Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avea numai 59 de ani A murit Constantin Gîrjoabă, fost fotbalist, antrenor și președinte la Farul Constanța

ro

18 Dec, 2022 02:57 9455 Marime text
 
Fotbalul constănțean este din nou în doliu, după ce s-a stins din viață, la numai 59 de ani, Constantin Gîrjoabă, fostul jucător (portar), iar apoi antrenor, dar și președinte la Farul Constanța.   

Bucureştean de origine, „Bombo“ a venit la Constanţa în anii '80, după ce jucase la Progresul şi la Sportul Studenţesc şi participase la Campionatul Mondial Under-20. Ulterior, s-a stabilit pe litoral, unde şi-a întemeiat familia. 

A făcut parte din loturile naţionale de juniori, s-a pregătit la Luceafărul şi a fost selecţionat la Campionatul European de juniori din 1980 şi la cel Mondial Under-20 din 1981.

În cariera sa de jucător au mai figurat echipele Sportul Studenţesc, FC Farul, Jiul Petroşani, Rapid Bucureşti şi Callatis Mangalia, formaţie unde a agăţat ghetele în cui. După ce s-a retras din activitatea competiţională, a rămas în fotbal, fiind atât antrenor, cât şi oficial.

Alături de prima dragoste, Progresul, de care nu am cum să nu-mi amintesc cu nostalgie, Farul reprezintă cea mai frumoasă perioadă a carierei mele. Am petrecut ani frumoşi aici, iar ulterior m-am stabilit la Constanţa. Am avut colegi de mare valoare. Promovarea din 1988 a fost foarte frumoasă. În acei ani, venea multă lume la meciuri. Noi aveam la antrenamente mai mulţi spectatori decât sunt în prezent la partidele oficiale. Oamenii ocupau toată tribuna I. Vedeau cum ne pregătim în timpul săptămânii, iar apoi, la meci, ştiau ce să critice dacă cineva nu juca bine, spunea Constantin Gîrjoabă, acum șase ani, pentru ZIUA de Constanța.

Familia Farului este de astăzi mai săracă, după ce fostul jucător, antrenor și președinte al clubului nostru, Constantin Gîrjoabă, a decedat la vârsta de 59 de ani! A participat, alături de naționala României, la Campionatul Mondial U20 din Australia, unde "tricolorii" au obținut medaliile de bronz!
 
Farul Constanța transmite condoleanțe familiei și putere de a depăși acest moment!, este mesajul Farului Constanța.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

La FC Farul, Constantin Gîrjoabă a primit vestea cea mare
„Dansam în poartă de fericire” (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii