Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța joacă pe teren propriu pentru calificarea în turneul Final 8 al Cupei României

ro

28 Dec, 2022 00:00 1300 Marime text

 
  • Turneul Final 8 este programat să se dispute în perioada 11-15 februarie 2023.
 
Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește, în intervalul 28 - 30 decembrie a.c., meciurile ultimei grupe din Cupa României la baschet, faza întâi, secțiunea masculină. Accesul spectatorilor la partide este liber.
 
Participă trei formații, CSM Constanța, ABC Laguna București și SCM U Craiova, iar programul este următorul:  
 
Miercuri, 28 decembrie
ABC Laguna Bucuresti - CSM Constanța (de la ora 17.00, în direct pe FRB TV)
 
Joi, 29 decembrie
SCM U Craiova - ABC Laguna București (de la ora ora 17.00, în direct pe FRB TV)
 
Vineri, 30 decembrie
CSM Constanța - SCM U Craiova (de la ora 17.00, în direct pe Digi Sport și preluat de Prima Sport).
 
După disputarea celorlalte cinci turnee din prima fază a Cupei României, au obținut calificarea la Final 8 câștigătoarele seriilor: CSM CSU Oradea (din grupa A), U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (grupa C), CSO Voluntari (grupa D), SCM Ohma Mozzart Bet (grupa E) și Rapid Bucuresti (grupa F). Acestora li se vor mai adăuga câștigătoarea Grupei B (de la Constanța) și cele mai bune două echipe clasate pe locurile 2 din cele șase serii.
 
Turneul Final 8 este programat să se dispute în perioada 11-15 februarie 2023, programul jocurilor din sferturile de finală urmând să fie stabilit prin tragere la sorți, fără capi de serie, dupa ședința de atribuire a organizatorului evenimentului.
 
Conform regulamentului specific, programul jocurilor din Final 8 este următorul:
 
Ziua 1 - două jocuri (sferturi de finală)
Ziua 2 - două jocuri (sferturi de finală)
Ziua 3 - două jocuri (semifinale)
Ziua 4 - zi liberă
Ziua 5 - finala Cupei României.
 
În ultimul meci al anului disputat în Liga Națională, CSM Constanța a jucat în deplasare cu CSM Galați, iar partida s-a încheiat cu succesul formației de pe litoral, scor 94-81 (29-20, 16-22, 23-17, 26-22). Pentru CSM Constanța au marcat: Nathan Johnson - 22p, Vytenis Cizauskas - 21p, Jarid Rhodes - 18p, Egidijus Mockevicius - 16p, Andrei Oprean - 9p, Mario Lazăr - 4p și Jakob Cebasek - 4p. În clasamentul Conferinței B, CSM Constanța ocupă locul șase, cu 14 puncte, după cinci victorii și patru înfrângeri.
 
„A fost un meci foarte greu, pe care l-am pregătit bine. Sunt fericit că am câștigat, dar și mai fericit că am respectat ce am pregătit, în apărare în primul rând, la jucătorii lor importanți, deși Nedeljko Prijovic a marcat foarte bine (n.r. 28 de puncte), el fiind însă un baschetbalist care tot timpul înscrie mult. Dar am reușit să-i oprim pe ceilalți și cred că acolo s-a făcut diferența. Am avut o energie mult mai bună în a doua jumătate și cred că la începutul sfertului patru s-a tranșat meciul în favoarea noastră. Vom continua cu meciurile de Cupă, un obiectiv important pentru noi. Deși este în preajma sărbătorilor, sper ca spectatorii din Constanța să vină în număr mare la sală. Chiar avem nevoie de ei, pentru a reuși să trecem ia departe, după cele două meciuri“, a declarat, după meciul de la Galați, Alexandru Olteanu, antrenorul principal al CSM Constanța.     
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
Baschet
CSM Constanța, victorie în ultimul meci al anului din Liga Națională (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii