Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet CSM Constanța are convocate la Națională cele mai multe jucătoare dintre toate cluburile din Liga Națională

ro

09 Nov, 2023 10:25 789 Marime text
 
CSM Constanța are convocate la lotul național feminin de baschet al României cele mai multe jucătoare dintre toate cluburile Ligii Naționale!
 
Patru jucătoare ale clubului de pe litoral, Gabriela Irimia, Bianca Fota, Anisia Croitoru și Alina Podar, au fost selecționate sub tricolor, România (antrenori principal - Dan Calancea; secunzi - Alina Șerban și Ioannis Koukos) urmând a susține la Constanța, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, primele două partide din campania de calificare la Campionatul European 2025: cu Islanda (joi, 9 noiembrie 2023, de la ora 18.00, în direct la Digi Sport 3) și cu Slovacia (duminică, 12 noiembrie, de la aceeași oră).
  

Din 2015, Gabriela Irimia a fost prezentă la toate campaniile de calificare pentru EuroBasket, fiind și printre cele mai selecționate și experimentate jucătoare ale lotului actual. Aflată la al doilea sezon de EuroBasket, Anisia Croitoru poate aduce un plus de siguranță sub inel, având la cei 20 de ani ai săi încrederea antrenorilor. La al treilea sezon de EuroBasket se află și Bianca Fota, jucătoare care se află la al cincilea sezon la Constanța. Shooter-ul Constanței, Alina Podar, se află în fața celui de-al treilea sezon de EuroBasket, după ce a făcut parte din lotul României de senioare în 2019 și 2021. Alina Podar este și una dintre jucătoarele care au bifat meciuri atât în EuroLeague Women, EuroCup Women la nivel de club cât și în EuroBasket la nivel de națională. A făcut parte din lotul României de junioare la toate categoriile de vârstă, de la U16 până la U20, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 
 
Doi constănțeni vor face parte și din staff-ul României în actuala stagiune, antrenorul secund Alina Șerban fiind la al doilea sezon pe banca tehnică, și Cezar Bărăgău, preparatorul fizic de la echipa masculină de baschet CSM Constanța revenind în circuitul Naționalei, după ce a mai făcut parte din staff-ul tehnic la nivel de juniori.
 

Cu o echipă în care România își pune toată speranța, lotul Acvilelor este printre cele mai tinere în această stagiune de calificări, cu jucătoare care au fost convocate în premieră la senioare, Paloma Cucu (FCC Baschet UAV Arad), fostă jucătoare la Constanța și Cătălina Ion (IMG Academy). Suntem alături de fete, de toată echipa României, și ne dorim o sală plină Joi și Duminică. Vor fi două meciuri dificile iar aportul publicului va conta pentru fete extrem de mult! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:


Baschet
LIVE VIDEO-TEXT. Naționala României, start la Constanța în calificările pentru Euro 2025. „Acvilele“ invită fanii la meciuri (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii