Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:31 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arbitrul Mircea Ardelean, recuzat de FC Farul Constanţa. Scrisoare deschisă către Comisia Centrală a Arbitrilor

ro

10 Mar, 2021 12:56 3909 Marime text
  • Echipa de pe litoral acuză arbitrajul lui Mircea Ardelean de la meciurile cu Ripensia Timişoara şi CSM Slatina.

FC Farul Constanţa a trimis o scrisoare deschisă pe adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor, reclamând prestaţiile arbitrului Mircea Ardelean de la două meciuri ale „marinarilor”, cu Ripensia Timişoara şi CSM Slatina, care, reclamă gruparea de pe litoral, au dezavantaj echipa "alb-albastră", viciind rezultatele întâlnirilor.

FC Farul solicită CCA să analizeze arbitrajul lui Ardelean din acele confruntări şi să ia măsuri în consecinţă.

De asemenea, gruparea constănţeană a solicitat ca arbitrul Mircea Ardelean să nu mai fie delegat la partidele FC Farul.  

AFC Farul Constanța este un club de tradiție, care are ca principii de bază respectarea regulamentelor și a integrității competiției sportive și care își dorește ca rezultatele meciurilor să fie decise exclusiv în urma prestației echipelor de pe teren.

Din păcate, constatăm cu surprindere și dezamăgire că erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei noastre au influențat decisiv atât rezultatele finale ale meciurilor, cât și poziția ocupată în clasamentul Ligii a 2-a. Având în vedere lupta strânsă pentru accederea în play-off, orice greșeală de arbitraj își pune amprenta în mod considerabil asupra stabilirii ierarhiei la sfârșitul sezonului regular și luptei pentru promovare în prima ligă.

În acest sens, AFC Farul Constanța solicită respectuos Comisiei Centrale de Arbitri să analizeze atent prestațiile arbitrului Mircea Ardelean în meciurile disputate de echipa noastră împotriva echipelor Ripensia Timișoara și CSM Slatina din actualul sezon al Ligii a 2-a și să dispună măsurile de rigoare. Considerăm cel puțin nefericită delegarea sa la un nou meci al echipei noastre, după greșelile comise la partida cu Ripensia Timișoara, la distanță de doar două etape.

Reclamăm atât maniera de arbitraj, cât și atitudinea părtinitoare în aplicarea sancțiunilor disciplinare, care a dus la timorarea jucătorilor și antrenorilor noștri în intervențiile lor.

Cele două erori flagrante care au viciat rezultatele

Ripensia Timișoara – AFC Farul Constanța


(14 decembrie 2020, etapa a 14-a a Ligii a 2-a)

Minutul 19: La lovitura de colț executată de pe partea stângă de Antonio Cruceru, mingea este reluată cu capul de Andrei Banyoi. După ce lovește bara transversală, este oprită cu mâna, pe linia porții, de către jucătorul timișorean Harald Fridrich. În loc să acorde henț și lovitură de pedeapsă în favoarea echipei noastre, la scorul de 0-0, arbitrul Mircea Ardelean lasă jocul să continue. Scorul final a fost 1-0 în favoarea echipei Ripensia Timișoara

CSM Slatina – AFC Farul Constanța
(6 martie 2021, etapa a 18-a a Ligii a 2-a)

Minutul 40: Centrarea lui Iulian Carabela, de pe partea stângă, este reluată de Liviu Mihai în plasă, din marginea careului mic. Arbitrul Mircea Ardelean fluieră după ce mingea a fost lovită de jucătorul nostru și dictează lovitură liberă în favoarea gazdelor, pentru un fault în atac inexistent. Faza se petrece la scorul de 0-0. Scorul final a fost 1-1.

Vă punem la dispoziție imaginile video cu ambele partide în integralitate, precum și momentele în care arbitrul, prin deciziile sale, a influențat decisiv rezultatele finale.

În aceste condiții, vă solicităm ca arbitrul Mircea Ardelean să nu mai fie delegat la meciurile echipei noastre pentru că a demonstrat că nu poate fi imparțial și pentru a evita eventualele momente tensionate, se arată în scrisoarea deschisă a FC Farul.


Sursa foto: captură Youtube (CSM Slatina Fotbal)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii