Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avanpremieră și la Constanța a filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” (GALERIE FOTO)

ro

28 Feb, 2024 20:06 915 Marime text
 
Filmul „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” va avea premiera vineri, 1 martie 2024, în cinematografele din toată țara, iar astăzi, 28 martie, se derulează avanpremiera, în mai multe orașe din România, printre care și Constanța.

În orașul de la malul mării, evenimentul este găzduit de Cinema City din City Park Mall.

Avanpremiera începe cu performanțele echipelor de club românești în anii 80 și se axează pe Steaua, iar apoi în a doua parte continuă cu rezultatele Naționalei din anii 90.

„Hai, România! - Povestea Generației de Aur” este cel mai amplu și mai minuțios film realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc.  

Producția va spune povestea complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000, o perioadă în care echipa națională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA și a reușit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) și două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 și 2000). Dar și pe cea a realizărilor importante la nivel de cluburi, de la începutul anilor 80, care anunțau marea performanță ce urma să vină un deceniu mai târziu.

„O poveste nespusă până acum în totalitate, despre performanțele uluitoare ale unei generații care a pus atât fotbalul, cât și România pe harta lumii. Și care a oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției“, se arată într-un comunicat.


În regia lui Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun și produs de Călin Crețu, Simion Apreutese și Loredana Apreutese,  „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” este primul film al acelor vremuri, al „nopților albe” de sărbătoare care va fi difuzat în premieră pe marele ecran și va putea fi văzut de microbiștii de toate vârstele, în toată țara.

Filmul va celebra în 2024 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994.

Pregătirile, documentarea, filmările și montajul materialelor pentru filmul „Hai, România! - Povestea Generației de Aur” s-au desfășurat pe perioada unui întreg an, 2023, iar munca de producție a inclusiv și vizionarea a peste 150 de ore de imagini din toate arhivele FIFA, UEFA și TVR cu meciuri, reportaje, emisiuni și știri din perioada respectivă. La acestea s-a adăugat și o primă selecție de 2.000 de poze și câteva sute de articole de referință de la acea vreme.  

Citește și:

Filmul „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, în avanpremieră la Constanța. Când va avea loc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii