Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formula 1 Alonso, oficial la Ferrari

ro

30 Sep, 2009 23:01 1170 Marime text
formula1.jpgScuderia Ferrari a anunţat, astăzi că a ajuns la o înţelegere cu pilotul spaniol Fernando Alonso, iar acesta va concura pentru echipă din sezonul 2010.

Astfel, din sezonul viitor cuplul de piloţi va fi format din Felipe Massa şi Fernando Alonso, în timp ce pilot de rezerve va fi Giancarlo Fisichella. Drept urmare, Kimi Raikkonen va părăsi scuderia la finalul actualului sezon.

"Suntem foarte mândri să-l primim la echipă pe un pilot câştigător, care a demonstrat că are un talent incredibil, reuşind să câştige două titluri de campion. Îi mulţumim lui Kimi pentru tot ceea ce a făcut cât timp a concurat pentru Ferrari. A reuşit să câştige un titlu de campion şi a contribuit la istoria scuderiei", a spus şeful echipei, Stefano Domenicali.

"Sunt fericit şi mândru că devin pilotul Ferrari. Să conduc o maşină a 'căluţului cabrat' este visul oricărui pilotdin acest sport, iar acum acest vis mi se împlineşte. Vreau în primul rând să-i mulţumesc preşedintelui lui Ferrari, Luca di Montezemolo, care a vrut un contract pentru 3 ani. Aveam o înţelegere valabilă din 2011, dar totul s-a schimbat în ultimele zile şi voi ajunge cu un an mai devreme la Maranello", a spus şi Alonso imediat după semnarea contractului.

Spaniolul Fernando Alonso a câştigat două titluri de campion mondial, în 2005 şi 2006, alături de Renault. El a mai concurat pentru Minardi şi McLaren.

Altfel, finlandezul Kimi Raikonen a fost fair imediat după ce mutarea a fost făcută publică. "Am decis de comun acord rezilierea contractului, cu un an înainte ca acesta să expire. Sunt trist că voi pleca de la echipa la care am fost timp de trei ani. Aici m-am simţit mereu ca acasă şi am multe amintiri frumoase", a afirmat finlandezul al cărui viitor este incert.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii