Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:45 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Farul a reclamat SSC Farul, Axiopolis Cernavodă şi FC Aninoasa la Federaţia Română de Fotbal

ro

25 Jul, 2018 00:00 3934 Marime text
Academia de Fotbal Farul Constanţa figurează ca reclamant în mai multe cauze aflate pe rolul comisiilor Federaţiei Române de Fotbal, în care cluburile pârâte sunt SSC Farul Constanţa, CS Axiopolis Cernavodă şi FC Aninoasa.
 
În dosarul 18/CD/2018 de la Comisia de Etică şi Disciplină a FRF, ASSCS Farul Constanţa este chemată la şedinţa de astăzi, de la ora 15.00. Academia Farul reclamă că, la turneul de fotbal juvenil „Junior Summer Cup“, organizat de SSC Farul, patru grupe de copii legitimaţi în acea perioadă la Academia Farul (2004, 2006, 2007 şi 2009) au jucat pentru SSC Farul, sub această denumire. Cei de la Academia Farul spun că, potrivit regulamentului, un club nu are voie să primească un jucător la o probă, un antrenament sau la un meci fără acordul scris al clubului la care e legitimat, în caz contrar clubul în cauză fiind pasibil de sancţiuni.
 
„Probabil că cei care au făcut această acţiune au prea mult timp liber şi trebuie să şi-l ocupe cu ceva. A fost un turneu neoficial, amical, între copii, la care organizator nu a fost nici Federaţia Română de Fotbal şi nici Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa. Nu era nevoie de niciun acord scris. Copiii puteau să se numească şi Barcelona, şi Real Madrid… Copiii au pus denumirea sub care au jucat, din dragoste de Farul. Au fost nişte denumiri cu Farul, că aşa au vrut copiii, antrenorii şi părinţii. Nu le-a impus nimeni“, a declarat Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.
 
Celelalte cauze în care Academia Farul este reclamant se află la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor şi au ca nou termen 31 iulie a.c. În aceste cazuri, Academia Farul solicită grila de formare pentru cinci jucători, care au ajuns la: Axiopolis Cernavodă (Loloţ şi Moldoveanu), SSC Farul (Vântu şi Dumitru Gheorghe) şi FC Aninoasa (Rareş Tătar).
 
„Aici e corect ce solicită Academia Farul în ce ne priveşte. Îşi va primi banii“, a punctat Marcel Lică.
 
În schimb, Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului din Cernavodă, a precizat: „Pentru Loloţ am făcut plata pentru cât a fost el la Academia Farul. Moldoveanu a fost împrumutat la Axiopolis Cernavodă până la 30 iunie 2017, apoi a fost dus la Cluj, unde nu s-a înţeles, iar din iarna lui 2017 a revenit la noi. Normal, Academia Farul avea termen un an pentru a ne da în judecată. Cererea trebuie făcută până pe 30 iunie 2018, însă am fost reclamaţi pe 4 iulie. Să vedem ce verdict va da Federaţia. Oricum, nu mi se par normal ca Academia Farul să ceară grile de formare, în condiţiile în care a beneficiat de bani de la buget“. În acest moment, niciunul dintre cei doi jucători care fac obiectul reclamaţiei Academiei Hagi nu mai sunt legitimaţi la Axiopolis.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Farul)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rares Tatar 25 Jul, 2018 01:23 De ce solicita grila de formare cand eu am plecat in ultimul an de juniorat de la ei, cu hartie de la presedintele clubului Chirita, ca sunt liber! Ulterior am terminat ultimul an de juniorat la o alta echipa! Este de-a dreptul penibil ceea ce au facut!