Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Alin Artimon „Vă bateţi joc de banii patronului Farului!" (galerie foto)

ro

24 Oct, 2012 03:10 2507 Marime text
farul.jpgAntrenorul principal al FC Farul, Alin Artimon, speră ca suspendarea de nouă etape primită după meciul cu Dunărea Galaţi să-i fie redusă la recurs. Tehnicianul constănţean consideră că pedeapsa este foarte aspră, fiind luată pe baza mărturiei mincinoase a arbitrului de rezervă de la acea partidă, Valentin Porumbel, din Călăraşi.

„Suspendarea pe care am primit-o este enervant de exagerată, chiar şi în condiţiile în care sunt recidivist. Mai ales că nu am avut o reacţie la adresa vreunuia dintre cei trei arbitri din teren. I-am spus arbitrului de rezervă: «Uite, omul acela de sus, de la oficială, patronul echipei, bagă 30 de miliarde pe an şi voi, cu o decizie, vă bateţi joc de banii lui! Recunosc, i-am spus apoi ceva şi de mamă. Însă de aici şi până la a-l brusca, a-l jigni, cum a scris în raport, e distanţă mare. Pentru înjurături, aş fi stat două etape, dar dumnealui, ofuscat, a crezut că poate pune greutate mai mare dacă scrie că l-am bruscat. Ghinionul lui e că jocul a fost filmat şi pot dovedi că a minţit. În funcţie de ce va hotărî Comisia, îmi rezerv dreptul de a-l da în judecată. Am de achitat într-o lună amenzi de 90 de milioane. Bine, precedenta amendă mi-o asum. Acum însă, imaginea mea suferă, că stau atâta timp în tribună, iar relaţia cu patronatul probabil se va deteriora. Ei nu au adus un antrenor care să lipsească de pe bancă. Îmi este afectat dreptul la muncă. Nu-l iert pe asistent, indiferent de consecinţe", a spus Artimon.

Principalul Farului a declarat că recursul a fost depus ieri, urmând a se judeca la proxima şedinţă a Comisiei, când va fi audiat şi el.

O victorie mai mult muncită decât memorabilă

Astăzi, FC Farul are meci în etapa a noua a Ligii a 2-a, seria întâi, în deplasare, cu Dinamo II, ultima clasată, care nu a acumulat niciun punct până acum. „Ne propunem două victorii în cele două partide din această săptămână, cu Dinamo II, şi sâmbătă, la Constanţa, cu ACS Buftea. Rămâne de văzut ce vom realiza. Am muncit bine în ultimele zece zile, dar numai jocurile ne vor demonstra dacă victoria cu Dunărea Galaţi ne prieşte. A fost un succes mai mult muncit decât memorabil, însă ne-a adus linişte şi siguranţă, lucruri de care aveam nevoie. Sperăm să creştem de la joc la joc", a arătat Artimon.

Principalul farist se aşteaptă ca Dinamo II să primească întăriri de la echipa mare pentru meciul de astăzi, jucători precum Cristea, Muşat, Scutaru, Bălgrădean sau Naumovski, Filip, Roman. „Cunosc grupul de acolo, majoritatea vin de la Timişoara. Trebuie să fim pregătiţi să jucăm şi împotriva acelora care sunt detaşaţi de la seniori", a arătat Artimon.

La 17 ani, e greu în Liga a 2-a

Echipa constănţeană a plecat la Bucureşti ieri după-amiază, neavând nicio problemă de efectiv. În aceste condiţii, lotul de 18 este următorul: Curcă, Cernat - portari; Băjan, Niţescu, Stegaru, V. Sandu, Ţabără, Săceanu - fundaşi; Buzea, Sg. Popescu, A. Dumitru, Bârlădeanu, B. Nicola, Coteanu, Ivanovici - mijlocaşi; M. Matei, S. Chiţu, Stoianof - atacanţi. Meciul se joacă de la ora 15.00.

„Vom avea un meci greu cu Dinamo II. Ne vom confrunta cu mulţi jucători de Liga 1, însă ne-am pregătit bine. Sperăm să iasă un joc bun şi să câştigăm. Avem nevoie de trei puncte. Ne-am fi dorit să fim mai sus în clasament, dar să nu uităm că, până acum, ne-am confruntat cu echipe care trag la promovare. De acum înainte, vom avea un program mai lejer. Vreau să-mi revin cât mai repede la forma de anul trecut", a declarat mijlocaşul stânga Petre Ivanovici.

„Am ceva emoţii, pentru că Dinamo e un nume în fotbalul românesc. Sperăm să batem însă. Suspendarea antrenorului ne afectează, altfel ne transmite mesajele de pe bancă. Pentru mine, la 17 ani, e foarte greu să joc în Liga a 2-a. Încet-încet însă, mă voi obişnui şi nu voi mai face greşeli", a punctat şi fundaşul dreapta Robert Băjan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii