Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța va disputa Supercupa României. Noul sezon va avea parte, din nou, de All Star Game!

ro

18 Jul, 2023 09:57 1219 Marime text
 
Echipa masculină de baschet CSM Constanța și-a aflat primii adversari din noul sezon al Ligii Naționale, în timp ce, în competiția feminine, echipa de pe litoral va disputa Supercupa României.
 
Consiliul Director al Federației Române de Baschet a stabilit cum se vor desfășura competițiile masculine și feminine de baschet în sezonul 2023/2024.
 
Astfel, la masculin, vor fi 18 echipe participante, 16 din LNBM, sezonul 2022-2023, si două noi promovate din Liga 1, sezonul 2022-2023, împărțite pe două conferințe de câte nouă echipe.
 
CSM Constanța a fost repartizată în Conferința B, acolo unde va avea meciuri de foc cu CSM Oradea, CSU Sibiu, SCM U Craiova, CSM Ploiești, CSM Focșani, CSM Târgu Mureș, FC Argeș Basketball Pitești și CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea.
 

La feminin, în funcție de câte echipe se vor înscrie în noul sezon, formatul va fi asemănător sezonului precedent. Noutatea va fi SuperCupa României, acolo unde câștigătoarea Ligii Naționalei și a Cupei României vor disputa primul trofeu al sezonului. Cum campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit să se impună în ambele competiții (LNBF & CRBF), SuperCupa României se va disputa între câștigătoarea Cupei României și locul 2 din Liga Națională de Baschet Feminin, loc pe care CSM Constanța a încheiat sezonul precedent, informează CSM Constanța.

 
Prima etapă din LNBM va avea loc pe 23 septembrie 2023, în timp ce la feminin, în LNBF, primul meci va fi pe 30 septembrie 2023.
 
Tot ca o noutate, acest sezon de baschet feminin va avea parte, din nou, de All Star Game.
 
De asemenea, de-a lungul sezonului, echipele vor avea în calendarul de sarcini promovarea baschetului în instituții publice, cel puțin o dată pe lună.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:


CSM Constanța
Andrei Talpeș - „Au venit doi oameni în care ne punem mare încredere și speranță“

 
CSM Constanța
Alexandru Olteanu, antrenor principal al echipei feminine de baschet (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii