Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au luat golurile în ultimele zece minute, din două faze fixe Farul a eşuat în amicalul cu Dunărea Călăraşi (galerie foto)

ro

06 Feb, 2013 23:38 3342 Marime text
farul.jpgFC Farul a pierdut cu 0-2 (0-0) meciul amical de ieri, cu Dunărea Călăraşi (Liga a III-a), partidă jucată la Ovidiu, pe terenul sintetic de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi". A fost a doua dispută de verificare din perioada de pregătire de iarnă, „marinarii" nereuşind să câştige nici precedenta confruntare (2-2 cu CS Agigea, echipă de Liga a IV-a). Antrenorul Farului a explicat însă că altul este scopul acestor partide, în niciun caz rezultatul.

În confruntarea de ieri, FC Farul a evoluat în alcătuirea: repriza întâi - Vl. Neagu - Băjan, I. Popescu, Buzea, Drugă - Sg. Popescu, Săceanu, Călinţaru - Mucsi, S. Chiţu, Stoianof; repriza a doua - Bolboaşă - Birău, E. Năstase, Ţabără, Eracai - B. Nicola, Stavian, Constantinescu - Niţescu (min. 75 Cl. Popa), Pâslaru, Coteanu.

Meciul a fost pierdut de constănţeni pe două faze fixe, oaspeţii punctând în minutele 80 (I. Olteanu, fundaş stânga al Farului, transferat la Călăraşi în această iarnă) şi 85 (Tudor). La prima reuşită a oaspeţilor, Farul a acuzat un fault la Birău, ca şi faptul că nu a fost lovitură liberă. Artimon l-a scos vinovat la unul dintre goluri pe stoperul Ionel Ţabără, cu care a rămas singur pe teren, la finalul meciului, după ce restul jucătorilor plecaseră la autocar, şi i-a explicat unde a greşit. „Ţabără încerca să-mi explice că a dat gol un om care nu era al lui. Problema lui e că noi nu jucăm om la om, ci în zonă, iar din zona pe care el trebuia să o apere s-a primit gol. A fost o singură minge şi un singur om, iar el a greşit", a spus antrenorul.

„Bunico, parcă muţi mobila!"

În prima repriză, când Artimon a folosit o echipă apropiată de cea standard (dintre nou-veniţi, atrăgând atenţia Călinţaru şi chiar Mucsi, chiar dacă are câteva kilograme în plus), Farul a condus clar jocul şi a avut mai multe ocazii, cele mai importante fiind cele ale lui Mucsi şi Chiţu. După pauză, Artimon a schimbat total formaţia, apărând pe teren şi mulţi tineri. Deşi au fost momente cu o bună circulaţie a balonului, realizările au lipsit, iar lipsa de experienţă şi greşelile puştilor ori ale unora dintre fotbaliştii cu experienţă au fost taxate de două ori de Dunărea Călăraşi. Atât în prima repriză, cât şi după pauză, Farul a interpretat modulul 4-3-3. Artimon şi-a biciuit permanent echipa de pe margine, iar în multe momente a rostit şi vorbe de duh. „Bunico, eşti de la PNŢ-CD aripa tânără!", i s-a adresat unui fotbalist care se mişca prea încet. „Parcă muţi mobila", nu l-a slăbit antrenorul pe cel pe care îl luase în colimator. Altuia, care nu dădea drumul la balon, i-a strigat: „Zici că eşti Gică Dobrin, atât stai cu ea!". De asemenea, Artimon a găsit o explicaţie originală şi pentru crisparea din joc a unui alt jucător: „Ai o grenadă în buzunar şi cuiul scos!". La partidă au asistat, printre alţii, fostul antrenor al Farului, Ion Barbu, portarul George Curcă, aflat în căutarea unei echipe, şi fostul finanţator Marian Diaconescu.

A venit un stoper de 1,92 m

După meciul de ieri, Artimon a hotărât să renunţe la trei fotbalişti, tinerii Năstase, Popa şi Eracai, care nu vor mai fi la echipa mare. Oficialii constănţeni mai vor să achiziţioneze doi fotbalişti, un stoper de picior stâng şi un fundaş stânga. Primul a şi sosit la Constanţa. Este vorba de Constantin Bumbac (28 de ani, 1,92 m), care are în CV formaţii precum Foresta, Jiul Petroşani, CFR Timişoara (unde a fost antrenat de Artimon), UTA, CS Mioveni şi Unirea Alba Iulia. Farul va deplasa în cantonamentul extern 23 de jucători, ieri, după meci, patronul Giani Nedelcu şi preşedintele Neculai Tănasă plecând în Bulgaria pentru a studia şi variantele din această ţară, facilităţile din Antalya fiind cunoscute. „În mare, acesta e lotul pentru retur. A venit Bumbac şi mai aşteptăm un fundaş stânga, în rest lucrurile sunt cam gata. Sper să ţină Dumnezeu cu noi, să avem vreme bună pentru a putea lucra pe teren în perioada următoare. Până acum, am făcut doar 4-5 antrenamente cu mingea", a mai spus Artimon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii