Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început returul şi „marinarii“ au rămas neînvinşi la Constanţa. A opta victorie! Farul a intrat pe teren contra Rapidului cu cuţitul între dinţi (galerie foto)

ro

02 Dec, 2019 00:00 3234 Marime text

FC Farul a început perfect returul Ligii a 2-a, ediţia 2019/2020, cu o victorie clară împotriva Rapidului, 3-1 (3-1), succes care îi menţine pe „marinari“ neînvinşi la Constanţa în acest sezon!
 
În nouă partide susţinute până acum pe litoral, Farul a înregistrat opt victorii şi un egal, golaveraj 18-3. Doar liderul clasamentului, UTA, şi Oltul Turris Turnu Măgurele se mai pot mândri, alături de Farul, că încă nu au pierdut în propriul fief după 20 de etape scurse din acest sezon! În clasamentul meciurilor jucate acasă, Farul era pe locul doi, înaintea partidei cu Rapidul, iar victoria contra giuleştenilor i-a dus pe „marinari“ la egalitate de puncte, 25, cu echipa de pe prima poziţie după meciurile de acasă, UTA, care are însă un golaveraj mai bun pe teren propriu, +18 (19-1) faţă de +15 (18-3).
 

„O reuşită pe care băieţii o vor lăsa în istoria clubului“

 
Parcursul excelent acasă al Farului a fost subliniat şi de antrenorul „marinarilor“, Ianis Zicu. „Este o reuşită pe care băieţii o vor lăsa în istoria clubului Farul. Timp de şase luni, în tur şi acest început de retur, echipa a reuşit să nu cedeze acasă, având opt victorii şi un egal în nouă meciuri. Nu a pierdut cu echipele de tradiţie, iar acest lucru sper să-i facă pe oameni să vină mai des pe stadion şi să fie alături de echipă şi la meciurile considerate mai uşoare“, a spus tânărul tehnician. În deplasare în schimb, în acest sezon, „marinarii“ nu stau la fel de bine, fiind fără victorie şi obţinând numai trei puncte (după trei egaluri) în zece partide, golaveraj 5-14. În clasamentul meciurilor din deplasare, „marinarii“ sunt abia pe locul 17 (din 19), lăsând în spatele lor doar Concordia Chiajna (3p) şi Sportul Snagov (1p). „Acest drum (n.r. al meciurilor de acasă) trebuie urmat şi în deplasare. Sperăm să obţinem prima victorie afară sâmbătă, la Călăraşi“, a precizat Zicu.
 

Victoria în 11 contra 11 e mai frumoasă

 
Principalul Farului a subliniat că, atunci când arăţi că ai inimă şi încerci să pui în pericol poarta adversă, apar şi reuşitele. „Contra Rapidului, a fost o victorie muncită. Am arătat că suntem organizaţi şi dorinţă de a câştiga, ceea ce e cel mai important. Am început returul cu o victorie, iar echipa e în creştere, chiar dacă mulţi spuneau că suntem în cădere liberă, după ce am pierdut două meciuri în deplasare. În prima etapă din tur, am făcut 0-0 cu Rapid în deplasare, iar în prima etapă din retur am câştigat la Constanţa cu 3-1. Deci e un plus din punctul de vedere al reuşitei echipei. Cred că, la 3-1, Rapid merita un cartonaş roşu. Probabil că, dacă era 0-0, arbitrul dădea. Aşa, a încercat să nu rupă foarte mult echilibrul. Iar, până la urmă, a fost mai bine aşa, fiindcă victoria în 11 contra 11 e mai frumoasă“, a punctat Ianis.
 

Agresivi, primii la minge, răi

 
Daniel Pancu, antrenorul Rapidului, a recunoscut cu sportivitate justeţea victoriei Farului. „O atmosferă extraordinară în tribune, iar pe teren ritm şi intensitate. O victorie absolut meritată a Farului. Nu neapărat după aspectul jocului, ci după modul în care adversarii noştri au intrat pe teren, cu «cuţitul între dinţi», cum îmi place mie să spun, adică agresivi la modul pozitiv, primii la minge, răi. Ne-au dominat la duelurile unu contra unu, în special la fazele fixe, unde ştiam că sunt buni, dar şi pe contraatac. Am făcut nişte greşeli. Încă avem probleme în a respecta ce pregătim. Ne-am revenit după pauză, creându-ne câteva situaţii şi ocazii bune, însă portarul Farului, Muţiu, a fost într-o formă foarte bună. Diferenţa în acest meci au făcut-o agresivitatea şi dorinţa foarte mare de victorie ale Farului“, a menţionat Pancu.
 

„Atunci, un meci nu trebuia promovat“

 
Atmosfera remarcabilă din tribune l-a impresionat şi pe Ianis Zicu. „Aşa trebuie să fie la fotbal. Îmi doresc ca aceasta să se repete nu numai la Constanţa, ci şi pe toate stadioanele din România şi să se revină la ce a fost fotbalul atunci când am crescut eu. Când veneam la stadion, vedeam oameni cu steaguri şi fulare. Știam astfel că e zi de meci. Atunci, un meci nu trebuia promovat, aşa cum se întâmplă acum, pe reţelele de socializare, dar oamenii refuză să vină la stadion. Atunci, străzile erau pline şi ştiai clar că va fi o atmosferă frumoasă“, a spus Zicu.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul a învins clar Rapidul la Constanţa. Scorul final, stabilit încă de la pauză! (galerie foto)

Constanţa Imnul Naţional al României, intonat pe stadionul "Gheorghe Hagi", la meciul Farul - Rapid (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii