Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța s-a calificat în finala Ligii Naționale! (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

09 Apr, 2023 20:31 1385 Marime text


Performanță deosebită înregistrată în această seară de echipa feminină de baschet CSM Constanța, care, în doar primul an de la înființare, s-a calificat în finala Ligii Naționale!

Formația de pe litoral a trecut în semfinale de FCC Baschet UAV Arad, cu scorul general de 2-1.

În meciul decisiv, jucat la Constanța, CSM a învins cu 73-68 și va lupta pentru titlu!   

În finală, CSM Constanța (antrenor principal, Tatiana Gallova) va întâlni campioana ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, care, în penultimul act, a trecut cu 2-0 de CS Rapid București.

Echipa de pe litoral a avut meci greu cu formația arădeană, cea care a condus la pauză cu 30-28, după ce a încheiat în avantaj primele două sferturi, cu același scor, 15-14. CSM Constanța a revenit în partea secundă, câștigând sferturile trei și patru (25-23, 20-15), însă echilibrul a predominat până în ultimele secunde! În ultimul sfert s-a intrat la egalitate, 53-53, iar, cu 43 de secunde înainte de final, gazdele conduceau cu doar 69-68! A fost momentul în care Keyona Hayes, cea mai bună marcatoare a CSM-ului , a înclinat balanța cu un coș de trei puncte, iar diferența nu a mai putut fi recuperată de FCC Baschet UAV Arad în puținul timp rămas.

Pentru CSM Constanța au marcat Keyona Hayes - 28p, Rebecca Tobin - 15p, Alina Podar - 8p, Bianca Fota - 7p, Miljana Dzombeta - 6p, Tereza Vitulova - 6p și Paloma Cucu - 3p.   
 
SUNTEM ÎN FINALĂ! Constanța visează cu ochii deschiși și obține cel puțin medalia de argint în primul sezon de la înființare! CSM Constanța câștigă meciul decisiv cu FC Baschet UAV Arad și se califică în ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Feminin.
 
Susținute de un public admirabil la Sala Sporturilor, fetele antrenate de Tatiana Gallova și Norbert Kovasch și-au impus jocul în ultimele două sferturi și au obținut o victorie meritată: scor 73-68 (28-30, la pauză).
 
Keyona Hayes a fost decisivă pe final, cu o aruncare de 3 puncte în ultimul minut, și a încheiat meciul cu 28 de puncte și 8 recuperări.
 
Tobin 15p, 8 recuperări și Dzombeta 6p, 10 pase decisive au avut și ele evoluții solide, dar întreaga ECHIPĂ a pus umărul la acest succes istoric pentru baschetul feminin constănțean: Podar 8p, Bianca Fota 7p, Vitulova 6p, Cucu 3p, Manea, Ardelean.
 
Felicitări, jucătoarelor și staff-ului! Urmează Finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe care se va juca în sistemul cel mai bun din cinci meciuri! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.        

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii