Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:47 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alergători din ţară şi din străinătate iau startul, duminică, la Maratonul Nisipului, de la Mamaia

ro

24 Mar, 2018 00:00 675 Marime text
Ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, eveniment sportiv internaţional, se desfăşoară duminică, 25 martie a.c., la Mamaia. Întrecerea se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi cuprinde patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition şi cursa populară de 5 kilometri), precum şi crosul Family Run (aproximativ 1 kilometru), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.
 
Maratonul Nisipului e unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. Peste 1.000 de sportivi din România şi din alte ţări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre. Evenimentul sportiv internaţional este organizat de Asociaţia Sportivă SanaSport (preşedinte, Daniel Antonaru) şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.
 
Şi la această ediţie, părinţii împreună cu micuţii lor vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa.
 
Startul la probele competitive (maraton, semimaraton, crosul 10 km, crosul popular 5 km) se dă la ora 10.00, din piaţeta Perla, participanţii fiind aşteptaţi între orele 8.00 şi 8.30.
 
La 11.30 este programat un spectacol pentru copii al trupei „Sufleţel“, iar la ora 12.00 participanţii iau startul în cursa Family Run.
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 de lei sunt premiile în bani acordate primilor clasaţi la fiecare cursă. De asemenea, premiaţi vor fi maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 km, stabilite acum trei ani de alergătorul din Republica Moldova Ghenadie Timbalist (2 ore, 36 minute şi 2 secunde) şi de românca Nicoleta Ciortan (3 ore, 17 minute şi 18 secunde). Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.
 
La start vor fi prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Germania, Bulgaria, Italia, Statele Unite etc. Cei prezenţi la startul cursei vor purta un tricou cu însemnele tricolorului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii