Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal (CM) Gallas, atac direct la Domenech

ro

07 Jul, 2010 20:30 2098 Marime text
gallas.jpg

Internaţionalul francez William Gallas a declarat că fostul selecţioner Raymond Domenech a fost "adevărata problemă" a naţionalei Franţei la Cupa Mondială din Africa de Sud, participare încheiată cu eliminarea încă din faza grupelor, informează Mediafax. 

"Dacă există un fiasco, sunt motive. Şi în opinia mea acestea vin de la antrenor. Adevărata problemă este selecţionerul. Eu nu am fost bun, noi nu am fost buni. Însă nici antrenorul nu a fost bun", a spus Gallas, care în prezent este liber de contract, acordul său cu Arsenal expirând.
William Gallas s-a plâns, în ediţia ce va apărea joi a revistei Les Inrockuptibles, că echipa nu a jucat "cu doi atacanţi"."Domenech nu era deschis. Mulţi jucători nu puteau să discute cu el. A fost şi cazul meu", a explicat fotbalistul în vârstă de 32 de ani. Gallas a făcut referire şi la incidentul de la CM, al căror protagonişti au fost Raymond Domenech şi Nicolas Anelka:"Domenech ne-a avertizat: «Renunţaţi la ego». Însă cred că el a uitat să facă acest lucru". Jucătorul francez a precizat că el şi coechipierii săi au fost de acord să boicoteze antrenamentul din 20 iunie, după excluderea din echipă a lui Anelka pentru insultele adresate lui Domenech. Gallas a adăugat că jucătorii au fost împiedicaţi să îşi prezinte scuzele după acest gest. William Gallas s-a declarat dezamăgit că nu i s-a dat lui banderola de căpitan atunci când Thierry Henry a ajuns rezervă:"Cel mai greu pentru mine este modul în care s-a petrecut acest lucru. Am constatat schimbarea în vestiar, înainte de meciul amical cu Costa Rica, de la 26 mai, văzând banderola pe braţul lui Evra".
Naţionala Franţei a fost eliminată de la Cupa Mondială, terminând pe ultima poziţie, a patra, în clasamentul grupei A, cu numai un punct. Pe durata prezenţei la turneul final, delegaţia franceză s-a confruntat cu numeroase probleme interne: refuzul jucătorilor de a se antrena, conflict între lot şi selecţionerul Raymond Domenech, excluderea atacantului Nicolas Anelka şi demisia unui oficial din federaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii