Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:50 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alternativa bulgară Șapte medalii pentru înotătorii de la Atena Sport Club Constanța la Burgas Swimming Open 2020

ro

22 Oct, 2020 00:00 3822 Marime text
  • La competiția din Bulgaria au participat în jur de 300 de sportivi, legitimați la 30 de cluburi din România și țara vecină.
  • De la ASC Constanța au urcat pe podium cinci copii, dar toți au avut o evoluție bună.
  • Ana Grosu a obținut medalii de argint în probele de 50 m liber și 100 m fluture.
 

În condițiile în care nu s-a putut participa la Campionatul Național de cadeți, înotătorii de la Atena Club Sport Constanța au evoluat, ca o alternativă, la o întrecere în Bulgaria. Competiția a adunat la start în jur de 300 de sportivi, de la 30 de cluburi din Bulgaria și România.

”După mai bine de trei luni de pregătire intensă, săptămâna trecută copiii au primit vestea tristă că nu vor putea participa la campionatele naționale destinate cadeților, din perspectiva restricțiilor de natura sanitară. Astfel, alternativa a fost să participăm la Burgas Swimming Open 2020, concurs organizat de către cluburile locale cu sprijinul federației Bulgare de natație. Nivelul competiției a fost unul ridicat, cu numeroase recorduri înregistrare, atât la nivel național cât și la nivel personal. Sportivii antrenați de domnul Florea au reușit un concurs excelent, dând dovadă de maturitate sportivă, determinare și sete de rezultate”, se arată pe pagina de Facebook a clubului constănțean.

 

Însoțiți și îndrumați de Răzvan Florea

ASC Constanța a fost reprezentată în Bulgaria de 12 sportivi și sportive: Raul Petre, Andreas Niculaie, Iulian Novac, Rareș Badea, Matei Trenchea, Rareș Calinic, Ana Grosu, Eva Paraschiv, Maria Munteanu, Mihaela Munteanu, Mihnea Ioniță și Roberta Cernăuțeanu. Cel care i-a însoțit și îndrumat la concurs pe micii sportivi a fost medaliatul olimpic Răzvan Florea, cel care a fondat Atena Sport Club.
 


Cinci medalii de argint și două de bronz

”Printre remarcați îi putem enumera pe:
- Raul Petre, născut 2006, a obținut medalia de argint în proba de 200 m liber.
- Iulian Novac, născut 2006, a obținut medalia de argint în proba de 200 m fluture.
- Andreas Niculaie, născut 2006, a obținut medalia de bronz în proba de 200 m bras.
- Ana Grosu, născută 2007, a obținut medalii de argint în probele de 50 m liber și 100 m fluture.
- Eva Paraschiv, născută 2007, a obținut o medalie de argint în proba de 100 m liber și o medalie de bronz în proba de 200 m liber.
Rezultate meritorii au fost înregistrate de către toți participanții, iar pe această cale dorim să-i felicitam pentru modul cum au abordat fiecare probă în parte. Felicitări tuturor!”, a menționat echipa ASC.


Citește și:

Ameli Vlăescu, de la Atena Sport Club Constanța, pe podium la Naționalele de natație

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii