Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet. CSM Constanța, parcurs perfect în campionat Alexandru Olteanu - „Luăm fiecare meci în parte și sper să ajungem unde ne dorim“

ro

26 Jan, 2024 17:00 1019 Marime text

 
  • Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, și duminică, 28 ianuarie, echipa masculină și cea feminină de baschet a CSM Constanța joacă pe teren propriu în Liga Națională.   
 
Cu un parcurs perfect până acum în Liga Națională, echipa feminină de baschet CSM Constanța, vicecampioana României, cheamă suporterii la un nou spectacol baschetbalistic în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța!
 
Antrenate de un staff tehnic condus de Alexandru Olteanu, baschetbalistele de pe litoral  sunt favorite în meciul din etapa a 11-a, cu ultima clasată, CSM Târgu Mureș, programat duminică, 28 ianuarie 2024, de la ora 14.30. CSM Constanța ocupă locul doi în clasament , cu 18 puncte, la egalitate de liderul ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana în exercițiu. Cele două formații au câștigat toate cele nouă meciuri jucate până acum și au și o partidă în minus. CSM Târgu Mureș ocupă ultima poziție, cu 11 puncte, având o victorie și nouă eșecuri în zece întâlniri. „Baschetbalistele noastre vor cea de-a 10-a victorie din acest sezon în campionat. Hai, Constanța! Intrarea la meci este liberă!“, este mesajul CSM Constanța.
 
„Când ai apărare bună, ai și prospețime pentru atac“
 
În etapa precedentă, formația de pe litoral a obținut o victorie importantă pe terenul FCC Baschet UAV Arad (medaliata cu bronz din sezonul trecut), scor 78-62, al doilea succes în fața bănățencelor în acest campionat. 
 
„Am început foarte prost meciul. Din păcate, în primul sfert nu am controlat aproape nimic. Cel puțin, în apărare am fost foarte slabi, le-am dat aruncări deschise. Practic, acesta a fost planul nostru, să nu le oferim astfel de aruncări, dar în primul sfert nu am reușit să-l respectăm. Împinse de o sală vulcanică, adversarele noastre au intrat într-o zonă pozitivă și au înscris foarte mult de la distanță. Știam că asta e arma lor principală și am încercat să o contracarăm. După aceea, am început să respectăm ce aveam de făcut și de acolo am început să executăm în atac. Automat, când ai apărare bună, ai și prospețime pentru atac. Orice meci este greu și important, evident. Îi felicit pe cei din Arad pentru treaba pe care au făcut-o, au umplut sala și mă bucur enorm să văd așa ceva la un meci de baschet feminine. Le face cinste. Noi luăm fiecare meci în parte și sper să ajungem unde ne dorim“, a declarat Alexandru Olteanu.
 
„Pentru mine, întotdeauna e greu să revin aici. Aradul are o echipă foarte bună. S-au luptat până la capăt cu noi. Mă bucur nespus de mult că am reușit să ne distanțăm și să câștigăm. Obiectivul nostru e să câștigăm tot și ne dorim mult să-l îndeplinim“, a spus și jucătoarea Annemarie Gödri-Părău.
 
Turneul Final 8 al Cupei României, la Constanța
 
Federația Română de Baschet informează că, în urma licitației desfășurate la sediul FRB, organizarea turneului Final 8 al Cupei României la feminin a fost adjudecată de CSM Constanța. Turneul final se va disputa în perioada 9-11 martie 2024, iar sferturile de finală, stabilite în urma tragerii la sorți, sunt: CSM Alexandria - CSM Târgu Mureș, CSM Târgoviște - Sportul Studențesc, Universitatea Cluj-Napoca - CSM Constanța și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - Agronomia București.
 
Baschetbaliștii încep faza a doua a campionatului
 
În întrecerea masculină a Ligii Naționale, CSM Constanța începe faza a II-a a campionatului, cu un meci pe teren propriu cu Dinamo București. Intrată în Grupa 1-10 cu două victorii, CSM Constanța luptă pentru fiecare punct care o poate aduce mai aproape de play-off. „Băieții antrenați de Dan Fleșeriu promit spectacol și mizează pe tribune pline în duelul cu dinamoviștii. Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor! Hai, Constanța!“, se arată pe pagina de Facebook a clubului constănțean. În clasament, CSM Constanța ocupă locul nouă, cu zece puncte, în timp ce Dinamo e a șaptea în clasament, cu 11 puncte. Intrarea la meci e liberă.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet) 
 
Citește și:
 
Baschetbalistele de la CSM Constanța, succes categoric pe terenul medaliatei cu bronz (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii