Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A dat goluri pentru Farul, acum este tãvãlit pe coclaurile Ligii a IV-a

ro

26 Sep, 2012 03:03 4529 Marime text
Goluri_-_Doicaru_1.jpgCe a mai rãmas din divizionara secundã Callatis Mangalia, retrasã din competiţii din cauza datoriilor enorme, joacã acum în al patrulea eşalon al fotbalului constãnţean, pentru Viitorul Pecineaga. În curând însã, echipa se va numi Callatis 2012 şi îşi propune ca în doi ani sã revinã în Liga a 2-a.

Dupã un campionat 2011-2012 de succes, la Mangalia a picat bomba: Callatis a spus pas întrecerilor în care era angrenatã. Tocmai în anul în care împlinea 50 de ani de activitate, clubul a fost sugrumat de problemele financiare.

Unii dintre jucãtori au plecat la alte echipe, iar opt dintre ei, împreunã cu antrenorii Mugurel Cornãţeanu (principal), Aurel Chelu (secund) şi Florin Adam (cel care pregãteşte portarii), au hotãrât cã continue la Mangalia şi sã o ia de la zero, într-un nou proiect: FC Callatis 2012.

Goluri_-Doicaru_Iacob.jpg„Am încercat o colaborare cu douã echipe, Eolica Baia şi Unirea Focşani, însã nu s-a concretizat nimic. Atunci a apãrut FC Callatis Mangalia 2012, sub patronajul Primãriei locale. A trebuit sã începem de la Liga a IV-a, printr-o colaborare cu Viitorul Pecineaga, echipã al cãrei nume îl purtãm pânã când ne ies actele de la Judecãtorie", a declarat Mugurel Cornãţeanu.

De la FC Viitorul la Vulturii Cazino

Atât pentru tânãrul tehnician, fost atacant la Callatis, FC Farul, Lokeren, Steaua (cu care a ieşit campion, în sezonul 1997/1998), Beveren sau Turnhout, cât şi pentru foştii jucãtori mangalioţi (L. Marin - I. Posteucã, Evdochim, I. Florea, Cogali, Bolat, Calagi şi Doicaru - fostul vârf al Farului şi al Ceahlãului Piatra Neamţ) sã joace la Liga a IV-a este o încercare, cãreia trebuie sã-i reziste.

De la partide, sezonul trecut, cu Farul, Viitorul, Delta Tulcea sau Sãgeata, Doicaru (33 de ani), fotbalist care a înscris de 12 ori în Liga 1, joacã acum împotriva unor echipe precum AS Cogealac, Vulturii Cazino, Aurora 23 August, Victoria Cumpãna sau Sparta Techirghiol.

„Este dificil pentru toatã lumea. Ne chinuim. La Liga a IV-a, condiţiile sunt cum sunt. Amatorism, terenuri execrabile. La meciurile de acasã nu avem probleme, pentru cã jucãm la Mangalia, dar în deplasare ne e foarte greu. Meci de meci încerc sã îmi conving jucãtorii sã fie profesionişti. Este un test teribil pentru noi. Un prag în viaţã pe care trebuie sã-l cãlcãm cu toţii. Fotbalul din Mangalia traverseazã cel mai greu an al sãu", mai spune Cornãţeanu.

Arbitrii s-au schimbat în maşinã

Foştii jucãtori ai Callatisului şi tehnicienii lor trec, în fiecare sãptãmânã, prin episoade tragi-comice, care abundã în fotbalul mic. „E de-a râsu - plânsu. De exemplu, la Cogealac, meciul a început cu zece minute întârziere, pentru cã foaia oficialã nu fusese completatã în timp util. De asemenea, terenul nu era tuşat, iar noi nu aveam unde sã ne schimbãm. Arbitrii s-au echipat în maşinã. Apoi, ţi-e şi fricã sã joci contra unora dintre adversari care în viaţa de zi cu zi sunt body-guarzi. Tot la Cogealac, un fotbalist a intrat la rupere la un bãiat de-al meu, de era sã-i fractureze piciorul. Arbitrul abia a scos cartonaşul galben, spunând cã nu a fost un fault intenţionat, care, în plus, a venit în urma unei şicanãri. La un meci de la Mangalia, penalty clar pentru noi, însã arbitrul se face cã plouã. ªtii ce-mi zice? «A fost, dar e 4-0 pentru voi, ce rost mai are sã-l dau?»", povesteşte Mugurel Cornãţeanu.

Întãriri în iarnã

Foştii fotbalişti de la Callatis, alãturi de tineri din propria pepinierã şi de jucãtori de la o altã echipã din Mangalia desfiinţatã, Grupul ªcolar Ion Bãnescu, joacã de cinci meciuri sub denumirea de Viitorul Pecineaga. Din cele cinci partide, au câştigat patru şi au fãcut un egal, aflându-se pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu CS Agigea.

„Obiectivul nostru e sã revenim în doi ani în Liga a II-a. Vor fi douã sezoane grele, de sacrificiu. Din iarnã, sper sã mã întãresc cu fotbalişti buni, care sã facã uşor tranziţia de la Liga a IV-a la Liga a III-a şi apoi la a II-a", mai spune Cornãţeanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii