaşca lotrilor a fost formată din 20 de inşi. Două mese s-au golit când hoţii s-au mobilizat şi au dispărut cu mireasa. Au dus-o întâi la clubul de noapte „El Comadante” Năvodari, apoi, la un sens giratoriu, tot alaiul a oprit şi au făcut o horă. „A fost momentul special al Elenei. L-a trăit la maximum”, nu s-a arătat supărat mirele că i-a fost furată mireasa. Nuntaşii s-au distrat şi la negocierile pentru răscumpărare. Grupul hoţilor şi-a desemnat un reprezentant pentru a trata cu ginerică.

Pentru a-şi mai vedea soţia, acestuia i s-au cerut o sticlă de un litru de „Jagermeister” (băutură de origine germană), o sticlă de whiskey, cinci pungi cu pufuleţi „Veveriţa pofticioasă”, să danseze Tranquila şi să ducă pe sus mireasa, împreună cu naşul, de la uşa restaurantului până la formaţie. Lotrii şi-au făcut bine lecţiile, însă nici mirele nu e un fiştecine, să cedeze cu una cu două. Astfel că, din lista cu cereri a reuşit să mai scoată câte ceva. „Am dat trei sticluţe de Jagermeister, una de whiskey şi am dus mireasa pe sus. De dans am scăpat, pentru că nu sunt eu Jean Durere să mă descurc la asemenea mişcări. Ideea cu pufuleţii i-a aparţinut surorii mele, care a căutat ceva pe care să nu pot să li-l dau atunci, în crucea nopţii. I-am dat însă a doua zi o pungă”, a povestit Cristian. În faţa hoţilor, mirele şi naşul s-au descurcat cu brio, iar una dintre cereri au întors-o împotriva răpitorilor. „Ducem mireasa, aşa cum ne-aţi cerut, dar numai dacă o duci şi tu pe sus pe soacra mare”, i-au spus cei doi reprezentantului hoţilor, care a cedat, întorcându-se cu coada între picioare între ai săi.

„Niciodată dinamovist”

Fan declarat al Farului, de ani buni, Cristian Pahomie mai are o pasiune fotbalistică: Steaua Bucureşti. Cele două prenume ale băiatului său, Marius Mihai, vin de la legenda din Ghencea, Marius Mihai Lăcătuş. Când puştiul său va creşte, Cristi îl va educa şi pe el în spirit farist şi stelist. La puţine ore de la naşterea moştenitorului familiei Pahomie, tatăl a purtat pe Facebook un dialog cu un prieten, Serin Ibram, pe marginea unei poze a micuţului. „Echipament cu Steaua nu ai?”, a fost întrebat Cristian. „Nu încă, dar, când va fi mai mare, va purta. Cu siguranţă. Nu degeaba vor purta ambele prenume ale celui mai mare stelist din istorie: Marius Mihai Lăcătuş!”, a răspuns tatăl. „Uită-te bine la el, va fi dinamovist”, l-a tachinat Serin. „Niciodată, sângele apă nu se face”, a fost categoric Cristian. „Deja îi place alb şi ceva roşu”, nu s-a lăsat amicul său. Suporterului i-a aparţinut însă ultimul cuvânt, care a închis subiectul: „Acum e prea mic şi nu are păreri. Dar, când va începe să priceapă ce şi cum, o să am grijă să fie câh pentru el combinaţia aceasta de culori”. La botez, tortul micuţului a fost în culorile Farului, alb şi albastru.

De la greva foamei la tăiatul moţului

Apărând cauza Farului, Sorin Mihăilescu şi mai mulţi suporteri au intrat de curând în greva foamei. Între grevişti s-a aflat şi un alt fin al lui Sorin, Andrei Boef, lider al uneia dintre brigăzile din galerie, „Baricada”. Perioada grevei se suprapunea peste ziua în care cei doi trebuiau să participe la petrecerea de un an a fiului lui Andrei. Atât Sorin, cât şi tatăl băiatului erau hotărâţi să rămână la stadion, în grevă, şi eventual luarea moţului să aibă loc acolo! Familiile nu au acceptat însă şi până la urmă evenimentul a avut loc acasă, după ce ambii suporteri au ieşit din grevă. Sorin a fost luat însă pe sus şi dus la spital când starea de sănătate i s-a agravat, pentru că nici în această situaţie nu voia să părăsească Farul.

Sursa foto 1-3 şi galerie: Cosmin Asavetei
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii