Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Campionatul Mondial Opt echipe au obtinut biletele pentru Africa de Sud

ro

11 Oct, 2009 16:26 848 Marime text

Penultima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial a mai rezolvat o parte din dilemele existante privind calificarea. Patru formaţii europene, două nord americane, şi câte una din America de Sud şi Africa, şi-au asigurat calificarea directă şi nu mai aşteaptă luna noiembrie, cea a barajelor.

Coasta de Fildeş a remizat în Malawi, gol Drogba, şi a devenit a treia echipă de pe Continentul Negru care nu mai are griji. Ivorienii se vor afla pentru a doua oară consecutiv la un turneu final dar au beneficiat de o grupă preliminară lejeră. Camerun, Algeria şi Egipt, aşteaptă ultima rundă pentru a obţine biletele de Africa de Sud. Ghana s-a calificat încă din luna septembrie.

Italia, Germania, Danemarca şi Serbia s-au alăturat Angliei, Olandei şi Spaniei pentru „spectacolul mondial". Dacă italienii au reuşit o remiză trasă de păr în Irlanda, celelalte trei s-au calificat prin victorii, cea a ârbilor fiind una fără comentarii. Ultimele două echipe calificate se vor decide miercuri, dintre Elveţia şi Grecia (Grupa 2) şi Slovacia sau Slovenia (Grupa 3).

În America de Nord, cele două mari favorite, SUA şi Mexic s-au calificat fără mari emoţii la turneul final. Americanii au învins în deplasare pe Honduras iar mexicanii cu 4-1 pe El Salvador. Costa Rica şi Honduras mai au şanse la locul trei, ultimul calificant, dar costaricanii joacă decisivul în SUA şi americanii nu prea fac cadouri.

Nebunia din America de Sud a continuat azi noapte cu partidele din penultima rundă. Argentina şi Uruguay au câştiga in extremis meciurile cu Ecuador şi Peru şi ambele se luptă pentru calificarea directă. Oamenii lui Maradona şi-au asigurat locul la Baraj dar joacă partida decisivă chiar contra Uruguayului. Altfel, Chile a câştigat cu 4-2 în Columbia, goluri Waldo Ponce 35, Humberto Suazo 36, Jorge Valdivia 72, Fabian Orellana 79, şi a obţinut prima calificare la Mondiale după 20 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii