Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul BC Athletic Constanța, Alexandru Olteanu, va pregăti și lotul feminin olimpic de baschet 3 la 3 al României

ro

01 Jun, 2020 00:00 2410 Marime text
  • România este calificată la turneul feminin de baschet 3x3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021
  • Andrei Talpeș, team managerul BC Athletic, este coordonatorul departamentului 3X3 al FRB


Clubul de baschet Athletic Constanța are doi reprezentanți sub tricolorul românesc la disciplina 3 la 3, lui Andrei Talpeș alăturându-i-se și Alexandru Olteanu.

Dacă primul, team manager al grupării de pe litoral, este coordonatorul departamentului 3X3 al Federației Române de Baschet, Alexandru (antrenor principal al BC Athletic) a numit antrenor la lotul olimpic feminin 3 la 3 al României. „Antrenorul nostru principal Alexandru Olteanu este al doilea membru Athletic din staff care se alătură Acvilelor în acest timp, după ce Andrei Talpeș, din postura de team manager, a fost alături de naționalele 3x3 în ultima perioadă a campaniei de calificare, în care 3x3 România Feminin și-a consolidat calificarea la Jocurile Olimpice grație și turneelor organizate de Sport Arena Streetball, care au punctat în rankingul mondial pe națiuni“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic.
 

Pe 4 în lume și pe 2 în Europa

Calificată la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară, Naționala feminină 3 la 3 va intra în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic „Sydney 2000“ de la Izvorani, conform planului de pregătire aprobat de Consiliul Director al FRB și de Comisia Tehnică a Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru perioada 1 iunie - 29 iulie 2020. „România a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 (România s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa în topurile FIBA 3x3). La turneul olimpic urmează să mai participe și alte patru națiuni, care urmează să fie stabilite după disputarea unor turnee de calificare, acestea urmând să se desfășoare cel mai probabil în 2021“, se precizează pe site-ul FRB. Pe toată perioada cantonamentului de la Izvorani va fi prezebt următorul staff tehnic: Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuțescu (fizioterapeut / kinetoterapeut) și Cristian Olteanu (psiholog).

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

UPDATE. Andrei Talpeş, coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB „Visul numit Jocurile Olimpice a devenit realitate!“ (galerie foto)

Fan al unui fost jucător din NBA, Alexandru Olteanu a jucat la BC Farul Constanța și cu numărul purtat de star la Indiana Pacers 

Ti-a placut articolul?

Comentarii