Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Cascatău, din Constanţa, primul pilot român care ia startul în cursa automobilistică de 24 de ore de la Zolder

ro

02 Aug, 2018 11:23 2055 Marime text
După o pauză competițională prelungită, pilotul constănţean Alexandru Cascatău revine în BMW Clubsport Trophy și se pregătește pentru cea mai importantă întrecere din sezonul 2018: cursa de 24 de ore de la Zolder (Belgia).

Românul va concura din nou pentru echipa olandeză BMW Team van der Horst, câștigătorii ediției de anul trecut. Cascatău este al cincilea pilot din țara noastră care participă într-o probă de 24 de ore în ultimele 12 luni, înscriindu-se într-o tendință de succes a deschiderii către lumea anduranței.

Potrivit unui comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion, ajuns la ediția cu numărul 35, Eleven Sports 24 Hours of Zolder este evenimentul cel mai prestigios din Belcar Endurance Championship, campionat în cadrul căruia se va desfășura etapa a patra din BMW Clubsport Trophy și promite să fie una dintre cele mai mari provocări pentru pilotul român. Acesta marchează astfel o bornă importantă în cariera sa: prima cursă automobilistică de 24 de ore. Se conturează așadar un veritabil festival al motorsportului belgian, care va începe pe 8 august cu parada în orașul adiacent circuitului, Heusden-Zolder. Devenită deja tradiție, parada este un prilej perfect pentru echipe de interacționa cu fanii, și de a prezenta mașinile de curse și piloții ce vor concura în ediția din acest an.

Românul va avea primul contact cu pista belgiană în ziua de joi, cu ocazia antrenamentelor libere și a calificărilor cronometrate. Ziua liberă de vineri va fi prilejul perfect de a remedia eventualele probleme apărute, înainte de startul întrecerii. Cursa propriu-zisă va începe pe 11 august, la ora locală 16:30 și se va termina 24 de ore mai târziu, pe 12 august. Ea va putea fi urmărită în transmisiune directă, pe Red Bull TV.

Piloți de uzină de renume internațional, precum Dries Vanthoor (câștigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans) și Christian Engelhart (campionul en-titre din Blancpain GT Series) vor fi de asemenea pe grila de start, confirmând astfel valoarea plutonului de peste 45 de mașini, înscrise în 5 clase diferite. Constănțeanul în vârstă de 25 de ani va evolua pe BMW-ul E90 325i cu numărul 42, la clasa Belcar 5, destinată special mașinilor în specificație Clubsport Trophy. El va împărți mașina pe parcursul celor 24 de ore cu cu Ben Poelmans (Belgia), Johan Lambregs (Belgia) și Niels de Kerpel (Belgia).

Alexandru se declară nerăbdător să descopere un circuit nou în actuala stagiune.

Mă bucur să pot confirma în sfârșit participarea la cursa de 24 de ore de la Zolder. Deși nu era programată pentru anul acesta, conjunctura a făcut posibilă participarea mea la această cursă, fapt pentru care țin să mulțumesc echipei. Ca întotdeauna, multe se pot întâmpla pe parcursul a 24 de ore și cred că va fi o loterie în ceea ce privește clasamentul la final, așa că nu îmi pot stabili un obiectiv clar. Sper doar să putem ajunge la sosire, fără probleme de ordin tehnic. Provocarea mare pentru mine va fi învățarea rapidă a pistei, neavând oportunitatea de a testa la Zolder înaintea weekendului competițional. Voi apela la experiența acumulată în curse de 24 de ore de karting, care sper că se va dovedi utilă pe timpul nopții. Voi încerca să mă pregătesc cât de mult posibil în simulator și cred că secvența de noapte, precum și managementul traficului pe pistă vor fi elemente cheie în cursă, a declarat Alexandru Cascatău, potrivit sursei citate.


Credit foto: Olli Dekens / Ollivision Photography

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii