Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„Artimon i-a amețit” Ce le-au cerut fanii Farului jucătorilor, la întâlnirea de aseară (galerie foto)

ro

19 Apr, 2013 00:00 2672 Marime text
În jur de 50 de suporteri ai FC Farul s-au întâlnit, aseară, la club, cu antrenorul principal Ion Răuță și cu trei dintre cei mai experimentați jucători din lot: George Curcă, Sorin Chițu și Robert Săceanu. Întâlnirea a fost solicitată de Ion Răuță, care, după ce și-a cerut scuze în numele echipei pentru situația deosebit de grea în care se află în clasament, a cerut sprijinul fanilor în încercarea de a salva Farul de la retrogradare. „Apreciez ceea ce faceți pentru echipă și cât suflet puneți. Vă rog să dăm deoparte toate problemele care au fost până acum. E greu, dar sperăm să o scoatem la capăt. Eu zic că, până la finalul campionatului, o să vă schimbați părerea față de jucători”, a spus noul principal al „marinarilor”. „Ion Răuță e constănțean de-al nostru. Merita să avem o întâlnire față în față cu el. O luăm de la zero, dar vrem să vedem dăruire din partea jucătorilor, ceea ce până acum a lipsit. Am văzut doar clasamentul. La acel meci cu Viitorul din Liga a 2-a, pierdut cu 1-3, pe vremea lui Ioan Sdrobiș, jucătorii au ajuns la Constanța și în seara dinaintea partidei, la ora 23.00. Pe teren, erau unii care nu se cunoșteau între ei. Dacă nu câștigă, sâmbătă, la Galați, în continuare jucătorii să fie puși să facă câte trei antrenamente pe zi, ca să-și merite banii”, a spus Sorin Mihăilescu, fostul șef al galeriei.

„Până acum, n-au avut antrenor”

Fanii le-au pus diverse întrebări jucătorilor și antrenorului ori au comentat pe marginea evoluției de până acum a echipei. „Cu Suceava n-am înțeles nimic din ce-ați făcut. Îl păzeați câte cinci pe portarul George Curcă. Dacă vom juca tot așa, nu mai luăm nici trei puncte până la final”, a spus un suporter. „E clar, mai prost decât cu Suceava nu putem juca”, a recunoscut George Curcă. „Sorine, de ce la Năvodari erai golgeterul campionatului, iar acum ai uitat să înscrii?”, a fost chestionat atacantul Chițu. „Credeți că ne mai salvăm?”, au mai fost întrebați fariștii. Suporterii au fost nemulțumiți și de faptul că, la un antrenament, tânărul mijlocaș Ferdi Ghenciu a fost îmbrăcat în echipamentul Viitorului, Ion Răuță promițând că nu se va mai întâmpla așa ceva. „Până acum, n-au avut antrenor. Artimon i-a amețit, băgându-i pe alte posturi decât cele obișnuite. Fostul antrenor a plecat însă, iar jucătorii, dacă au valoare, să o demonstreze”, a spus alt fan. Unul dintre cei mai vechi suporteri ai Farului, Mihai Vizireanu, le-a vorbit celor trei jucători. „Am avut încredere în Săceanu ca om de bază la mijlocul terenului, dar la Farul nu a demonstrat până acum. E jucător experimentat, a jucat la Liga 1, dar nu a fost creierul echipei, așa cum mă așteptam. Curcă a apărat ce a avut de apărat. M-am bucurat când am aflat de achiziționarea lui Sorin Chițu, însă până acum a rămas dator. Poate că nu are un mijlocaș care să-l pună în valoare, cum era Vezan, la Săgeata. Haideți să câștigăm însă la Galați. Nu e imposibil. Suceava a pierdut pe teren propriu înainte de meciul cu noi, iar apoi a câștigat la Constanța. Faceți-ne fericiți sâmbătă!”, a cerut Mihai Vizireanu.

S-a accidentat și Ferdi Ghenciu

Din păcate însă, pentru capitalul joc de la Galați, Farul se confruntă cu serioase probleme de lot, pe lista indisponibililor adăugându-se, de ultimă oră, și Ferdi Ghenciu, care are probleme la piciorul drept. De asemenea, Stoianof este incert, Birău este accidentat, iar Sg. Popescu, Buzea și Berti Nicola sunt suspendați. S-a refăcut în schimb Bumbac, dar antrenorul Ion Răuță va apela la trei juniori din pepinieră (Chisoceanu, Igiroșanu și Pâslaru) și nu e exclus ca din lotul de 18 să facă parte și un al patrulea fotbalist provenit de la grupa de juniori republicani.

Miting pentru salvarea clubului

Suporterii au hotărât ca, săptămâna viitoare (vineri, 26 aprilie), să facă un miting și să manifesteze la sediul firmelor fostului patron, Gheorghe Bosînceanu, după ce actualul finanțator, Giani Nedelcu, a spus că, dacă Bosînceanu nu renunță la pretențiile financiare, din vară se retrage de la club. Fanii, care încearcă să rezolve această problemă, și-au dat întâlnire la ora 18.00, la stadion. „Este ultima noastră şansă de a vedea clubul Farul evoluând şi anul viitor, indiferent de liga în care va juca. 93 de ani de istorie nu pot avea valoare financiară”, spun suporterii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii