Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aur balcanic, argint mondial și european Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, campioană și la lupte, și la carte (galerie foto)

ro

28 Jul, 2021 00:00 4647 Marime text

 
  • Alexandra Voiculescu a cucerit medalia de argint la categoria 40 kg a Campionatului Mondial de cadeți.
  • Luptătoarea de la CS Poseidon Limanu 2 Mai este și vicecampioană europeană la aceeași categorie de vârstă. 
  • În finala mare a Mondialelor din Ungaria, Alexandra a înfruntat o luptătoare din SUA.
 
Luptătoarea Alexandra Voiculescu a obținut un nou rezultat de răsunet pentru CS Poseidon Limanu 2 Mai, pentru luptele constănțene și cele românești, devenind, în Ungaria, vicecampioană mondială de cadeți, după ce, în urmă cu o lună, în Bulgaria, a obținut medalia de argint și la Campionatul European de la aceeași categorie de vârstă.
 
În palmaresul internațional de până acum al sportivei de 15 ani, originară din satul 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța, se află și un titlu balcanic, obținut în 2019, în Bulgaria, dar și o medalie de bronz cucerită la Campionatul European Under-15 de acum doi ani, din Polonia. Campioană națională, Alexandra a început luptele la finele anului 2013, fiind descoperită de Cornelius Dorian Trucmel și Alina Ivan, cei care o pregătesc la clubul Poseidon și în prezent. Luptătoarea a cucerit medaliile de argint la Europene și Mondiale la categoria 40 kg. La CM a susținut trei partide. În sferturi, a învins reprezentanta Rusiei, în semifinale a trecut de sportiva din Azerbaidjan, iar în finala mare a înfruntat o luptătoare din SUA. „În meciul pentru titlu, Alexandra a comis o mică greșeală, ca și la Europene, care a costat-o. Însă, ținând cont că se află în primul an de cadeți, rezultatele obținute sunt excepționale“, a declarat Cornelius Trucmel.

 
„Au pus bazele unei campioane adevărate“

 
Performanța deosebită a Alexandrei de la Campionatul Mondial a fost subliniată și pe pagina de Facebook a Federației Române de Lupte. „Alexandra Voiculescu (40 kg) cucerește titlul de Vicecampioană Mondială de Cadeți! Alexandra a avut de disputat o finală grea, însă argintul obținut este o dovadă pentru viitor, o confirmare și un motiv de bucurie. Felicitări, Alexandra! Felicitări antrenorilor Șerban Mumjiev, Popescu Valentin, Mirela Burnichi, precum și Clubului CS Poseidon Limanu 2 Mai, acolo unde antrenorii Trucmel Cornel și Trucmel Alina au pus bazele unei campioane adevărate!“, menționează sursa citată. La Mondialele din Bulgaria, CS Poseidon Limanu 2 Mai a mai avut o sportivă, Delia Voiculescu (verișoară cu Alexandra), care s-a aflat aproape de medalii, clasându-se pe locul cinci la categoria 49 kg, după ce a pierdut finala mică în fața americancei Audrey Jimenez. 

 
A excelat din nou la o competiție majoră

 
În finala mare a categoriei 40 kg de la Europene, Alexandra Voiculescu a întâlnit o adversară din Ucraina. Argintul adus de sportiva din județul Constanța era la acel moment a doua medalie obținută de România în întrecerea continentală din Bulgaria. „Alexandra a excelat din nou la o competiție majoră!“, a remarcat momentul FRL. Când a obținut bronzul la CE U-15 din Polonia, din 2019, Alexandra avea 13 ani și 31 kg, urcând pe podium la categoria 33 kg. Luptătoarea va împlini 16 ani în luna noiembrie a acestui an și în prezent are 43,5 kg. La clubul Poseidon mai este o sportivă Voiculescu, Diana, soră cu Delia și verișoară cu Alexandra. Diana este şi ea campioană şi are frumoase perspective, iar în acest an, în luna mai, a ocupat locul patru la Campionatul European Under-15, de la Sofia (Bulgaria), la categoria 33 kg. 

 
Premiantă în fiecare an

 
Vicecampioana europeană și mondială are o poveste de viață specială, ea fiind înfiată în urmă cu patru ani de antrenorii ei de la club, soții Dorian Trucmel și Alina Ivan Trucmel. „Alexandrei îi plac luptele foarte mult, se dedică, face sacrificii. De altfel, nici nu putea ajunge la acest nivel fără o asemenea abordare a sportului. În plus, nu neglijează nici învățătura, a fost premiantă în fiecare an la școală, inclusiv în clasa a opta, pe care a încheiat-o cu media 9,11, ceea ce i-a adus premiul doi“, a mai spus Cornelius Trucmel.

 
„Depinde numai de ea“

 
Acesta a precizat că, din clasa a noua, Alexandra Voiculescu va învăța la Liceul cu Program Sportiv „Mircea Eliade“ București, dar va continua să fie legitimată la CS Poseidon Limanu 2 Mai. „Toată lumea spune că Alexandra va fi viitoarea Andreea Ana, dar eu spun că, de ce nu, poate ajunge și mai sus. Depinde numai de ea“, a mai spus Cornelius Trucmel. Andreea Ana este luptătoarea prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, originară din Mangalia, unde a fost formată în lupte, în prezent fiind legitimată la CSA Steaua București.  
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu Alexandra Voiculescu. Sursa foto: Facebook (Federația Română de Lupte, Delia Voiculescu).      
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
UPDATE
 
Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, vicecampioană mondială la cadeţi
 
Luptătoare la CS Poseidon Limanu 2 Mai
Alexandru Voiculescu, medalie de argint la Campionatul European

 
Luptătoarea Alexandra Voiculescu, de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, a luat bronz la Campionatul European (galerie foto)
 
Naționalele de lupte, organizate la Constanța. Cluburile de pe litoral, medalii multe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii