Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:15 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit la 15 ani! Liviu Andrei Cocoş a fost înmormântat ieri, la Constanţa „Drum lin către îngeri, copil frumos şi bun!“ (galerie foto)

ro

03 Jul, 2017 00:00 16748 Marime text
Ieri a avut loc înmormântarea lui Liviu Andrei Cocoş, băiatul din Constanţa care s-a stins din viaţă la numai 15 ani, suferind de leucemie limfoblastică acută! 
 
Pe 7 septembrie a.c., băiatul ar fi împlinit 16 ani… Liviu Andrei a murit vineri seară, la ora 22.45, acasă, la Constanţa. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Casa Mortuară a Cimitirului Central, iar ieri băiatul a fost condus pe ultimul drum, la Cimitirul Municipal din Constanţa, acolo unde îşi doarme somnul de veci. Mama lui Liviu Andrei este Ionela Ţigănilă, grefier-arhivar la Judecătoria Constanţa. În 2015, rugbyştii de la echipa de old-boys Rechinii Constanţa au lansat o campanie umanitară, „Jucăm pentru Liviu Andrei“, la care au aderat echipe sportive şi alte persoane.
 
Vestea morţii băiatului i-a lăsat fără cuvinte, înmărmurindu-i pe cei care l-au cunoscut, l-au îndrăgit şi ştiu cât de mult a suferit Liviu Andrei Cocoş. „Crunt de dureros!“, „Drum lin către îngeri! Ionela, să îţi dea Dumnezeu putere să treci peste această grea încercare!“, „Dumnezeu să te ierte, înger drag!“, „Nimic nu poate fi mai dureros decât o mamă care îşi plânge copilul!“, „Păcat, mare păcat! Dumnezeu să fie cu tine, copil, şi cu mama ta!“, „Sunt momente în viaţă când cuvintele nu au absolut nicio valoare. Ştim că nimeni şi nimic nu îţi poate alina cumplita durere, Ionela… Să îi fie zborul lin îngeraşului Andrei! Dumnezeu să te întărească, mămică de înger!“, „Odihnă veşnică, copil bun! Condoleanţe şi putere familiei!“, „Andrei, te vei întâlni cu Stely. Ionela, fii tare, e foarte, foarte greu!“ sau „Dumnezeu să te aşeze în rândul îngerilor, copil frumos şi bun!“, au fost câteva dintre mesaje.

Triunghiular pe stadionul „Mihai Naca“

Impresionaţi de drama pe care o trăiau Liviu Andrei Cocoş, mama sa, restul familiei şi cei apropiaţi, sportivii i-au sărit în ajutor copilului, ajutându-l prin diferite mijloace şi făcând cunoscut necazul său, pentru ca puştiul să fie sprijinit şi de alte persoane. Pe 5 decembrie 2015, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, a avut un triunghiular la rugby, la care au participat Rechinii Constanţa, CS Năvodari şi Tomitanii Constanţa, ocazie cu care cei implicaţi în acţiune, dar şi spectatorii şi alţi oameni cu suflet mare au contribuit cu bani ori cu alte produse de strictă necesitate pentru copil şi mama sa. Liviu Andrei a dat lovitura de start a turneului şi a marcat simbolic primul eseu. 

A dat lovitura de start la meciul FC Farul - Dunărea Călăraşi

Demersul rugbyştilor de la Rechinii a avut ecou şi la alte cluburi sportive. Au contribuit şi micii rugbyşti de la CSC Mihail Kogălniceanu, iar FC Farul l-a invitat pe Liviu Andrei să viziteze baza sportivă, să dea lovitura de start la meciul cu Dunărea Călăraşi de la Constanţa şi i-a oferit în dar materiale sportive cu însemnele clubului. De asemenea, băiatul a fost invitat şi la Cumpăna, la serbarea de Moş Crăciun 2015, organizată la Sala de sport „Elena Frîncu“ din localitate, de Primăria comunei Cumpăna, în colaborare cu Asociaţia Sportivă Victoria Cumpăna si cu Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa. Alături de micii rugbyşti de la Victoria Cumpăna, a fost premiat şi Liviu Andrei, pentru curajul şi puterea de care dădea dovadă în bătălia cu nemiloasa boală.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
Citeşte şi:

A murit Liviu Andrei Cocoş, băiatul din Constanţa bolnav de leucemie, în sprijinul căruia rugbyştii au lansat, în 2015, o campanie umanitară

Ti-a placut articolul?

Comentarii