Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța va înfrunta în grupele EuroCup Women și Galatasaray, finalistă în ediția trecută!

ro

10 Aug, 2023 11:39 1278 Marime text
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța, vicecampioana României, și-a aflat adversarele din competiția europeană EuroCup Women, în care va evolua direct în grupe.
 
Tragerea la sorți a avut loc la Munchen, în Germania, iar CSM Constanța va face parte din Grupa C, alături de Galatasaray (Turcia) - echipă care a disputat finala competiției în sezonul precedent, Union Féminine Angers Basket 49 - ufab49 / Equipe professionnelle (Franța) și Vilniaus Kibirkštis (Lituania).
 
Primele două meciuri pentru CSM Constanța vor fi în deplasare, cu Galatasaray și UFAB 49, urmând ca în primul meci din cupele europene pe teren propriu să fie contra Kibirkstis Vilnius.
   

Suntem la primul sezon într-o Cupă Europeană, unul în care ne vom măsura puterile cu echipe de tradiție din campionatele europene. Întâlnim Angers, sfert finalistă EuroCup în sezonul trecut și o echipă de playoff în campionatul Franței, Top 7, ne vom măsura forțele cu echipa campioană a Lituaniei și finalista Ligii Baltice, echipă care vine dintr-o țară cu un excelent background baschetbalistic. Fiind o echipă nouă în competiție, repartizată în urna a 4-a (din patru urne), nu a fost un avantaj pentru noi, era de așteptat să dăm piept cu cel puțin o echipă puternică din competiție, însă mă bucură că orașul Constanța, constănțenii și România, vor avea ocazia să trăiască aceste partide pe viu, cu siguranță vom avea parte de un baschet spectacol. Constanța va întâlni finalista EuroCup Women din sezonul trecut și una dintre cele mai constante și puternice echipe din baschetul european și mondial, Galatasaray, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

 
48 de cluburi vor lua parte în acest sezon de EuroCup Women, 45 dintre ele fiind calificate direct în sezonul regulat, cu trei echipe venind de pe tabloul EuroLigii și alte trei câștigându-și dreptul prin calificări.
 
Sezonul regulat va consta în 12 grupe formate din patru echipe, cu precizarea că o singură reprezentantă a unei țări poate face parte dintr-o singură grupă.
 

Suntem într-o grupă puternică, vom întâlni finalista de anul trecut din EuroCup Women, care din punctul meu de vedere, și în acest an, este una dintre favoritele competiției continentale. Pentru noi va fi primul an într-o Cupă Europeană și vom căuta să livrăm cel mai bun nivel de baschet. Deasemenea este un moment oportun să vedem la ce nivel se poate ridica baschetul românesc în comparație cu cel din Franța sau Lituania. Îmi doresc un sezon în care să aducem din nou, spectacolul baschetbalistic pe teren, și să performăm cât mai mult în Cupele Europene. Este primul sezon, unul în care sunt încrezător în forța echipei noastre!, a spus și antrenorul principal al CSM Constanța, Alexandru Olteanu.

 
Echipa de pe litoral a făcut parte din a patra urnă, alături de Slavia Banska Bystrica (SVK), T71 Diddeleng (LUX), ZKK Ragusa Dubrovnik (CRO), Emlak Konut SK (TUR), BK Lehvarti Chomutov (CZE), MB Zaglebie Sosnowiec (POL), Caledonia Gladiators (GBR), GDESSA – Barreiro (POR).
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:

 
Baschet
CSM Constanța - FCC UAV Baschet Arad, în turul întâi din Cupa României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii