Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Balonul îl ascultă ca vrăjit! Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, eroul României din meciul cu Ţările de Jos

ro

26 Mar, 2021 00:00 5323 Marime text

 
 
  • România a remizat cu Ţările de Jos (Olanda) în primul meci de la Campionatul European de tineret.
  • Cel mai bun jucător de pe teren a fost Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul.
  • Mijlocaşul de 21 de ani a marcat un gol de generic, din lovitură liberă.
 
Echipa naţională de fotbal tineret a României a debutat cu un rezultat valoros, 1-1 contra selecţionatei Ţărilor de Jos (Olanda), la turneul final al Campionatului European din Ungaria şi Slovenia, iar cel mai bun jucător de pe teren a fost un tricolor, mijlocaşul Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul!
 
Acesta a avut un joc de pus în ramă, solid, cu multe realizări, cireaşa de pe tort fiind marcarea, la 1-0 pentru batavi, a golului egalizator. Şi ce gol! Din lovitură liberă de la 20 de metri, cu o execuţie de maestru, specialitatea casei. Reuşita a fost caralogată drept cea mai frumoasă din primele meciuri de la Euro. Nu în ultimul rând, Ciobanu putea să şi aducă victoria României, în prelungirile partidei, când a avut o ocazie importantă!   
 

„Au contribuit la un rezultat foarte bun”

 
În disputa contra reprezentativei Ţărilor de Jos, toţi cei trei jucători ai FC Viitorul selecţionaţi pentru Euro au început meciul din primul minut. „Andrei Ciobanu, Radu Boboc și George Ganea au fost titulari și au contribuit la un prim rezultat foarte bun al Naționalei de tineret la turneul final al CE. În acest meci a jucat în primele 72 de minute și fostul component al echipei noastre, Alexandru Mățan. Andrei Ciobanu a evoluat tot meciul ca mijlocaș stânga și a înscris un gol superb în minutul 20 din lovitură liberă de la 20 de metri. În minutul 82 a fost aproape să înscrie tot din lovitură liberă, dar de la 25 de metri, iar în minutul 90+1 șutul său de la 16 metri a fost respins cu dificultate în corner de portarul advers! Andrei a fost cel mai bun jucător de pe teren!”, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul. Nu în ultimul rând, Ciobanu a avut şi o centrare foarte bună la o ocazie importantă a lui Paşcanu.
 

Peste 100 de meciuri pentru FC Viitorul

 
În vârstă de 23 de ani, Andrei Ciobanu s-a născut la Bârlad, în judeţul Vaslui, şi este un produs al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“ care a făcut pasul către echipa de seniori a clubului Viitorul Constanța. A intrat în Academie în 2010 și, șase ani mai târziu, a debutat cu gol pe prima scenă fotbalistică a țării, în meciul FC Viitorul - Astra Giurgiu 1-3, jucat pe 9 aprilie 2016. La aproape cinci ani distanţă de la acel eveniment, pe 31 ianuarie 2021, într-o altă partidă cu Astra, dar în deplasare (încheiată 1-1), Andrei a bifat meciul 100 pentru FC Viitorul în toate competiţiile! 
 

Loveşte excelent mingea

 
Jucător foarte tehnic, cu o excelentă lovire a balonului, Andrei s-a remarcat prin pasele sale lungi, prin viziunea pe care o are asupra jocului, dar şi prin mai multe goluri de generic, din lovitură liberă sau cu şuturi de la distanţă. Andrei a fost selecționat în numeroase rânduri la loturile naționale U-15, U-16, U-17, U-18, U-19 și U-21. A evoluat cu Naţionala de tineret şi la turneul final EURO U-21 din Italia 2019. Mijlocașul are în palmares cu FC Viitorul Liga 1 în sezonul 2016/2017, Cupa și Supercupa României în sezonul 2018/2019.
 

Mijlocaşul golgeter

 
În stagiunea de faţă a Ligii 1, Andrei Ciobanu este componentul din lotul Viitorului cu cele mai multe goluri marcate, şase. Doar atacantul Kevin Luckassen a marcat mai mult ca el în campionatul 2020/2021, de nouă ori, însă acesta nu mai joacă la echipa constănţeană, s-a transferat în Turcia. Totodată, în acest sezon, Ciobanu a prins şi echipa etapei, iar dubla din partida cu Dinamo (câştigată cu 5-0 în deplasare) a fost prima a sa în Liga 1. Andrei are 1,76 m şi 68 kg şi a precizat că Portul Tomis este locul său favorit, după cum Londra e destinaţia sa favorită. Jucătorul are ca hobby-uri tenisul de masă şi tenisul de câmp, iar citatul care îl inspiră: - „Lucrurile grozave nu au venit niciodată din zonele de confort”.
 
Sursa foto: captură Youtube (FRF TV)
 
Citeşte şi:
 
Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, gol fantastic la Campionatul European, contra selecţionatei Ţărilor de Jos
 
FC Viitorul a nimicit Dinamo
Andrei Ciobanu şi Jo Santos, incluşi în echipa etapei, care-l are antrenor pe Mircea Rednic


FC Viitorul
Din lotul actual, mijlocaşul Andrei Ciobanu are cele mai multe goluri marcate în sezonul de faţă

 
Fotbalistul Andrei Ciobanu a ajuns la 100 de meciuri jucate pentru FC Viitorul

Un alt sărbătorit al FC Viitorul
Surpriză, de ziua de naștere, pentru Andrei Ciobanu, în Antalya. Chiar în camera sa! (galerie foto)



 

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii