Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A debutat cu o victorie-fulger Un sportiv de la Clubul „Marea Neagră" a făcut senzaţie la Europenele de Kung-Fu (video)

ro

17 Dec, 2012 04:18 2724 Marime text
kung-fu.jpgSportivii constănţeni care au participat la Campionatul European Deschis de Kung-Fu, de la Sofia (Bulgaria), au urcat de nouă ori pe podium. Iată medaliaţii: de la CS Marea Neagră Constanţa - Romu Andrei Oltean - aur la „Taolu Tradiţional" (individual open -16 ani), argint la „Taichi Tradiţional" (individual open -16 ani); Petcu Tanislav - argint la „Sanda" (seniori -90 kg); Cătălin Marin - aur la „Sanda" (seniori +90 kg); de la CSU Neptun Constanţa - Dan Condrat - bronz la „Sanda" (seniori -70 kg); de la CS Noua Generaţie Mangalia - Laura Mihaela Ocolişan - aur la „Taolu Tradiţional" (senioare) şi la „Taichi Tradiţional" (open senioare); de la CS Panda Poarta Albă - Constantin Cîju - argint la „Taolu Tradiţional„ (open juniori) şi bronz la proba „Light-Fighting Sanda" (juniori -75 kg).

Lotul României a fost format exclusiv din sportivi constănţeni, şapte la număr, de la Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact (preşedinte, Dorel Bulearcă). Luptătorii au fost însoţiţi la competiţie de antrenorii Florin Iordănoaia şi Mihai Cîju.

„Sportivii români s-au comportat bine, obţinând rezultate valoroase. A ieşit mai bine decât ne aşteptam. Chiar dacă nu am deplasat un lot numeros, au fost probe la care ne-am impus şi am câştigat medalia de aur. Senzaţia Campionatului a fost sportivul Cătălin Marin, care, cu cele 120 de kilograme ale sale, a fost cel mai greu din concurs. Cătălin a făcut senzaţie la meciurile disputate. Prima partidă a câştigat-o în circa 20 de secunde", a declarat Florin Iordănoaia. Petcu Tanislav a ratat cu puţin aurul, în finală spunându-şi cuvântul oboseala. Petcu a pierdut la puncte, la diferenţă mică. Deşi nu a trecut de turul întâi, Silviu Sanchi a luptat foarte bine, având însă ghinionul de a da peste un sportiv foarte bun, care a câştigat grupa.

Întrecerea s-a desfăşurat în sala de sport a Academiei de Poliţie din Sofia, participând 164 de luptători din România, Turcia, Macedonia şi Bulgaria. Campionatul a fost foarte bine organizat, dar mai multe loturi naţionale nu au putut veni, fie din cauza vremii nefavorabile, precum cele din Ungaria, Polonia şi Cehia, fie din pricina faptului că nu au primit la timp viza de intrare în Bulgaria (Azerbaidjan, Belarus). În afara CE s-a organizat şi un Festival de Kung-Fu, cu meciuri şi exerciţii demonstrative, dar şi cu participarea unor trupe de dans modern şi a unor cântăreţi de muzică populară bulgară. De asemenea, la acest festival a fost invitată special o echipă de Kung-Fu formată din copii ai unor rezidenţi iranieni, care lucrează şi locuiesc în Sofia.

Sursa foto și video: Facebook

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii